Column: het vastgelopen islamdebat

foto door  Tatiana Cardeal

We discussiëren al jaren over de islam en we lijken op een punt te zijn gekomen dat alles wel gezegd is door voor- en tegenstanders. Ik heb de redacteur van de misdaadweblog Onore gevraagd om een column te schrijven over het vastgelopen islamdebat.

"Het is een achterlijke cultuur!"

"Nee, we kunnen veel van de islam leren!"

Al tijdenlang, vooral sinds de opkomst van Pim Fortuyn en de moord op Theo van Gogh wordt er in Nederland volop gediscussieerd over de islam. Het debat gaat tussen extreemrechtse fanatici, de linkse mensen en islam fundamentalisten. Iedereen heeft wel wat te zeggen over de islam. Geert Wilders zegt dat de Koran verboden moet worden en maakt er een film over om zijn claim te onderbouwen. GroenLinks vindt op zijn beurt dat de autochtonen zelf ook wel een beetje mogen integreren in de cultuur van de ‘nieuwkomers.'

Alleen we zijn op een punt gekomen dat alles wel zo'n beetje is gezegd in het debat. Iedereen heeft zijn zegje gedaan en verder gebeurt er niks.

Zoals elke religie; heeft ook de islam zijn mooie en mindere mooie kanten. Zo vind ik de moslimplicht om een aalmoes te geven aan een arme stumpert (één van de zeven pilaren van de Islam) helemaal niet zo slecht, maar aan de andere kant wil ik ook niet vijf keer per dag bidden tot Mekka. Bij het christendom werkt dat ook zo. Compassie en liefde tonen voor je medemens is een mooi gegeven; maar mij zie je niet als maagd het huwelijk ingaan.

Waarom combineren we alle mooie dingen van de verschillende religies niet gewoon tot één grote religie? De islamchristenboeddhahindoenatuurgodsdienst (afgekort: ICBHNG). Moet je voorstellen: alle 6 miljard mensen die allemaal bidden tot dezelfde entiteit (de allahgodhindoeboeddha, AGHB). Prachtig, toch? Geen veertiende kruistocht, geen jihad. Alleen maar religieuze vrede op de wereld en af en toe een oorlogje om olie.

En als dat niet aanslaat, dan heb ik wel een ander idee: laat mekaar lekker met rust. Het is pas weer nuttig om het islamdebat voort te zetten als er ook daadwerkelijk acties aan verbonden worden. Zo niet, hou dan lekker je mond en ga meepraten over echte onderwerpen: de bestuurscrisis bij Ajax bijvoorbeeld.

Ciao,

De Generaal

 

Lees ook:Nachtfilmpje: Conspiracy of Religion
Lees ook:Column: het Vaticaan en de nieuwe zondes
Lees ook:Waarom vrouwen in religies onderdrukt worden (filmpje)
Lees ook:Ouweneel: Moslims & christenen moeten het over Jezus hebben!
Lees ook:Zeer provocerende en beledigende column Wilders

12 reacties op “Column: het vastgelopen islamdebat

 1. Chris van Hattem

  Word!!!

  Interreligie is magisch!!
  Tnx Lou. :)

    /   Beantwoorden  / 
 2. Frans

  De Islam kan niemand met rust laten want de Islam beveelt de wereldheerschappij. Waarin zij naast haar geen ander duldt.

  Daarom is er geen plaats voor de Islam op aarde.

  Of de gehele aarde moet zich aan de islam onderwerpen en dat is wat de islam wil. En waarvoor ze ons allen de oorlog heeft verklaard en de wereld in twee delen heeft in gedeeld; de dar-al-islam – het gebeid van de islam, en de dar-al-harb – het gebid van de oorlog.

  Daarom VERDIENT DE ISLAM DE VRIJHEID VAN GODSDIENST NIET! want zij is niet alleen maar een godsdienst, die de niet-moslim met rust laat.

  Daarom rest slechts een andere optie: DE TOTALE UITROEIING VAN DE ISLAM VAN DE AARDE!

  Eerder is er geen vrede! …mmm…zelfs daarna zijn er nog problemen…maar niet deze.

    /   Beantwoorden  / 
 3. Ruud Vermeij

  @Frans,

  Heb jij niet iets teveel geluisterd naar een bekende Duitse politicus uit het begin van de vorige eeuw, die de “eindoplossing” had voor het Joodse probleem?

    /   Beantwoorden  / 
 4. Nilsson

  @frans,

  Why do we kill people who kill people to show that killing people is wrong.

    /   Beantwoorden  / 
 5. Lou Montaigne

  > “Waarom combineren we alle mooie dingen van de verschillende religies niet gewoon tot één grote religie?”

