Fitna niet op tv

Volgens de Volkskrant komt de film Fitna van Wilders niet op televisie. Geen enkele omroep durft het aan. Herman van Gelderen van Netwerk zegt in de Volkskrant: "We zijn zeer huiverig voor een integrale uitzending van de film. Dat doen we niet met filmpjes van CDA of VVD, en ook niet met de PVV. Nog los van het feit dat we ook erg huiverig zijn voor het aanzetten tot haat of discriminatie."

Lees ook:Wilders toont Fitna niet aan pers
Lees ook:Wilders: Fitna verschijnt voor 1 april
Lees ook:Verbied Fitna
Lees ook:De anti-climax van Fitna
Lees ook:Wilders moeheid

42 reacties op “Fitna niet op tv

 1. deja vu

  volgens mij komt die film helemaal niet,
  duurt allemaal te lang.
  is dit dan “de beproeving” ?
  ik krijg een prdvr gevoel of zelfs bnn.

    /   Beantwoorden  / 
 2. Frans

  Lafaarden! JULLIE WORDEN UIT ONZE BELASTINGCENTEN BETAALD!

  Níet om jullie goddeloze, Sovyet-agenda’s uit te zenden en ons volk op Sovyet-wijze te hersenspoelen!

  Jullie zenden óók niet de documentaires uit van wetenschappers die – wetenschappelijk ondersteund- de hele theorie, de hele ECO-secte-religie, onderuit halen dat mensen schuldig zouden zijn het broeikaseffect door hun CO2, dat slechts 0,0001% van alle CO2 beslaat dat wordt geproduceerd.

  Maar jullie, kinderen van satan, want dat zijn jullie, media van Nederland, zenden enkel leugens uit en doen daarin als jullie vader, satan, die een leugenaar en de vader der leugen is, en een mensenmoorder!

  Jullie verdienen naar Mecca te woren verbannen!

  Jullie hebben dit land al veel te ver naar de afgrond gedreven met jullie leugen-hersenspoeling van het Nederlandse volk!

  Een Minister-president die een vent zou zijn, zou ALLE OMROEPEN OPDRAGEN DE FILM VAN GEERT WILDERS UIT TE ZENDEN!

  En bij weigering de hele omroep-organisatie(s) ontslag te geven! Zónder pensioen, en zónder recht op uitkering! Dat wordt verbeurd verklaard!

  Dat geeft respect en vertrouwen!

    /   Beantwoorden  / 
 3. Nilsson

  Een Frans die een echte vent zou zijn zou in de gaten hebben dat hij zijn pilletjes is vergeten te slikken.

    /   Beantwoorden  / 
 4. Vanes

  Sinds Frans en F. Floor op dit blog de boventoon voeren vind ik het volstrekt oninteressant hier. Pseudo wetenschappelijk geneuzel maar wel onschuldig (Floor) en neo-fascistische, orthodox-christelijk, ultra-rechts bullshit (Frans).

  Het is jammer maar de goede discussies onder David moderatorschap zijn hier weg.

  Moderator: er bestaat zoiets als een IP-ban!!

    /   Beantwoorden  / 
 5. F.Floor (61)

  Even bij mezelf alles op een rijtje zetten.
  Ik was 4 en arm uit de kom geslagen.
  Ik was 5 en bewusteloos geslagen, pas op m’n 8e kwam mijn verstand weer terug en kon ik weer leren.
  Ik was 12 en een oog uitgeslagen, na 3 weken kon ik er weer mee zien.
  Ik was 14 en kreupel geslagen, na een maand kon ik weer hardlopen.
  Ik was 15 en toen waren alle gaskranen opengedraaid. Met knallende koppijn werd ik wakker en kon 3 dagen niet leren.
  Ik was 17 en met een stalen hamer de kop ingeslagen. Lag 3 dagen op bed met een bloedende wond en toen pas belden ze de dokter want dat durfde mijn moeder niet eerder te doen.
  Dit alles deed een 6x in het rond bekeerde huisvader NH op GG en SGP. De mijne en we moesten ingrijpen want de instanties wisten alles: maar aan gezinnen van bekeerde gelovigen mocht dat niet.
  Vanes! Ik weet wat angst is. Echt, dat je als kind zo verschrikkelijk doodsbang bent dat je alles langs je broek laat lopen. Maar volwassenen moeten beter weten: religie = bezetenheid.

