RK-Kerk: ‘Gevaren islamisering niet onderschatten’

In het verlengde van het vorige bericht, misschien een beetje als tegenhanger, dit nieuws: Georg Gänswein, de privé-secretaris van de paus, waarschuwt Europa de gevaren van de toenemende islamisering niet te onderschatten. Gänswein vindt dat de gevaren van de islamisering niet moeten worden onderschat, meldt Elsevier. 'De uitbreiding van de islam in het Westen is niet te ontkennen. Het daarmee samenhangende gevaar voor de identiteit van Europa mag niet uit misplaatste politieke correctheid genegeerd worden,' zegt Gänswein in het Süddeutsche Zeitung Magazin. Ook verdedigde Gänswein de omstreden toespraak van de paus, vorig jaar september in het Duitse Regensburg. Volgens Gänswein was deze speech 'profetisch'.

Tijdens zijn toespraak in de Duitse stad citeerde de paus een veertiende-eeuwse christelijke keizer die vond dat Mohammed alleen 'slechte en onmenselijke dingen heeft gebracht'. Moslims over de hele wereld reageerden woedend op de toespraak. Verder zegt Gänswein dat het, om tegenwicht te bieden aan de islam, van groot belang is dat het gat tussen de orthodoxe en katholieke kerk wordt gedicht. 'Het herstel van eenheid in het geloof is voor ons een belangrijk doel. Het is een schande dat het christendom nog steeds gespeten is.'

Lees ook op deze blog:
Pechtold (D66) wil hertelling moslims
Islamisering Europa wordt overdreven
Wilders opent opnieuw de aanval op Mohammed en de islam
,,De islam moet nog door de ‘Verlichting’ heen”, vindt Simonis

Lees ook:Paus wil islam-afdeling Vaticaan terug
Lees ook:Priester Antoine Bodar hekelt Mohammed in oratie
Lees ook:Paus bekritiseert EU vanwege verloochening christelijke wortels
Lees ook:‘Diepe wonden in betrekkingen christenen en moslims’
Lees ook:Ehsan Jami: ‘Mohammed vergelijkbaar met Osama of Saddam’

Eén reactie op “RK-Kerk: ‘Gevaren islamisering niet onderschatten’

  1. Sander Kessels

    Zoals gewoonlijk bij de groei van religie is die volledig afhankelijk van geboortes onder de eigen groei. Van een massale bekering tot de islam is geenszins sprake, eerder van een massale afgunst door de Nederlandse bevolking. Een van de beste indicaties van hoeveel mensen werkelijk belang hechten aan de islam waren de tweedekamerverkiezingen. 49 zetels voor Christelijke partijen, 9 voor een anti-islmatische partij en 0 voor een islamistische partij. Pechtolds oproep tot een telling van het werkelijke aantal moslims is niet ongegrond.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.