Handige nieuwe overzichtspagina met veel blognieuws van Blog.nl

Vandaag wordt de nieuwe website van Blog.nl officieel gelanceerd. Wie nu naar http://www.blog.nl/ surft, ziet meteen wat alle themablogs uit het grote netwerk aan nieuws bieden. Een ideale startpagina van iedereen die van blog-nieuws houdt en prima aan te passen aan de persoonlijke wensen. Blog.nl is in juni 2005 opgericht en is inmiddels uitgegroeid tot de grootste uitgever van thematische weblogs. In de maand mei trok het netwerk meer dan 1,5 miljoen bezoekers. Behalve deze blog, zijn Zappen, Celebs, NLpop, Vrouw, FilmopTV en Seks populaire blogs.

De themablogs zijn dit voorjaar al voorzien van een nieuw jasje. Dat heeft het bezoek zeker geen kwaad gedaan. "Sinds de nieuwe layout zijn we dagelijks van zo'n 35.000 naar 55.000 bezoekers gegroeid", zegt Ayalon Blog. "Bovendien laten veel bezoekers zich vaker verleiden tot het lezen van meerdere berichten dan voorheen."

De eigen website blog.nl moest toen nog even wachten. "Onze themablogs zijn nu gebundeld in channels. Alle muziekblogs zitten in het channel muziek, vrouwgerelateerde blogs in het channel vrouw en zo zijn er nog channels voor film, media, voetbal, man en meer. Nieuw is nu dat alle headlines van de blogs ook in het channel zijn gebundeld. Dat vergde wat meer inspanning", legt Blog de gespreide upgrade uit. "Maar wat we doen, willen we goed doen." De gebundelde headlines worden vanaf komende week ook aangeboden op alle afzonderlijke themablogs.

De homepage is een echte blogstartpagina geworden. Blog: "Onze homepage misstaat nu niet als startpagina. Je krijgt in één oogopslag al ons eigenzinnige nieuws. Bovendien kan iedereen zijn eigen startpagina samenstellen. Wie interesse heeft in voetbal en andere sporten, plaatst die headlines prominent op zijn startpagina. Vrouwen hebben weer andere voorkeuren en zo kan iedereen doen wat hij of zij wil."

Inmiddels telt het netwerk zo'n 50 themablogs. Blog.nl is continu bezig met de uitbreiding daarvan. Zo zijn er vacatures voor bloggers op het gebied van Ajax, beleggen, fitness, darts, hiphop, radioactive en royalty. "Maar we staan ook open voor andere suggesties. Zolang iemand maar gepassioneerd is door het onderwerp."

Lees ook:Over deze blog (colofon)
Lees ook:Colofon
Lees ook:Dr. Willem J. Ouweneel columnist bij Religie.blog.nl
Lees ook:Religie.blog.nl presenteert columnist Abdulwadûd Louws
Lees ook:Word jij de redacteur van Religie.blog.nl?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.