    /   Beantwoorden  / 
 6. Vanes

  Floor, het spijt me dat je zo geleden hebt onder het geloof, daarom ben ik ook atheïst. Helaas maakt het je bijdragen aan dit forum niet interessanter al zijn ze wel amusant.
  Fascist Frans daarentegen, daar ben ik wat minder mild over, al heeft zijn vader hem 10 jaar lang op water en brood gezet.

    /   Beantwoorden  / 
 7. F.Floor (61)

  Klik onderaan eens bij spiritualiteit, dan leylijnen en/of wichelen want dat is een TECHNISCH onderwerp waar ik veel met ongeloof had te maken en dat doden kostte.

    /   Beantwoorden  / 
 8. Antoine47

  Het ging erover dat dat filmpje van Wilders niet op de gewone tv komt. Ik vind dat verstandig van die omroepen, want er dreigen al genoeg halve garen met geweld – dat moet je niet aanwakkeren. Maar het zal best wel op het Internet te zien zijn. In bioskopen moet je betalen om het te gaan zien, en als je niet beledigd wil worden kijk je er niet naar. Ik hoop dat men in Nederland het fimpje net als die omroepen gewoon gaat negeren.

  Er zullen trouwens wel weer gluiperds zijn die het in moslim kringen gaan circuleren om rotzooi te trappen, net als met die deense cartoons.

  Wat ik in geen van deze gevallen vetrouw is de motivatie van de betrokkenen. Wilders’ motivatie niet en de motivatie van de aanstootnemers niet.

    /   Beantwoorden  / 
 9. Raël

  De halve maan is het symbool van de Moslims.
  Het is het teken en symbool van de maangod. Een van de 7000 lokale afgoden van het voormalig Arabisch rijk. Allah, voorheen Sin, heeft 3 dochters. Deze lokale god werd door Mohammed tot enige oppergod gesteld boven de andere lokale afgoden. De god van de Christenen is afgeleid van de 3 eenheidsgoden Isis- Horus- Seth, IHS. De zonnengod Ra als oppergod.

  Het is dus best vreemd om de zon met de maan in duel te zien, beiden streven naar de gunst van de mensheid, het licht contra de duisternis wellicht?

    /   Beantwoorden  / 
 10. Antoine47

  Niet de halve maan maar het eerste kwartier van de wassende maan.

  Afgoden? Zij er ook echte?

  Zon en maan in duel?

  Ja, Rael, leuk om naar te kijken, als mensen elkaar in naam van vermeende godheden de hals afsnijden. Wie vertegenwoordigen het licht, en wie de duisternis? Beide parijen hebben hier zo hun eigen idee over, lijnrecht tegenover elkaar. Serieuze discussies over religie zijn er altijd te over geweest. Christelijke en Moslim theologen hebben elkaars gelijk al vele eeuwen betwist. De eeuwenlange discussie heeft vrijwel niets opgeleverd. Nu “het volk” erbij betrokken raakt gebruiken manipulatoren de publieke opinie (die van al dat gepraat over theologie niveau geen weet heeft) ten bate van hun eigen macht. Interessant? Och ja, dat wel. Ook om te huilen. De moraal komt uit boekjes…. Jammer van die paar miljoen jaar evolutie die bij iedereen een redelijke hoeveelheid moreel besef heeft opgeleverd.

    /   Beantwoorden  / 
 11. F.Floor (61)

  Maar het 1e kwartier kun je geen vis vangen en het Nieuwe Testament gaat vrijwel steeds over vis. Dit in tegenstelling met het Oude Testament waar de Ram het belangrijkste dier is en anders werd jijzelf wel in elkaar geRamd. Daarweervoor was de stier Apis het allerbelangrijkste waar ze een gouden kalf van maakten maar dat tijdperk was afgelopen.
  Efin ons huidige tijdperk Watermens wordt eindelijk weer menselijk en dierlijke vraatzucht hebben we eruit gedaan.

  Vis vangen doe je toch echt 3 dagen vòòr de Donkere Maan en 3 dagen ná de donkere maan. Dat is wetenschappelijk uitgezocht en gepubliceerd door de Utrechtse Sterrenwacht in sept.’63 en heeft met de lenswerking van de maan op de zonnewind te maken want daar raakt vis een beetje verdoofd van en happen ze beter.

