Column: PVV Episode I The Wilders Menace

Het hele medialandschap staat in het teken van
de film van Geert Wilders. Ik heb de redacteur van de misdaadweblog Onore gevraagd om
een column te schrijven over deze kwestie.

De omstreden rechtse politicus Geert Wilders gaat een film maken. Omstreden? Ja. Vanwege zijn uitspraken. Vanwege zijn standpunten. Vanwege zijn kapsel. En nu dus ook vanwege dé film.

Ik denk dat regisseurs als Steven Spielberg of Jerry Bruckheimer stinkend jaloers zijn op de publiciteit die de film nu al krijgt. Dat, terwijl er nog geen seconde ervan is uitgezonden op de televisie. De Grote Blonde Leider heeft zelf al aangegeven dat het centrale thema van de film het 'fascistoïde karakter van de Koran' is. Gaaaaaaap. Ik voel een 'Submissiontje' aankomen, tien minuten lang doodsaai beeldmateriaal die je alleen kijkt omdat er zo'n ophef over is. En aan het eind denk je altijd 'Nou, is dit nou zo erg?' en: 'Dit waren de slechtst besteedde tien minuten van mijn leven.' En het erge is: die tien minuten krijg je ook nooit meer terug. Maar da's een ander verhaal.

En terwijl je dat zo op de bank ligt te denken met een volle zak chips en een amper uit gedronken flesje bier (want geef nou toe – in die tien minuten kom je amper aan bier drinken en chips eten toe als je een film kijkt), schreeuwden de gelovigen moord en brand. Hetzelfde gebeurde na het verschijnen van de 'Da Vinci Code' en 'Submission.'

Maar waarom toch altijd die belediging? Als je zelf weet (of denkt te weten) dat het allemaal anders ligt dan de schrijver en/of filmmaker laat zien dan maak je toch zelf je eigen film waarin je jouw versie geeft van het verhaal? Het is niet zo dat de Saudische sjeiks of het Vaticaan geen geld genoeg heeft voor het produceren van die films. Kortom: ik voel aan mijn water dat er weer een tien minuten verspild gaat worden.

Ik heb mijn maatregelen al getroffen, zodra die tien minuten voorbij zijn, schakel ik snel mijn DVD-speler in en ga ik lekker The Godfather kijken. Heb ik dat biertje toch niet voor niets uit de koelkast gepakt.

Ciao,

De Generaal 

Lees ook:Arabisch filmpje over Geert Wilders
Lees ook:Wilders toont Fitna niet aan pers
Lees ook:In de ban van de verWildering
Lees ook:Arabische gemeenschap lobbyt bij Aboutaleb over film Wilders
Lees ook:Wilders sust ruzie met Muntz door interview te geven

9 reacties op “Column: PVV Episode I The Wilders Menace

 1. Anton

  Het is wel grappig!

  De Overheid heeft Wilders Koran film plannen vroegtijdig geopenbaard
  d.m.v.een “Lek”.

  Een Hype zonder weerga is ontketend.

  De Opwinding evenals de Verwachtingen betreft zijn Film zijn gegroeid van Hoog tot Gigantisch en verspreid zich als een Mondiale Olievlek.

  Mediageil Wilders heeft op een voorspelbare wijze – gulzig meegewerkt aan deze valkuil.

  Een Film als bewijs voor de Fascistoïde eigenschappen van de Koran is een hachelijk
  evenals uiterst riskant onderneming.

  De Film moet van een zeer hoge inhoudelijk evenals artistieke kwaliteit en communicatieve kracht zijn om aan de ontstane verwachtingen te beantwoorden en daarmee zijn doel te bereiken.

  Onvermijdelijk is dat de Koran film van Wilders zal ver benijden de buitenproportionele
  Verwachtingspatroon blijven en daarmee zal onbevredigend – of niet gênant – blijken.

  Het is tenslotte een Nederlandse Film.

  D.m.v. dit haast Geniale Zet van de Overheid is de Wilders Koran Film
  - nu al- onherroepelijk gedevalueerd tot het niveau van
  een Carnavaleske Curiositeit.

  Poster van de film:

  http://i231.photobucket.com/albums/ee117/Next_Stranger/film-van-Geert-Wilders.jpg

    /   Beantwoorden  / 
 2. birtanem

  wilders moet uitkijken hij gaat te ver!!

    /   Beantwoorden  / 
 3. Ruud Vermeij

  “Moord en brand” schreeuwende gelovigen op de Da Vinci film… Heb ik wat gemist?

  Ik heb alleen maar serieuze kritieken uit de wetenschappelijke wereld gelezen?

