Column: Fitna is een harde scheet, meer niet

Door meer dan twee miljoen mensen in krap drie uurtjes bekeken, nadat die uitkwam. Ik heb een redacteur van misdaadweblog Onore gevraagd om een column te schrijven over Fitna.

Iedereen kent het gevoel wel. Het lijkt alsof je heel nodig moet poepen, maar als je eenmaal op de pot zit komt er alleen een harde scheet uit. Dát is in mijn ogen Fitna The Movie.

Een hele, harde scheet terwijl je eigenlijk een dikke drol verwacht. Na maanden van nagelbijten, schuilkelder inrichten en kogelwerende vesten kopen is de kogel door de kerk/moskee/synagoge.
Een kwartier lang wordt de kijker bijzonder selectief op de hoogte gesteld van de meest extreme ideeën die binnen de islam gelden.
Dat het overgrote merendeel van de moslims deze informatie met een een hoeveelheid zout ter grote van Europa neemt, vermeldt het filmpje niet.
Zoals ook bij extremistische moslims het geval is, is ook bij Wilders en consorten geen nuancering te bekennen. Geen stemmetje die zegt van "Is dit nu wel zo?" en "Geloven alle moslims dit écht?"
En daar schuilt ook het gevaar: zelf ben ik hoog opgeleid, ben getraind om voor mezelf te denken en vooral mezelf veel af te vragen. Maar mensen die makkelijker te beïnvloeden zijn zullen de informatie die zij in een kwartiertje tot zich krijgen voor zoete koek slikken en zich daadwerkelijk gaan wapenen tegen de moslims.
Een 'clash of civilizations' komt door dit soort filmpjes alleen maar dichterbij. En oorlog, zoals Edwin Starr het al zong: "War! What is it good for? Absolutely nothing!"
In mijn hart ben ik een echte liberaal, iedereen mag van mij part in Allah, God, Jehova of het Navelpluisje geloven, zolang ze maar respect hebben voor mijn keuze om dat niet te doen (of in ieder geval in mindere mate).
Dus laten we dit filmpje nou aangrijpen om in te zien hoe het juist níet moet. Laten we door dit filmpje inzien dat er genoeg plek op deze wereld is om gewoon lekker naast mekaar te leven.
Kortom: lekker lachen om die gekke imams met een gekke uitspraken en daarna gauw weer verder gaan met leven, naast elkaar en niet tegen elkaar.
groeten,
De Generaal
foto door  Tatiana Cardeal

Lees ook:Lina komt uit Syrië, is moslim èn lesbisch
Lees ook:Hitlergroet gefilmd in ‘christelijke schoolklas’
Lees ook:Moslims en niet-moslims samen aan tafel in ‘Eten bij de buren’
Lees ook:In de ban van de verWildering
Lees ook:Arabisch filmpje over Geert Wilders

Eén reactie op “Column: Fitna is een harde scheet, meer niet

 1. Chris van Hattem

  Hij is precies zoals ik hem verwachte, maar dan slechter…
  Weer die ontploffende treinen, weer 9/11…gaaap. Als je me wilt shockeren Geertje, zal je toch echt met iets nieuwers moeten komen.
  Foute vertalingen, passages uit verzen weglaten in je voordeel, rappertjes afbeelden als Mohammed B. Slechte film zeg.
  Dus als je NU een dialoog wil aangaan zullen we toch eerst iets doen met de bron die daartoe zou moet aanzetten. Het eerste wat ik dan ook tegen shakin’ Geertje zou zeggen is, neem de volgende keer Oliver Stone in de arm, want je fillumpie sux en zit vol fouten. NEXT.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.