    /   Beantwoorden  / 
 12. Antoine47

  Waarde Floor, ik heb je eerdere reactie ook gelezen…. Laten we niet van de hak op de tak springen en het erover eens zijn dat al halsstarrig geloven alleen maar tot geweld leidt omdat de menselijke geest ertegen in opstand komt. En dat geweld moet ergens heen.

  Bedankt voor de vis-tip. Maar de wassende maansikkel is wel degelijk het symbool van de Islam, samen met dat sterretje (de avondster – Venus?)

    /   Beantwoorden  / 
 13. F.Floor (62)

  Mee eens Antoine!
  Begeleid door de Peer Gynth-suite alweer een romantische film: ‘Fitna’ genaamd.
  Volgens de film Fitna is de Koran de bron van moslemgeweld. Maar dan is het vreemd dat gerefereerd wordt aan de treinaanslag in Madrid die immers door 5 psychiaters is gepleegd en daarvoor 3x sterker spul dan lsd of mescaline door westerse apotheken werd geleverd anders lukt je dit niet.

  Alsof wij Nederlanders nooit terreur deden!
  Wij hadden tot 1940 de V.O.C. en deze letters stonden voor:
  ‘Varende Opium & Cocaïnehandel’ maar dat moest na 1945 de schoolboekjes uit.
  Rond 1893 gingen de Indonesiërs zelf hun eigen opiumplantages bouwen maar dat zinde de Nederlandse Regering helemaal niet en moordde hun uit zodat in 1900 aan de Amsterdamse Schinkelkade de allergróótste opium- en cocaïnefabriek, de N.V. Nederlandse Cocaïne Fabriek NCF kon worden gebouwd en opgestart.
  Zo ernstig werd de terreur dat in 1906 op Bali de Sultan zich overgaf aan de Nederlandse bezetter. Maar in plaats daarvan werd prompt het vuur geopend en 400 burgers neergeknald. Daarna rukte men op naar het volgende dorpje en knalde er lustig op los. Totaal 870 doden op 1 dag.
  Een zich-overgevend dorp tesamen met de burgemeester neerknallen, dat deed zelfs het Nazi-Herrenvolk nog niet want Putten was een aanslag. Dit krijg je dus als een land door coca-zakenlui wordt bestuurd: het onze tot 1940.
  Alsof wij Nederlanders kreukvrije bestuurders hebben!
  Nog erger: het stond in een briefwisseling van de latere premier Colijn aan zijn meisje te lezen, zo ontdekte een geschiedenisvorser.
  Nog erger: de gereformeerde Colijn voerde het bevel uit. Wij ontvoerden wel 3 eeuwen lang en moordden 1 eeuw lang.

  Alsof gereformeerden niet dezelfde gewelddadige literatuur hebben!
  In hetzelfde taalgebruik der Koran hebben zij de Heidelberger catachismus dat eveneens de ongelovigen laat doden door een engel en volgens wijlen Prof.dr.P.Vroon Hoogleraar van de Rijksuniversiteit Utrecht is dat binnen Reformatorische gezindte de normaalste zaak om thuis alvast alle gaskranen open te zetten zodat je ook alle gezinsleden kunt meenemen naar een plekje in de hemel waar je eeuwig psalmversjes uit volle borst mag meezingen.
  Het kostte hem bijna zijn Hoogleraarschap maar het was niet alleen zijn persoonlijk gezinsdrama: het is gewoon de waarheid over Reformatorisch en qua fatna’s van dito predikers dat in niets verschilt met de Islam.

    /   Beantwoorden  / 
 14. Antoine47

  @Floor: “Wij ontvoerden wel 3 eeuwen lang en moordden 1 eeuw lang.”

  Nee, dat waren wij niet, dat waren anderen. En dat geweld kwam niet direct uit de bijbel maar uit winstbejag. We zullen gelovigen moeten proberen te laten inzien dat religie geen excuus kan zijn voor immoreel gedrag. Het filmpje is selectief. Dat is jammer. Er had een beter filmpje gemaakt kunnen worden over godsdienst als rechtvaardiging voor onmenselijkheden.

