EO vindt Gerard Joling ‘te obsceen’ voor Korenslag

Gerard Joling is niet welkom in het EO-programma 'Korenslag'. De omroep vindt zijn hit 'Maak me gek', dat wekenlang op nummer één stond, te obsceen. „Ik vind het ontzettend hypocriet", reageert de zanger verontwaardigd tegen de Telegraaf. Presentator Henny Huisman belde Joling een paar weken geleden op met de vraag of hij in de finale van zijn programma ’Korenslag’ zou willen optreden. ,,Dat leek mij erg leuk”, verklaart Gerard. „Vooral omdat Henny mijn ontdekker is. Hij wilde dat ik mijn nummers ’Maak me gek’ en ’Blijf bij mij’ ten gehore zou brengen. Maar een pr-dame van de EO gooide donderdagochtend roet in het eten met de mededeling dat 'Maak me gek’ te obsceen zou zijn. Dus nu gaat het feest niet door”, vertelt de 47-jarige artiest. ,,Het is toch een giller van de bovenste plank?"

Joling vraagt zich verbijsterd af wat er mis is met de tekst. „Misschien dat ze zijn gevallen over de zinnen: ’Maak me gek met je mond’ en ’Je maakt me gek, van bezonnen bezeten’. Ik zing over onbezonnen liefde. Zo erg is dat toch niet? Ik zou zeggen: lees de bijbel nog maar eens goed door.”

Volgens de EO is gesproken met meerdere artiesten en gekozen voor iemand die het best past bij het programma. De omroep zegt 'niks tegen Joling' te hebben, maar te hebben gekozen voor een artiest die 'rechtdoet aan het programma en een hoog meezinggehalte' heeft. Wie dat is wil de omroep nog niet verklappen „Ik wil niet zeggen dat Joling geen meezinggehalte heeft, maar er hebben verschillende aspecten meegespeeld”, aldus de woordvoerder.

Lees ook:EO wil nieuwe reeks talkshow Knevel & Van den Brink maken
Lees ook:Moslims en niet-moslims samen aan tafel in ‘Eten bij de buren’
Lees ook:Urkse Iede Hoorn verlaat Mister Gay verkiezing vanwege ouders
Lees ook:Geen brieven, maar (schiet)gebedjes aan God, Jezus en Maria
Lees ook:Interview columnist Abdulwadûd Louws in omroepblad EO-Visie

Eén reactie op “EO vindt Gerard Joling ‘te obsceen’ voor Korenslag

  1. Henk-Jan

    ‘Geer’ is te obsceen voor alles – hou ‘m maar lekker van de tv af :-)

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.