  Ik denk dat het belangrijk is dat we gaan begrijpen waarom de religies ontstonden.
  Daarvoor moeten we naar hun functie kijken.

  Voor zover ik het nu zie is de functie van religie primair om de samenleving te structureren.

  > “Interreligie is magisch!!”
  Ja Chris :)

  Leuk om dan te weten:

  Het soefisme is een mystieke traditie die zijn oorsprong heeft in de vroege Islam.

  Door Hazrat Inayat Khan ontstond er begin 1900 in Amerika en Europa de soefie-beweging.

  De eredienst van de Soefi-beweging heeft een ‘universeel’ karakter; zij is oecumenisch.
  Er wordt dan gelezen uit de geschriften van alle grote religies, en er worden kaarsjes voor aangestoken.

  Opmerkelijk toch dat dit uit de Islam voorkomt.

  Lou.

    /   Beantwoorden  / 
 6. Frans

  De Islam laat de wereld geen keus: Of de islam regeert over de gehele wereld! Of de islam is van de wereld uitgeroeid! Er is geen tussenweg voor regeringen!

  Voor mij als Christen is er een andere weg, en voor God de enige weg: Namelijk de moslims de waarheid te vertellen over hun eigen geloof, en tot de Waarheid, Jezus Christus te leiden, Die hen wil verlossen uit de leugen en de dood en de angsten voor Allah van de Koran en Islam!

  Maar onze idiote regeringen gebruiken liever miljraden aan wapens om moslims te doden, in plaats van aan boeken en zendelingen die de moslims werkelijk een nieuw leven helpen te vinden! Veranderde mensen veranderen de maatschappij.

  Maar onze dwaze overheden en regeringen willen de buitenkant veranderen terwijl de binnekant verrot blijft. Hun dwaasheid zal hen doden!

  Kijk hoe Jezus Christus moslims verandert in de getuigenissen van ex-moslims: http://www.youtube.com/muslims4jesus

  Maar: het is niet ik die de moslims wil uitroeien maar de Joden, de Zionisten! Luister naar Eustice Mullins in zijn interview: The Neo-Zionist Order: WHO RULES YOUR RULERS ?
  http://video.google.nl/videoplay?docid=-6284263515742115035&q=The+Neo-Zionist+Order&total=6&start=0&num=10&so=0&type=search&plindex=0

  En: http://www.freedomtofascism.com Bekijk de film door op de knop daarte klikken.

  En: http://www.radioislam.org/ Dit is een site van een moslim, en daarom moet je goed selecteren. Maar daar vind je juist veel uitstekende informatie van de hand van niet-moslims (historisch materiaal! Dat je moeilijk elders kunt vinden! Maar dat je wel moet weten!)

  Ik wil hier niet herhalen wat ik op een ander draadje heb geschreven, ik zal hier de link geven, dan kun je daar mijn uitgebreidere bijdragen hierover lezen: http://religie.blog.nl/christendom/2008/02/13/deense-kranten-drukken-spotprenten-opnieuw-af

    /   Beantwoorden  / 
 7. Frans

  O, ja Norman Finkelstein, een Joodse professor zegt en schrijft heel goede dingen. Vandaar dat hij een controversieel figuur is en natuurlijk door de radicale Zionisten wordt beschuldigd een holocaust denier te zijn…hoe verzin je het? Zijn vader heeft in Auschwitz gezeten en zijn moeder in Majdanek, concentratiekampen. Hij heeft een boek geschreven: The Holocaust Industry, waarin hij de exploitatie van de slachtoffers van de kampen door de Zionisten en Israel aan het daglicht brengt, evenals het feit dat deze nauwelijks een cent ervan zien.

  Kijk op zijn website: http://www.normanfinkelstein.com

  Ik kopieer dit schokkende bericht hierover eruit: The never-ending scandal

  Holocaust survivors blast $20 stipend

  07.31.2007 | Associated Press
  By LAURIE COPANS, Associated Press Writer

  JERUSALEM – An Israeli government offer of a new $20 monthly stipend for Holocaust survivors provoked outrage Tuesday, with survivors charging the meager allowance will do nothing to make up for years of neglect of the 240,000 Israelis who lived through Nazi horrors.

  Survivors have long claimed that European countries treat them far better than Israel, where many elderly survivors live in poverty. Prime Minister Ehud Olmert’s announcement of the new allowance did nothing to change that impression. One survivor called the offer “absurd and insulting.”

  En: Survivors’ protest makes foreign journalists gasp, security vanish

  Last update – 10:38 06/08/2007 | Haaretz
  By Daniel Ben Simon

  It’s difficult to remember when security last had been so flimsy for a demonstration outside the Prime Minister’s Office in Jerusalem. All the frantic nervousness characterizing the most closely guarded compound in Israel, if not the entire Middle East, disappeared Sunday during the Holocaust survivors’ protest.