    /   Beantwoorden  / 
 15. F.Floor (62)

  God, liefde, zijn 2 woorden voor hetzelfde.
  Zowel Koran, Bijbel als andere boeken staat dat in. De problemen komen pas zodra iemand opstaat en zegt: “Ik spreek námens god.”
  Kan iemand spreken námens de liefde tussen man+vrouw??? Kan een moeder haar kind liefhebben en zeggen: ‘die liefde komt niet van mij maar heb ik van meneer pastoor meegekregen?’ Geloof je het zelf?
  Ja het kan. Er bestaat inderdaad een echt evangelie waarin dat staat: Ik bén de zorg van de moeder. Even googelen met 2 woorden Donder (spatie) volmaakt (enter).

    /   Beantwoorden  / 
 16. Antoine47

  De problemen komen pas zodra iemand opstaat en zegt: “Ik spreek námens god.” (F. Floor)

  En wie schreef dan op: “Ik ben de zorg van de moeder?” Sprak die schrijver dan niet namens god? Zo niet, waarom moest het dan in de bijbel? En zo ja, wat voor probleem heeft hij daarmee veroorzaakt?

  Moederliefde is de menselijke vorm van broedzorg. Die is aangeboren en komt inderdaad niet van meneer pastoor. Uiteindelijk komt er van meneer pastoor heel weinig van waarde, al kan hij best heel aaaaardig zijn.

    /   Beantwoorden  / 
 17. F.Floor (62)

  Oh Antoine dat staat in het koptisch evangelie Donder, de volmaakte Geest.
  Even googelen, tik donder (spatie) volmaakt (Entertoets) en daar zal ie wel tussen zitten. Het kwam al in 1963 uit van prof.dr.G.Quispel maar omdat de prof weigerde deze tekst:’ …en alle vrouwen zijn in Mij…’ te schrappen is het nooit een kerk binnengekomen. Het is verworpen.
  En tóch beseft iedereen die ook maar iets van spiritualiteit afweet of, inwendig iets beseft: deze inhoud kan zéker niet door een mens geschreven zijn.

  Sinds WO-2 is overal een ontwaken, een zoeken naar de waarheid omtrent “ietssischme?” en dat niet in autoriteit is te vinden. Macht corrupteert en absolute macht corrupteert absoluut: het bijbelboek Job is een welsprekend voorbeeld van hoe 2 boeven samenspannen en in elkaars hemel bezoekjes afleggen om een goed liefdeshuwelijk naar de knoppen te kunnen draaien ter meerdere glorie van hunzelf.

    /   Beantwoorden  / 
 18. Antoine47

  Dat koptisch evangelie spreekt dus ook namens god…. Waarom moet alles wat we niet begrijpen (en niet door mensen is bedacht) lang geleden al in heilige boeken zijn geschreven en op die manier geopenbaard? Waarom moet er altijd iets of iemand de macht bezeten hebben om schijnbaar wonderbaarlijke zaken te bedenken? Mogen dingen niet zijn zoals ze zijn, zonder dat ze door iets of iemand bedacht zijn?

  Dit zijn geen vragen waar ik een antwoord op wil – ik denk dat ik de antwoorden wel weet. Onze bezetenheid met macht ligt aan alledrie ten grondslag: Als we iets niet begrijpen moet er een macht zijn die het wel begrijpt: god, de volmaakte geest, de schepper, hoe je het ook wil noemen. Dat axioma zit me niet lekker. Het is volstrekt onnodig.

    /   Beantwoorden  / 
 19. F.Floor (62)

