Moslims mogen wel uhhh… toch niet van geloof veranderen!

De grootmoefti van Egypte, Ali Gomaa, heeft dinsdagavond via een verklaring ontkend dat hij heeft gezegd dat moslims een andere godsdienst dan de islam kunnen kiezen, meldt het Brabants Dagblad. De officiële godsdienstige adviseur van de Egyptische regering werd eerder op de dag wel zo geciteerd op een Amerikaanse website van The Washington Post en Newsweek. De uitspraak kreeg dinsdag veel aandacht in de Egyptische pers. Een woordvoerder van de organisatie die de grootmoefti vertegenwoordigt, Dar al-Iftaa, had eerder dinsdag tegenover het Franse persbureau AFP de uitspraken van de belangrijke religieuze voorman onderstreept, maar uren later verspreidde het Egyptische staatspersbureau MENA toch een ontkennning.

In veel moslimlanden worden islamieten die een andere levensovertuiging kiezen, gezien als afvalligen wie zelfs de doodstraf boven het hoofd kan hangen. Ehsan Jami, PvdA-raadslid in Leidschendam-Voorburg, is bedreigd, omdat hij een comité voor ex-moslims wil oprichten.

Moslims in Egypte die zich tot een ander geloof willen bekeren, stuiten op barrières, omdat de staat hun verandering van religie niet in officiële documenten wil vastleggen. Soms worden zij gearresteerd en gevangengezet. ,,Hoewel het in Egypte geen wetsovertreding betreft, worden zij op grond van de noodtoestand vastgezet of voor de rechter gebracht op beschuldiging van minachting van de godsdienst'', zei Hossam Bahgat van een mensenrechtenorganisatie in het Noord-Afrikaanse land.

Lees ook op deze blog:
Egyptische geestlijke: 'Moslims mogen van geloof veranderen'

Lees ook:Egyptische geestlijke: ‘Moslims mogen van geloof veranderen’
Lees ook:Egyptische minister stuurt gesluierde vrouw weg
Lees ook:Druk op VN voor vrijlating Egyptische blogger
Lees ook:Pechtold (D66) wil hertelling moslims
Lees ook:Egyptische blogger beschuldigd van beledigen islam

Eén reactie op “Moslims mogen wel uhhh… toch niet van geloof veranderen!

  1. Henk-Jan

    So far for my respect voor die man. Als je geen deel bent van de oplossing, ben je deel van het probleem.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.