  Thousands of protesters marched hundreds of meters from the Wohl Rose Park to the Prime Minister’s Office unhindered, while security guards kept a very low profile. The last thing they needed was a violent clash with the Holocaust survivors.

  Foreign journalists were visibly taken aback by the bizarre spectacle of a Jewish state apparently at war with Jewish Holocaust survivors, who were angrily protesting what they considered a miserable stipend offer from the government.

  “I don’t think any government in Europe could resist the demands of people who have suffered so much,” one of them said.

  Ze’ev Dratva, a Holocaust survivor, was among the marchers. “How many years do the survivors have left? Barely a year or two,” he shouted.

  He said he knew survivors who were miserable, and could not afford false teeth or one warm meal a day.

  Some survivors were comforted by the sight of the thousands marching for them, including the youths carrying anti-government posters. Yehuda Frenkel, who came from Kiryat Haim, was moved. He could not remember a greater show of solidarity since he immigrated to Israel, after surviving the concentration camps. He had objected to the demonstration at first, if only because of the shame and embarrassment. But in view of the government’s callousness, he had concluded there was no other way.

  “I want the Germans to know where the money they gave Israel went,” he said angrily. “I want the Germans to know that Israel took the money we should have received. I want them to answer one question: Where did our money go?”

  The demonstration was not only about the meager stipends, it was about the lost honor of people who already had been robbed of their humanity in the Holocaust. As long as their struggle was kept among themselves, they didn’t dare to make too much noise. But as soon as their campaign rattled Israeli indifference, they gathered their last bit of strength and went to Jerusalem to show the government that they were nobody’s fools.

  “I came all the way from Ramat Gan to protest the humiliation of the Holocaust survivors,” said Haya Rosenbaum in a shaking voice. She stretched out her left arm, on which the number 53684 had been etched.

  She often had considered how much the establishment wished to be rid of those thousands of survivors who were still clinging to life. Otherwise, how could one explain the state’s humiliating treatment?

  “It doesn’t matter how much money we’ll get in the end,” said Eva Schoenberger of Petah Tikva. “It’s heartwarming to see so many people have come to support us.”

  Inmiddels heeft Duitsland al 60 miljard USD aan herstelbetalingen gedaan… en dat geld belandt in de verkeerde zakken. Lees verder op de site en zoek de videos met professor Finkelstein, zoals deze: http://video.google.nl/videoplay?docid=6548235363533829199&q=Moral+Politics+Carol+Davidek+Waller%2C+Aug-3-2007+on&total=1&start=0&num=10&so=0&type=search&plindex=0

    /   Beantwoorden  / 
 8. Chris van Hattem

  Hoi Lou!!

  Ik vind jou een fantastisch mens, was zwaar onder de indruk toen ik je leerde kennen.
  De Islam heeft vele verborgen schatten, sta ervoor open.
  Het soefisme is er een van. Mag ik jou dan verwijzen ook naar de Kabbalah en dan met name hun boek Zohar.

  Ha, gewoon simpelweg http://www.Kaballah.com

  Ik heb zelfs het gerucht gehoord dat de Bijbel door Kabbalisten is geschreven.

  Mijn vriendin en ik lezen graag samen uit de alle religie’s en lezen elkaar graag voor. Drank en drugs zijn voor de rest van je leven zinloos dan :P

  Wat ik ook hele mooie verhalen vind zijn die van Osho, komt uit de Baghwan. Wees niet te kritisch bij die naam maar lees het eens, gebruik je eigen nuance. Gewoon mooie heldere verhaaltjes.

  Je bent een goed mens, zoek je na het weekend hier weer op…ben lekker naar Parijs met m’n meisie!!

  Vrede en Liefde zij met jou

    /   Beantwoorden  / 
 9. Chris van Hattem

  Nilsson!

  zie jou hier ook tussenstaan! Mooie zin.
  Denk aan jezelf kerel. De domoren krijg je nooit ‘bekeerd’. Hang niet teveel op het I-net mijn vriend.

  See ya

    /   Beantwoorden  / 
 10. Chris van Hattem

  Lou,

  Je had het in ons eerste ‘gesprek’ over Gore. Ik zie JOUW ;) interreligie als next.
  De mensheid is eraan toe…
  Volgens mij is er maar een Waarheid en dat is Liefde. Al gaat het m’n kop kosten, ik geloof.