  Jij hebt helemaal gelijk Antoine!
  God bestaat namelijk niet: we zijn het zélf!
  Althans niet per 1-tje maar allemaal tegelijk.
  Wel het zit zo. Het oer-bewustzijn kan zich niet zomaar manifesteren. Wel in zielloze dingen maar niet in kronkelend leven.
  Om dit voor elkaar te krijgen gaat het oer-bewustzijn zich delen.
  Dit efeekt kun jezelf goed zien boven een mierennest: trap 1 mier dood en dan zie je de anderen kronkelen omdat ze opeens “een vinger missen” – maar WIJ zien alleen 5 mieren en nìet dat het 1 ziel is.
  Zo is het ook met godsbesef: in werkelijkheid is dat mensbesef. Pas wie zichzelf kent heeft god gevonden. Aangezien god en liefde twee woorden zijn voor 1 en exact hetzelfde, zo komt het dus dan je niet van een ander kunt houden als je ook niet van jezelf kunt houden.
  Professor Gilles Quispel legde dit altijd zo leuk uit in zijn college’s: Er was een Hoogleraar die schreef: Er is godsbewustzijn en er is mijn eigen bewustzijn maar waar de Ene ophoudt en de andere begint kan ik niet precies aangeven wie heeft dát geschreven?
  En dan die antwoorden die je krijgt want mijn toehoorders zijn een geleerd volkje hoor: Krisnamurti, Vivekanada, Ramakrisjna, de Baghwan, Paus de zoveelste ah sinterklaas nee die waren het allemaal niet.
  En als ik dan zeg: dat was Johannes Calvijn, Hoogleraar te Wartburg + Geneve dan valt de zaal stil. Iedereen mag dit gezegd hebben maar niet hij en dan vraag ik me af waarom niet?” Aldus de prof.

  Wel Antoine, heeft u zich nooit afgevraagd wat nou de Wáre godsnaam is en als je het wel weet, WAARÓM die klinkende Naam nou zo heet? Nee in de Koran komt hij niet voor maar wel in de ‘Uitspraken v/d Profeet’ en uiteraard staat hij verder in alle voor heilig te houden boeken m.u.v. de Koran.
  Nee Jezus is die naam ook niet maar ik zal wel een hint geven: hij stond op alle tempelvoorwerpen en de priester sprak er zijn zegen mee uit.
  “Ik zal zijn dien, dien die Ik zal zijn”.
  In het Nederlands klinkt dat dan als: “Ik ben toch…” of het: “…maar ik heb… en dat maakt je niet altijd geliefd. Let er maar eens op in de omgang met sommige mensen dan hoor je gods Ware Naam vaker gebruiken dan je dacht.
  Mensen zoek vaak veel te vér en doen moeilijk, maar Gods Stem komt nog het vaakst uit de kindermond eruit rollen.

    /   Beantwoorden  / 
 20. Antoine47

  Ik kan je wel een beetje volgen, Floor, maar ik ben niet in gnostiek getraind. En ik geloof niet in zielen, zeker niet van mieren. Een lieve gnostische dame heeft me er eens van proberen te overtuigen dat een lichaam op het moment van sterven 9 gram lichter wordt omdat de ziel het verlaat. Een ziel met massa? Ik kan natuurlijk niet op grond van een idioot voorbeeld een hele stroming verwerpen.

  Informatie wordt in de natuur op de meest fantastisch subtiele manieren overgebracht – geen wonder dat mensen in zielen zijn gaan geloven, maar toch. Een ziel heeft geen massa en geen volume en is dus abstract. Iets waar je in kunt geloven of niet, maar het heeft geen plaats en geen snelheid.

  De een z’n abstractie is die van de ander niet, want de abstractie is afhankelijk van begrip. Ik vind het erg jammer dat veel religies hun spirituele achtergrond altijd weer in tastbaarheden moeten omzetten en dan met de werkelijkheid in de knoop raken. Ook wat dat betreft zullen we het wel eens zijn….

    /   Beantwoorden  / 
 21. F.Floor (62)

  Ja waarheid is steeds zo ongrijpbaar dat is zo. Maar daar is wetenschap dan ook voor.
  In 1990 wist men héél zeker dat de kern van een proton (een kerndeeltje in een atoom) uit nóg eens een minstens 8 verschillende deeltjes bestaan die daarom ‘quarks’ worden genoemd. Prompt verschenen wel 100 doctoraalpromoties over de “ondeelbaarheid van de quark”, totdat…
  een versneller bij toeval kans zag om een quark frontaal te treffen en een stel sub-quarks de nevelkamer uitspoten met het 500-voudige van de lichtsnelheid… maar daar hield het niet mee op. Diezelfde sub-quark ontplofte óók waarna nog een stel sub-subquarks eruitspoten met het 25.000-voudige van de lichtsnelheid (!) maar hogere snelheden konden de detectoren niet meer aan. Een wetenschapper merkte daarover op: “…het lijken wel psychische deeltjes?”

