Braakhekke wil trouwen met partner vanwege ‘groter wordende islam’

De Telegraaf heeft weer interessant nieuws: Joop Braakhekke gaat trouwen, nu volgens hem de islam de grootste godsdienst van ons land lijkt te worden. ,,Ik wil niet afwachten tot de huidige vrijheden weer worden afgebouwd'' , zegt hij over zijn aanstaande huwelijk met zijn partner Wim Nijkamp, volgens de krant. ,, We gaan trouwen omdat we zekerheid willen." Dit lijkt mij een typisch gevalletje van stemmingmakerij en schijnangst. We kennen in Nederland namelijk (slechts) bijna een miljoen moslims.

Dat is op een bevolking van ruim 16 miljoen mensen pakweg 6 procent van de bevolking. Daar tegenover staan ruim zeven miljoen christenen (leden van kerken en gemeenten. Waarbij dus wel opgemerkt moet worden dat veel van hen 'slapend lid' zijn en nooit meer naar de kerk gaan), 44 % van de bevolking. In Europa is eenzelfde beeld te zien: Ruim zeventig procent zegt 'christen' te zijn (katholiek, protestant en orthodox), tegenover bijna 16 procent moslims. Nederland telt 5000 kerkgebouwen en slechts 450 moskeeën.

De reden waarom het lijkt alsof er ineens overal moslims wonen, is omdat de mensen die veel in het nieuws komen doorgaans grotestad-bewoners zijn (en daar wonen relatief veel meer allochtonen), waardoor zij een vertekend beeld hebben van de werkelijkheid. En ten tweede geven de media uiteraard geen waarheidsgetrouw beeld. Zij selecteren op nieuwswaarde en moslims hebben veel vaker nieuwswaarde dan andere gelovigen. Daardoor komt islamitisch nieuws veel vaker voorbij in media, waardoor het lijkt alsof er inmiddels miljoenen moslims zijn.

Er is maar één reden waarom de islam procentueel wel sneller stijgt en dat is omdat moslims gemiddeld meer kinderen krijgen. Dus, als je niet wilt dat moslims straks in de meerderheid zijn, zul je dat beeld van 1 a 2 kinderen (bij voorkeur na je wereldreis, carrière en tweede huwelijk) op je 37e ook wat bij moeten stellen. En wat dat betreft werken mensen als Braakhekke ook niet echt mee.

Want, los van enig waardeoordeel: hoe meer homo's Nederland telt, hoe sneller de islam procentueel stijgt.

Lees ook:Onderzoek: Acht procent (53,7 miljoen) Europeanen is moslim
Lees ook:Sterke daling aantal christenen Midden-Oosten
Lees ook:Islam verovert de wereld
Lees ook:Moslimwereld rechtvaardigen 11 september niet
Lees ook:Paus: Respect!

4 reacties op “Braakhekke wil trouwen met partner vanwege ‘groter wordende islam’

 1. Ellen

  Ik denk dat je aan het eind bedoelt: hoe meer mensen leven in een homoseksuele relatie. Het aantal homo’s blijft ongeveer gelijk (5-7 % van de wereldbevolking).

  Ik hoop trouwens dat Joop ook trouwt om andere redenen, iets met liefde ofzo :)

    /   Beantwoorden  / 
 2. webkul

  wat je hebt geschreven in de blog is absoluut juist. De reden van de gemiddelde toename van de bevolking van islamitische dat ze meer dan 2-3 kinderen hebben. Dit is de reden dat de meeste islams toeneemt. Uw gedachte voor mairrage in deze zin is juist.

    /   Beantwoorden  / 
 3. renee

  Niet alleen de islamitieten, elke bevolkingsgroep neemt sneller toe dan het geloof

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.