Imam mag lekker z’n mond houden

De islamitische imam Kariman heeft -ondanks een twee dagen eerder ingesteld verbod van de rechter- een preek gehouden in de Anwar-e-Medina moskee in Eindhoven. De imam mocht van de rechter de komende twee jaar niet meer in de moskee te komen. Twee dagen na een gerechtelijke uitspraak die uitspraak volledig aan je laars lappen, dat is gewoon de grof voor woorden. Het is een regelrechte bespuging van de Nederlandse rechtspraak.

Begrijp me goed: ik vind het buitengewoon belangrijk dat mensen de vrijheid hebben om hun geloof en religie te kunnen beleven en delen met anderen. Maar dat was niet de reden waarom de imam het verbod aan zijn rok kreeg. Nee, hij vertoonde 'sterk polariserend en onbeschoft gedrag' volgens de stichting die de zaak aanspande. Het was gewoon een nare man, zeggen we dan.

Die imam mag van mij gewoon lekker z'n mond houden. Ik zou het wellicht voor hem opnemen als de rechter hem had verboden bepaalde dingen te zeggen, maar niet in dit geval. Die man toont echt geen enkel respect voor de uitspraak van de rechter en mag van mij dus best stevig aangepakt worden. Even laten weten dat we in Nederland een rechtstaat kennen.

Wilders stond natuurlijk meteen weer te roepen dat de geestelijke uitgezet moest worden. Beetje kortzichtig allemaal. Voor hetzelfde geld is de man in Friesland geboren uit Surinaamse ouders, je weet het niet. Ok, terugsturen naar Friesland zou ook een beetje 'uitzetten' zijn, maar dat terzijde. Hoe het ook zij: hard optreden is op zijn plaats. Minachting van de rechter vind ik een zeer zware overtreding.

Lees ook op deze blog: Imams vertrekken massaal uit Nederland
Lees ook op deze blog: Marokko pakt radicale moskeeën aan

Lees ook:‘Een echte moslim, die radicaal is, mag moorden’
Lees ook:Cabaretier Jansen in gesprek met moskee-bestuur
Lees ook:Vrijheid meningsuiting in geding na beledigen joden
Lees ook:Al gestemd in de peiling over hoofddoekjes?
Lees ook:Imams vertrekken massaal uit Nederland

Eén reactie op “Imam mag lekker z’n mond houden

  1. Murad

    Een imam moet gewoon kunnen preken en kunnen zeggen wat hij wil zeggen.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.