Nachtfilm: Santo Daime religie

Bekijk hier een reportage over de Santo Daime religie. "De Santo Daime is een entheogene en eclectische religie, ontstaan in het Braziliaanse Amazonegebied. De laatste decennia kenmerkt deze spirituele leer zich door een opmerkelijke verspreiding naar andere werelddelen. Ook in Nederland vinden sinds 1993 regelmatig erediensten plaats met de Daime-thee als sacrament.

Alhoewel het gebruik van visioenopwekkende planten tot de oudste religieuze ervaringen behoort, bestaat er nog veel onbekendheid over de Santo Daime en andere entheogene godsdiensten.

Langs deze weg hopen wij meer inzicht te bieden in de achtergronden van de eeuwenoude sjamanistische tradities in het algemeen en de Santo Daime in het bijzonder."

Het ziet er allemaal apart uit.

Lees ook:Word jij de redacteur van Religie.blog.nl?
Lees ook:Ouweneel vindt dat christenen ongelijk behandeld worden
Lees ook:Te koop op Ebay: Jezusverschijning op bakplaat
Lees ook:Waarom vrouwen in religies onderdrukt worden (filmpje)
Lees ook:Scholen willen godsdienst en religie als examenvak

2 reacties op “Nachtfilm: Santo Daime religie

 1. Paapsgezind

  Het is maar te hopen dat deze ketterij uitsterft om plaats te maken voor Jezus Christus.

    /   Beantwoorden  / 
 2. F.Floor (62)

  Interessant die thee. Toen ik 4 jaar was, was bij ons de Engelse thee-melange op en daar wist onze boerenknecht wel raad op: brandnetels plukken en ze zwart branden in de ijzeren koekepan.
  Ik ook maar beliefde er 1/3 melk bij.
  Omdat ik als 4-jarige nog sexloos was gebeurden er prompt vreemde dingen! Het zware zolderluik kreeg ik zonder moeite open, vouwde ijzeren pollepels en kopjes dubbel en genas een kreupel paard zodat het meteen opstond en het op een lopen zette.
  De dominee werd erbij gehaald en men kwam unaniem tot de conclusie “dat de duivel erin gevaren was en die moest eruit”.
  Ik weet er nog wel van dat ik gilde als een mager speenvarken – tegenwoordig noemen ze een kind onder stroom zetten kindermishandeling geloof ik maar die Jezus christusaanhangers heb ik het sindsdien wel mee gehad en ben voor alles wat zwart is nog altijd panisch voor gebleven.

  Vele jaren later, inmiddels was ik 17 kreeg ik ook een soort thee te drinken van een Zweedse paranormaalpsycholoog in de Utrechtse Rijksuniversiteit onder de beroemde professor Ten Have. Enigste voorwaarde als proefpersoon: je moest 100% sexloos zijn anders was het verspilde moeite en dat was ik na een ziekbed al een flink tijdje.
  “Vinden je ouders dit wel goed?”
  -”Ja hoor want volgens mijn pappie moet ik in het ziekenhuis alles opdrinken wat ze je daar voorzetten” – “OK dan maar”.
  Prompt vloog een ijzeren staaf van 7 kilogram door de kamer en het kopjes en schoteltjes dubbelvouwen begon weer inclusief enige hartgenezingen van baby’s – tot ik een aardige schoenenverkoopstertje ontmoette en ik als een blok voor haar “viel”. Maar is datte nou de zondeval van Adam? Ik denk dat die zogenaamde “braziliaanse primitieven” onze sexueel compleet doorgedraaide “beschaving” ons nog een hele hoop kunnen bijleren.
  Ja inmiddels snap ik ook wel dat pastoors ongehuwd zijn gebleven maar dat bleek toch ietsje anders in elkaar te zitten en vliegende wijwaterketels zie je daar niet zo vaak meer in de kerk – wel bij David Copperfields Magian Show en dat volgens mij dezelfde brandnetelthee is. Maar ik kan het mishebben natuurlijk de wonderen zijn de wereld nog niet uit.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.