Detailhandel wil af van religieuze beperkingen winkeltijden

Nederlandse winkeliers willen af van de vele beperkingen ingegeven door religie op hun winkelopening. Nog slechts 15 procent van de Nederlanders gaat naar de kerk, dus het is onzinnig om op basis hiervan allerlei zaken wettelijk te regelen. Dat stelt de Raad Nederlandse Detailhandel in het jaarverslag over 2006, schrijft Zibb.nl. De RND wil af van de verplichte winkelsluiting op Goede Vrijdag om 19.00 uur, op beide Paasdagen, beide Pinksterdagen en op Hemelvaartsdag. Daarnaast moet het ook afgelopen zijn met de zondagssluitingen. 'Volgens de wet mogen winkels maximaal twaalf maal per jaar open op zondag. Dat betekent dat in Nederland, op grond van religieuze principes, maar liefst 45 zondagen per jaar zijn waarop winkels verplicht zijn gesloten', schrijft de RND verontwaardigd.

In Nederland bestaat volgens de belangenbehartiger veel belangstelling voor zeven dagen per jaar winkelen. Volgens de RND hindert de wet de verdere ontwikkeling van de detailhandel, waardoor zowel ondernemerschap als werkgelegenheid worden afgeremd. De RND lijkt af te stevenen op een botsing met het kabinet over hun standpunt. Deze wil juist de Winketijdenwet strenger gaan handhaven.

Lees ook:NKO: Helft ChristenUnie-kiezers wil verbod homohuwelijk
Lees ook:Aruba moet van Hoge Raad homohuwelijk accepteren
Lees ook:Zeeuw doet seksueel misbruik nichtjes af als ‘doktertje spelen’
Lees ook:Balkenende bekritiseert ‘onnodig harde’ toon Wilders
Lees ook:Ophef over ‘islamtische mode is voorbeeld voor westerse vrouwen’

2 reacties op “Detailhandel wil af van religieuze beperkingen winkeltijden

  1. Richard

    Ik moet niets hebben van geloof en kerk, maar ik ben wel voorstander van zondagsluiting van winkels. Ik koop op zo’n dag principieel nooit iets. Want het zijn altijd die smakeloze flutketens die wel open zijn, maar plaatselijke winkeliers, die een winkelgebied kleur kunnen geven, die gesloten blijven. Ook de wezenloze sfeer van zich vervelende mensen die op een vrije dag niets beters weten te bedenken dan winkels in en uit sloffen, roept bij mij afkeer op tegen koopzondagen. Gun de middenstander zijn vrije dag!

      /   Beantwoorden  / 
  2. Chas

    Geef ze maar ongelijk, zondag is nog steeds de eerste dag van de week en niet de zevende. Zaterdag is de rustdag volgens: de “Schepper” van hemel en aarde.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.