    /   Beantwoorden  / 
 4. Geno

  Wat een infantiele manier van reageren zeg. Dat noemt zich columnist. Hooghartig gezeik over chips en bier.
  Je zult maar horen, na het zien van verschrikkingen van honger en ellende elders in de wereld; ‘nou, is dit nou zo erg?’ en: ‘Dit waren de slechtst besteedde tien minuten van mijn leven.’

  Nu gaat het over de verschikkingen van een rampzalig geloof; de islam – een religie gebaseerd op veroveren en overheersen.

  Mensen hebben dus géén rechten daar! Kunnen zich op níets beroepen. Eerwraak is aan de orde van de dag. Openbare terechtstellingen. Géén vrije pers; worden dagelijks opgehitst tegen joden en christenen. Minderheden als homo’s mogen zich niet uiten. Vrouwen zijn een speeltje van de man.
  En fin… je zult er maar geboren zijn en opgroeien. Dan vlucht je toch het liefst naar waar je mensen varkens noemt. Logisch dat men schyzofreen is.

  Maar om nu te zwijgen over de islam-verschrikkingen die zich nu in de westerse democratieen gaat nestelen… en die ellende mede-importerend. Jammer dat ‘columnisten’ en andere Internationaal Socialisten’ daarvan uit hun slaap gehouden worden, maar het is iets wat steeds minder mensen nog accepteren.
  Dit mag nóóit toegelaten worden.

  Het kennelijke ongemak van Socialisten en andere heimelijke religieuze strevers naar totalitaire regiemes ten spijt.

  Wilders blijft aan de bel trekken! En een steeds groter wordende groep met hem!

    /   Beantwoorden  / 
 5. Chris van Hattem

  Wilders had dat zelf geopenbaard. Nix lek. Die hype had ik nog wel kunnen ontketenen.
  Het lijkt wel een 1e levensbehoefte te zijn geworden om op de moslim(wereld)te gaan zitten z…..Tip: doe mee met de US en begin je kruistocht nu.
  Ik las in de Telegraaf over het “toenemende moslim terreur.”
  Tot nog toe 0 (nul) terroristische aanslagen in Holland. Houden zo.

    /   Beantwoorden  / 
 6. Chris van Hattem

  …en in de tijd dat je een biertje niet leeg krijgt, kan je, in mijn ogen, ook nix bewijzen.

    /   Beantwoorden  / 
 7. De Generaal

  Eindelijk iemand die mijn werkelijke punt begrijpt! Proficiat Chris!

    /   Beantwoorden  / 
 8. F.Floor (61)

  Toch is Wilders fout bezig met een dergelijke film. Het is namelijk al vele malen eerder geprobeerd met Jezus, met hypotheken (daar draait de film Deep Throath als beginpunt om en de film eindigt met 2 moordjes), de Nazi’s (maar dan in 1938 en de film werd direkt verboden door de Nederlandse Reegering wegens belediging van een bevriend Staatshoofd) en Soekarno enz. enz.
  Ik denk dat Wilders op het idee is gekomen nee niet zozeer van van Gogh maar van Michel Moore die Bush te kijk zette.
  Rijst de vraag of Mohammed die Koran nou echt zo geschreven heeft en dat is volgens godgeleerde professoren al omstreeks 1963 gepubliceerd beslist niet waar.
  Iedereen wist sindsdien dat de koran is geschreven door de Kalief van Bagdad ongeveer 200 jaar na de gifmoord op Mohammed. Alleen de eerste anderhalve bladzijde is echt van Mohammed maar wie de pagina’s vervolgt slaat al spoedig de schrik om het hart en is verbijsterd over de totale verandering van schrijfstijl. Een verstandig mens moet het vervolg na anderhalve pagina niet lezen trouwens: als een ongelovige de koran in handen krijgt moet hij direkt uit zijn handen ontrukt worden = een fatwa van Ayatollah Khomeini.
  Nooit ook in de geschiedenis heeft een evangelie (dat van Thomas) een totaal andere kijk op een profeet opgeleverd. Een totaal andere invulling van Jezus karakter, nu als man en liefhebbende vader van Zijn 2 kinderen en ook die werd vermoord, nee niet door joden maar door Italianen zoals de Johannestekst toch zelf opgeeft.

    /   Beantwoorden  / 
 9. Paapsgezind

  Ik ben het geheel eens met kamerlid Wilders dat de islam een gevaarlijke en fascistische godsdienst is. Goed dat er eindelijk eens een tegengeluid is te horen na al die jaren van politiek-correcte goedpraterij.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.