  In wetenschapsland was het pure drama hartverscheurend: zeker 100 doctoraalscripties konden zó de vuilnisbak in maar hun doctoraalbul mochten ze houden. Een bekend wetenschappelijk tijdschrift bracht dit ontstellende wetenschapsdrama perfekt in beeld met een grandióóze spotprent:
  Op een rose wolkje gezeten zit Meneer god die Zijn tong uitsteekt en een Lange Neus maakt naar die witte jassen daar beneden die rondom een sub-sub-subfontein van eruitspattende aardwormen hun laatste haren uit hun ringkop uittrekken van verbijstering.

    /   Beantwoorden  / 
 22. Antoine47

  Och, die mensen hadden hun research gedaan, diep en goed nagedacht, methodes ontworpen en gevolgd. Misschien waren hun conclusies wel juist, gebaseerd op hun aannames en hun gegevens. Ze hadden hun bul met goed werk verdiend. Als ze het toch mis hadden, is dat een beetje jammer voor ze maar zo erg is het nu ook weer niet.

  Ik ben misschien een beetje ouderwets, en ik ben ook geen kernfyicus, dus ik verbaas me sterk over iets wat 25.000 keer de lichtsnelheid gaat. Ik kan daar niet over meepraten. Maar hoe groter mijn verbazing over de natuur in het algemeen, des te groter ook mijn overtuiging dat je geen bovennatuurlijke machten hoeft in te roepen om de werkelijkheid te laten zijn zoals ze is. Filosofisch zijn sub-quarks voor ons even sterk of zwak als de donder was voor de Germanen.

    /   Beantwoorden  / 
 23. Vanes

  25000 keer de lichtsnelheid is onzin. Wanneer iets sneller gaat dan het licht zouden oorzaak en gevolg om kunnen draaien. Dan zou je een klap voelen voordat hij wordt uitgedeeld.
  Misschien iets voor helderzienden of mediums maar niet iets voor rationele mensen

    /   Beantwoorden  / 
 24. Antoine47

  Ik probeerde heel voorzichtig te zeggen dat ik dat ook onzin vond, maar misschien is mijn verwondering in dit geval te zwak uitgedrukt geweest…. Preons zijn zonder veelvouden van de lichtsnelheid al moeilijk genoeg te begrijpen.

    /   Beantwoorden  / 
 25. Vanes

  Ja ik vind Floor erg aardig maar moet zo af en toe op de rem trappen als het te gek wordt. Zijn beeld van god als liefde is mooi en toont zijn goede inborst maar hij leeft kennelijk in een parallel universum waar een andere fysica geldt.

    /   Beantwoorden  / 
 26. F.Floor (62)

  Nee dit kan wel. Daarom bestaat die detectorenZAAL uit een ding zo groot als een kathedraal en heeft 1 detector al de grootte van een relaxstoel.
  Verder wijs ik jullie erop dat de formule E=MCkwadraat nog altijd betekent dat de formule allèèn geldig is bij de kwadratische lichtsnelheid, dus bij 300k x 300k = 900.000.000.000.000 kM/sec. Tenminste, op ons vlak van normale atomenleer – de formule is niet meer geldig op het vlak van quarks.
  Hier gelden geen natuurwetten meer.
  Sinds deze smash worden overal massaal nieuwe reuze-versnellers gebouwd omdat zo onderhand iedereen ook wel snapt dat de Moeder van alle Moederknallen: dus de oerknal van invalide S.Hawking faalt.
  Dat deed ‘ie overigens in 1996 al door de ontdekking van een klont anti-materie in het Heelalcentrum maar in 2004 was het helemaal raak met de vondst dat 98% van alle materie onvindbaar is… slechts op een schamele 2% kan deze Big-Bang van toepassing zijn.
  Daarmee is de wetenschap weer terug bij “af”
  maar kan het woord “creator” alsjeblieft niet meer horen.

  Maar daar ging dit cover allemaal niet over maar over de vraag of de film Fitna nu wel als “correct” is te waarderen of dat hij aanzet tot religie-belediging.
  En dan vind ik het maar vreemd dat premier Balkenende op de TV de moslems bedankt omdat de moslemjeugd niet brandschattend door de straten gingen – hoezo doen normale Nederlanders met slechts 1 paspoort i.p.v. twéé paspoorten zoals iedere in Nederland geboren Marokkaan die heeft, dat ook zo toen de laatste verzoeking van christus uitkwam?

