Hadj verloopt rustig

De jaarlijkse Hadj, de plicht voor gelovige moslims om eenmaal in hun leven de heilige plaats Mekka te bezoeken, is dit jaar rustig verlopen. Ook bij het stenigingsritueel van de duivel -dat gisteren plaatsvond- zijn voor zover bekend geen ernstige problemen opgetreden. ,,Gisteren was de meest cruciale dag, maar -Allah zij geprezen- het is vredig verlopen'', zegt Abdur Rehman Al-Shamry, een veiligheidsofficier, in Arab News. Er was dit jaar veel geinvesteerd in veiligheidspersoneel om de miljoenen islamitische bezoekers in goede banen te leiden en dat heeft blijkbaar aardig gewerkt. Zo'n drieduizend pelgrims stierven er sinds 1990 door verdrukking en vertrapping in de grote menigte mensen. Afgelopen jaar kwamen er nog 362 mensen om tijdens het stenigingsritueel van de duivel.

Lees ook:1,1 of 1,2 miljoen jaar oud mens gevonden
Lees ook:Nigeria: islamitische leerlingen slaan christelijke docente dood
Lees ook:Wilders Fitna vertelt niets nieuws
Lees ook:‘Taliban stuurt 1000 zelfmoordterroristen naar Noord-Afghanistan’
Lees ook:President Ahmadinejad (Iran): Atoomwapens zijn strijdig met islam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.