Klink wil actievere participatie kerken in maatschappelijk debat

Kerken zouden zich meer in het integratiedebat moeten mengen. CDA-minister Klink (volksgezondheid) denkt dat zij een grote rol kunnen spelen bij het voorkomen van radicalisering. Hij zei dat gisteren op een symposium over integratie van het Wetenschappelijk Instituut voor het CDA, meldt Trouw. Hij vindt dat christelijke kerken ’compleet ontbreken in het maatschappelijk debat’. „De discussie over religie gaat óf over zingeving óf ze wordt niet gevoerd, in de vergetelheid gedrukt.” Een groot gemis, meent Klink, omdat juist de kerken extremisme binnen het geloof onder de aandacht kunnen brengen.

„Je hebt twee vormen van geloven. Aan de ene kant religie die gebaseerd is op regels die aan gelovigen worden opgelegd, aan de andere kant religie die georiënteerd is op innerlijkheid en ethiek. Deze varianten komen zowel in de islam als in het christendom voor. Kerken kunnen in dit verband duidelijk maken dat geloof altijd van binnenuit moet komen. Als je het aan mensen oplegt, werk je radicalisering in de hand.”

Klinks voorstel sluit aan bij het actieplan tegen radicalisering dat minister Ter Horst (binnenlandse zaken) maandag lanceerde. Zij is vooral bezorgd over jongeren die op zoek zijn naar hun identiteit of roeping.

Lees ook:Moreel en cultureel pact tussen christenen en moslims
Lees ook:De hypocrisie van China: hotel-bijbels tijdens Olympische Spelen
Lees ook:Egyptische rechtbank staat bekering van islam tot christendom toe
Lees ook:Egyptische geestlijke: ‘Moslims mogen van geloof veranderen’
Lees ook:‘Diepe wonden in betrekkingen christenen en moslims’

Eén reactie op “Klink wil actievere participatie kerken in maatschappelijk debat

  1. Paapsgezind

    Klink praat onzin. Zijne Heiligheid heeft één keer iets kritisch gezegd over de islam maar dat leidde alleen maar tot rellen en pogroms.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.