Religie.blog.nl breidt columnistenteam uit

De professionele nieuws- en discussieweblog Religie.blog.nl is twee nieuwe columnisten rijker. Daarmee bestaat het totale columnistenteam uit vier eigenzinnige en prikkelende mannen, met verschillende achtergronden en levensvisies. 

       

Prof. Dr. Ouweneel (bioloog, filosoof en theoloog, professor, prediker en publicist) en Abdulwadûd Louws (tot de islam bekeerde Nederlander), schreven al langer voor religie.blog.nl. Hun eerdere columns zijn hier terug te lezen. Nu zijn daar nog een atheïst (Sander) en een moslim (Mohammed) bijgekomen. Meer informatie over de columnisten vind je in dit bericht.

De vier heren schrijven ongeveer eens per maand een column. Daarmee verschijnt er vanaf aanstaande maandag iedere week op maandag een nieuwe column. Uiteraard blijft ook de dagelijkse nieuws- en discussievoorziening van Religie.blog.nl onveranderd doorgaan.

Na de oprichting van Religie.blog.nl in januari 2007 is de blog gestaag doorgegroeid en biedt het een goedbezocht platform voor nieuws, discussie en verrijking. Zowel het aantal bezoekers, als het aantal reacties blijft stijgen.

Religie.blog.nl wil een podium zijn waar verschillende gelovigen of ongelovigen elkaar kunnen ontmoeten en van gedachten kunnen wisselen over de positie van religie in Nederland en over (on)waarheden in religies. Zonder ten doel te hebben om verschillende religies te verenigen, is de ontmoeting onmisbaar om op een goede manier met elkaar samen te leven in Nederland. Meer over de doelstellingen en over de samensteller/redacteur van Religie.blog.nl is hier te vinden.

Religie.blog.nl maakt onderdeel uit van het groeiende netwerk van Blog Online. Blog.nl is in juni 2005 opgericht en is inmiddels uitgegroeid tot de grootste uitgever van thematische weblogs. In de maand mei trok het netwerk meer dan 1,5 miljoen bezoekers. Inmiddels telt het netwerk zo'n 50 themablogs.

Het columnistenteam bestaat nu uit:

Mohammed
Mohammed is mijn nieuwe islamitische naam sinds ik moslim ben (vanaf eind december 1999) en ga ook zo door het leven. Ben 26 jaar oud, kom uit Rotterdam en ben van oorsprong een autochtone jongen. Kennis opdoen over mijn geloof en praktisering ervan is mijn voornaamste bezigheid. P.s. Er is geen foto van Mohammed, want: ,,Het is in de islam niet toegestaan een foto van jezelf (levende wezens) te maken (en op te sturen). Dit is enkel en alleen in geval van noodzaak toegestaan, zoals bij het maken van een paspoort of rijbewijs.

Prof. Dr. Willem J. Ouweneel
http://www.willemouweneel.nl/

Dhr. Willem Ouweneel schrijft al enkele maanden voor religie.blog.nl. Ouweneel -bioloog, filosoof en theoloog, professor, prediker en publicist- is binnen de christelijke wereld een bekende naam, onder meer van de ruim honderd boeken die hij schreef. In de column focust Ouweneel op ,,dingen uit de actualiteit die me aanspreken, of waar ik vraagtekens bij heb, of die ik wil onderstrepen, of zelfs bejubelen, of waar ik mijn gal over wil spuwen.''

Sander Kessels
http://www.brights.nl/

Sander Kessels is huis-, tuin- en keukenfilosoof, sceptisch publicist, vormgever, zelfstandig ondernemer en de oprichter van de brightsbeweging Nederland. Een bright is iemand die vrij is van (bij)geloof en uitgaat van wetenschappelijke inzichten. De internationale brightsbeweging is opgezet om het groeiende deel van de wereldbevolking dat vrij van geloof is een internationaal gezicht en een stem te geven. Dus niet onder de negatieve term atheïst, maar onder de positieve parapluterm ‘bright'. Interesses gaan vooral uit naar het hoe en waarom mensen onwaarheden met waarheden verwarren, wetenschap, de bijbel en de koran.

Abdulwadûd Louws
http://www.abdulwadud.nl/

Abdulwadûd is geen onbekende voor de lezers van religie.blog.nl. Hij blijft vrolijk doorgaan met zijn eigentijdse, kritische, maar ook heldere bijdragen. Louws is een autochtone Nederlander, opgegroeid en opgevoed als Nederlands-Hervormd christen. In 1996 bekeerde hij zich tot de islam en sindsdien is hij overtuigd moslim. Louws is getrouwd en heeft drie kinderen. Op zijn weblog ‘Islam in mijn dagelijks leven' schrijft Louws al enkele jaren over de positie van de islam in zijn dagelijks leven. Voor religie.blog.nl voorziet hij met name vanuit islamitisch oogpunt actuele of verrassende zaken van een persoonlijke noot.

(Naschrift van de redactie: Helaas heeft één van de columnisten besloten om zich terug te trekken. Dit besluit is genomen na een zeer kwetsende en compleet loze reactie van een anonieme reageerder. De betreffende columnist voelde zich zozeer aangetast in zijn waardigheid, dat hij te kennen heeft gegeven toch af te willen zien van het schrijven van columns voor Religie.blog.nl. Natuurlijk respecteren we zijn besluit en balen we -met hem- dat er blijkbaar mensen zijn die er genoegen in scheppen om te proberen andere kapot te maken.)

Lees ook:Religie.blog.nl presenteert columnist Abdulwadûd Louws
Lees ook:Dr. Willem J. Ouweneel columnist bij Religie.blog.nl
Lees ook:Interview columnist Abdulwadûd Louws in omroepblad EO-Visie
Lees ook:Willem J. Ouweneel lanceert eigen website
Lees ook:Religie.blog.nl zoekt columnisten met een mening over religie

4 reacties op “Religie.blog.nl breidt columnistenteam uit

 1. webmaster Nieuw Religieus peil

  Ai! Was er nu echt helemaal geen vrouw te vinden?
  Of hebben zich geen vrouwen aangemeld?
  Jammer ook webredacteur dat je zoveel van hetzelfde, dus ‘autochtoon bekeerd tot islam’ en ‘christen’ in de aanbieding hebt. Een boeddhist, hindoe of aanhanger van het joodse geloof was ook leuk geweest.
  Kortom: ik mis wat meer variatie. Maar… zal de columnisten zeker gaan volgen.

    /   Beantwoorden  / 
 2. Abdulwadûd

  Duidelijk moge zijn dat de ene ‘autochtoon bekeerd tot islam’ compleet anders dan de ander. Dus: veel van hetzelfde? Nee.

    /   Beantwoorden  / 
 3. webmaster Nieuw Religieus peil

  Natuurlijk, natuurlijk Abdelwadud, dat weet ik ook wel. Maar inhoudelijk zullen meer verschillende religies en meer verschillende vormen van humanisme toch een bredere varieteit opleveren aan stadnpunten, invalshoeken en visies opleveren.
  En die vrouw, ja, die mis ik toch!

    /   Beantwoorden  / 
 4. David Slager (redactie)

  En terecht. Die vrouw mis ik ook (nog). Maar ik houd de oren en ogen goed open en misschien dat we binnenkort weer wat meer variatie toe kunnen voegen. Heb weer wat tips binnen voor nieuwe namen, dus nog even geduld. Stapje voor stapje… (-:

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.