Duitse rechter van zaak gehaald vanwege beroep op Koran

Een Duitse rechter die zich tijdens een proces op de koran beriep, wordt van de desbetreffende zaak gehaald. De vrouwelijke rechter rechtvaardigde de mishandeling van een vrouw door haar echtgenoot, meldt persbureau ANP. De rechter handelde vooringenomen, oordeelde een kantongerecht in Frankfurt woensdag. De omstreden rechter had een verzoek van een Duits-Marokkaanse vrouw om een snelle scheiding afgewezen, waarbij ze verwees naar de Koran. Volgens haar zouden mannen een recht hebben om hun echtgenotes te tuchtigen. De 26-jarige vrouw was door haar Marokkaanse man geslagen en met de dood bedreigd, meldden Duitse media.

De Duits-Marokkaanse lag al in scheiding. Ze wilde de zaak bespoedigen om zo snel mogelijk aan de terreur van haar man te ontsnappen. Ze tekende bezwaar aan tegen de afwijzing door de rechter, die ze vooringenomenheid verweet. De organisatie voor vrouwenrechten Terre des Femmes noemde het standpunt van de rechter een rampzalig signaal voor vrouwen die zich uit een gewelddadig huwelijk proberen te bevrijden.

Het lijkt me ook zeer terecht dat deze rechter van die zaak is afgehaald. Een rechter is principieel neutraal en kan dus niet op basis van een religieus boek, in dit geval de Koran, het verzoek van de Marokkaanse vrouw afwijzen. De rechter heeft maar één 'heilig' boek en dat is het wetboek.

Lees ook:Rouvoet stemt in met snelle scheiding, mits via de rechter
Lees ook:België: Celstraf of boete voor gedwongen huwelijk
Lees ook:Nigeria: islamitische leerlingen slaan christelijke docente dood
Lees ook:Koran op school in Duitsland
Lees ook:PvdA en VVD willen toch opnieuw invoering flitsscheiding

3 reacties op “Duitse rechter van zaak gehaald vanwege beroep op Koran

 1. Sarah

  Ik wil toch nog duidelijk maken, dat het in de Islam niet is toegelaten om je vrouw te mishandelen. Wie dat beweert heeft duidelijk geen kennis over de islam.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Paapsgezind

   De praktijk leugenstraft jouw mening. In de meeste moslimlanden hebben vrouwen evenveel rechten als huisdieren.

     /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.