Moslima mag wel schoonmaken maar niet in kantine werken

Het Groen van Prinsterercollege in Barneveld weigert een moslima in de kantine te laten werken, meldt Kerknieuws.nl op gezag van persbureau Novum. De vrouw is op dit moment op de school in dienst als schoonmaakster en had gesolliciteerd naar de baan, maar volgens directeur Kees Heek past het niet bij de identiteit van de protestants-christelijke school als zij in de kantine zou werken. De vrouw is teleurgesteld en heeft een klacht ingediend bij de Commissie Gelijke Behandeling.

Het schoonmaken vindt aan het begin van de avond plaats, wanneer bijna alle leerlingen naar huis zijn. Als kantinejuf zou de vrouw echter tijdens en tussen de lesuren werken en daardoor veel contact met leerlingen hebben. Dat is volgens Heek de reden dat een moslima op zijn school wel mag schoonmaken, maar niet in de kantine mag werken.

De school vraagt altijd naar protestants-christelijk personeel. ''Het personeel is drager van de identiteit'', zegt Heek. Omdat het hier een schoonmaakbaan betrof, was de directie in dit geval coulant, maar volgens Heek had de school de moslima achteraf gezien beter niet kunnen aannemen. De school zegt bereid te zijn de vrouw te helpen bij het vinden van nieuw werk. Ook kan zij gewoon als schoonmaakster blijven werken.

Het Groen van Prinsterercollege is een vmbo met elfhonderd leerlingen. De school heeft een 'open toelatingsbeleid', maar vraagt ouders van leerlingen wel de christelijke grondslag te respecteren. Drie procent van de leerlingen is moslim.

Lees ook op deze blog: Voetballend moslimmeisje krijgt rode kaart voor hoofddoek

Lees ook:Reli-poll: slaat oranjegekte door nadat school oranjeprullaria verbiedt?
Lees ook:Leger des Heils mag niet-christenen bij sollicitatie weigeren
Lees ook:Basisschool mag ouders niet verplichten om handen te schudden
Lees ook:Fitna terug op LiveLeak
Lees ook:Weigering leerling wegens open internet en tv onrechtmatig

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.