Paus: Respect!

,,Ieder individueel mens – zonder onderscheid in ras, cultuur of religie – is gemaakt naar het beeld van God (…). Dat is de reden waarom de mens gerespecteerd moet worden. Er is geen enkele reden waarom mensen andere mensen kunnen behandelen als een 'object'. De enige weg naar wereldvrede is respect voor mensenrechten, respect voor individuen en respect voor ieders religiebeleving.'' Tot zover wat quotes uit de nieuwjaarstoespraak van paus Benedictus XVI in de Sint-Pietersbasiliek. De boodschap lijkt me zeker terecht, maar wel een beetje een open deur.

Als iedereen in de wereld elkaars rechten zou respecteren en elkaar zou zien als 'gemaakt naar het beeld van God', zou de wereld er natuurlijk heel wat beter uitzien. De realiteit is echter (helaas) wat anders. Maar vooruit: we beginnen net aan een nieuw jaar en daar schijnen goede voornemens bij te horen. Daarom een gratis tip voor lezers van deze blog: in 2007 gaan we met z'n allen onze medemens bekijken als zijnde 'gemaakt naar het beeld van God'. Hou me op de hoogte van de ontwikkelingen!

Lees ook:Gelovigen en humor: gaat het samen?
Lees ook:Is God onrechtvaardig?
Lees ook:Scientology opent nieuwe kerk in Berlijn
Lees ook:Filmpje: vier man spelen op één contrabas de Bolero
Lees ook:Braakhekke wil trouwen met partner vanwege ‘groter wordende islam’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.