    /   Beantwoorden  / 
 11. b!UvLvS

  Ik vraag me af of de discussie wel een religie aangaat en islam niet een synoniem is geworden voor antidemocratie. Ik ben niet gelovig ,al moet ik toegeven dat ik wel een hanger ben van een religie. Als atheist pura forma vraag ik mij toch af wat het zou betekenen als de islam of het christendom totaal valt.Het feit dat deze beide religies hun invloeden overal kunnen becrediteren valt niet te ontkennen. Er rusten dus meerdere fundaties op deze draagvlakken. Als satanist vraag ik mij dus wel eens af, is het nu echt zo verstandig de waarheid te vertellen?

    /   Beantwoorden  / 
 12. William Bleek

  Allereerst wil ik opmerken dat mensen die zich niet laten bekeren, tot welk geloof dan ook,geen domoren zijn,maar gewoon mensen met een eigen mening die niet zomaar alles klakkeloos aannemen wat men hen voorschotelt.
  Ikzelf ben geen gelovige.
  Ik zou wel graag willen geloven,het idee dat er leven na de dood is is een zeer geruststellende fijne gedachte..
  Velen van ons hebben een blijkbaar een geloof nodig.
  het bied houvast,hoop en weet ik veel wat nog meer.
  mensen hebben er baat bij en zolang ze er baat bij hebben mag van mij iedereen geloven wat hij/zij wil.
  Ik zal nooit een bepaald geloof gaan volgen simpelweg om het feit dat de zogenaamde uitverkorenen (leiders van een geloof) menen te weten hoe het allemaal in elkaar zit en dan ook nog willen bepalen hoe we moeten leven en denken.
  Wel vind ik het uitermate fascinerend dat er miljoenen welopgevoede/opgeleide mensen zijn die bv het scheppingsverhaal daadwerkelijk geloven (ik haakte als kind al af na het lezen van de bijbel,Suske & Wiske gaven mij een geloofwaardiger beeld van de wereld)
  Het geloof is voor mij dan ook niet meer als een geweldige poging van de mensheid om verklaringen te creeren voor dingen die gewoon onverklaarbaar zijn.
  Niemand weet waar wij vandaan komen,maar een heleboel denken het te weten.
  De schrijver van de bijbel dacht het te weten,Darwin dacht het ook, maar dan anders.
  En zo denkt ieder het zijne,en dat is geweldig.
  Als we iedereen op zijn eigen manier lieten geloven dan zou iedereen op zijn eigen manier er baat bij hebben en zou er niks negatief aan kunnen zijn.
  Maar we zijn nu eenmaal mensen en hebben daardoor de neiging af en toe dominant en overheersend te zijn.
  Waarom zou Jantje toestaan dat Pietje op de hoek gelooft in Allah terwijl Jantje in God gelooft en Jantje weet dat dat het enige ware geloof is?
  Hetzelfde geld voor Pietje…
  Als mensen hun geloof alleen maar deden verkondigen zou er niks aan de hand zijn ,maar we moeten andere mensen zonodig gaan “bekeren”
  En daar begonnen de problemen want omdat we mensen zijn grijpen we soms naar absurde middelen als mensen zich niet vrijwillig laten bekeren…
  Ik ben blij dat ik in Nederland woon waar ik vrij ben om niet te geloven,ik kan de dialoog aangaan met gelovigen onder het genot van een biertje,zonder met AK’s bewapend tegenover elkaar te moeten gaan staan.
  Helaas zijn we wel verplicht om als niet gelovige toch alles omtrent het geloof moeten volgen,dit omdat mensen die het geloof verkondigen dit soms op een dusdanige manier doen dat de politieke sfeer in een land helemaal kan omslaan,dat mensen zelfs voor hun leven gaan vrezen!
  Ben ik bang voor het geloof?
  Ja eigenlijk toch wel een beetje,de invloed ervan is gewoon te groot.
  Daar staat wel tegenover dat ik net zo bang ben voor een geloof als voor bepaalde regeringen!
  Wat mensen in “naam van de vrijheid” doen,of in “naam van (weet ik veel wat dictators en zo hier invullen)” komt sterk overheen met het aantal doden in “naam van het geloof”
  Ik denk dat de geschillen en discussies tussen de verschillende geloven nog wel even doorgaan (alsook de oorlogen)
  Wel denk dat we de geloven zoals wij die kennen over enkele generaties wel kunne afschrijven.
  Elke nieuwe generatie kent veel minder geloofsbeoefenaars als de vorige.
  Of ik hier blij mee moet zijn weet ik niet want we blijven mensen en tegen die tijd zal er wel weer iets nieuws verzonnen zijn dat dan met geweld afgedwongen gaat worden.
  Extreem Fundamentalistische scientology aanhangers klinkt zo gek nog niet bijvoorbeeld;)
  De generaal hebben ze btw al.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.