    /   Beantwoorden  / 
 27. Paapsgezind

  De maximale snelheid in het heelal is de lichtsnelheid in vacuüm. Alle andere grootheden in de kosmos zijn relatief.

    /   Beantwoorden  / 
 28. Vanes

  Paapsgezind: dank!
  Floor als je snelheden kwadrateert krijg je niet opnieuw snelheid maar meter**2/sec**2.
  Als je bijvoorbeeld lengte (meter) kwadrateert krijg je meter**2 (=oppervlakte) en vermenigvuldig je nog eens met de lengte dan krijge je meter**3 (=inhoud). Dus c*c is geen kwadratische lichtsnelheid, eerder een vorm van energie zonder massa….

    /   Beantwoorden  / 
 29. Antoine47

  Mijn duit in het zakje: Als je om iets uit te rekenen, het kwadraat of de zoveelste macht van een snelheid nodig hebt, dat betekent dat nog niet dat er ook echt iets een exponentieel verhoogde snelheid bezit. In formules beweegt helemaal niets. Het kwadraat van de lichtsnelheid is gewoon een factor in de formule om totale energie uit te rekenen. Stel je voor dat Einstein, elke keer dat hij die formule gebruikte, ook echt fysiek de lichtsnelheid moest kwadrateren! Hij zou de eerste geweest zijn om te bekennen dat hij dat niet kon….

    /   Beantwoorden  / 
 30. Antoine47

  ……..en nu via deze lange omweg terug naar Fitna. In het kader van de vrijheid van meningsuiting kon Wilders dat gedrocht op het Internet gooien. In het kader van zijn eigen morele verantwoordelijkheid kon hij dat m.i. niet – daar blijf ik bij. Hij mag zich gelukkig prijzen dat de reacties over het algemeen zijn meegevallen, en dan heb ik het niet over de reacties van de moslimgemeenschap (die ook zijn meegevallen – ik kan me de opluchting en het bedankje van Balkenende best voorstellen). De publieke veroordeling van zijn selectieve verontwaardiging zou veel luider hebben kunnen zijn.

  Achteraf ben ik blij dat de Nederlandse omroepen de film niet op de tv hebben vertoond. Daarmee hebben ze een gebaar gemaakt dat nog steeds doorwerkt.

    /   Beantwoorden  / 
 31. Nilsson

  De Nederlandse omroepen zijn gelukkig professioneel gebleven en zijn niet mee gaan drijven in de emotionele obsessie van Wilders en helaas een deel van de Nederlandse bevolking.

  Omroepen toetsen blijkbaar producten op een aantal criteria. Het niemendalletje van Wilders voldeed duidelijk niet aan de geldende professionele criteria. Dat heeft niets met vrijheid van meningsuiting te maken maar gewoon een toetsing waar aan alle programma’s moeten voldoen.

    /   Beantwoorden  / 
 32. F.Floor (62)

  Nog een graadje erger… volgens dagblad Trouw wordt vanwege de opname van de blinde sjeik in de film Fitna: bij de hardliner Moslems dit zelfs als… hun ultieme reclamemateriaal gezien dus precies het omgekeerde van wat Wilders er eigenlijk mee had bedoeld haha!

  Oja voor Vanes: ik heb 2 files waarin wordt beschreven dat observatoria HEBBEN GEZIEN dat de jet-gasbogen uit een Zwart Gat bij die kwadratische lichtsnelheid nieuw waterstofgas MOMENTEEL SCHEPPEN, DUS ÉCHT NU CREËREN – maar zo een nieuwe scheppingstheorie werd door Harvard geweigerd vanwege een oerknal in het verleden.
  Kun je vinden op een scholiertjessite http://www.promootio.nlfloor in de Bliksem.txt alsook in de Astrolog.txt
  Schrijf me (kort) wat jullie ervan vinden want die site kan helaas geen spam filteren.
  Omdat dit een religieblog is vind ik het gezichtspunt dat de schepping voortdurend nog steeds DÓÓR gaat nogal belangwekkend, ook al omdat zoiets ook door de zoon van Maria precies zo is gezegd.

    /   Beantwoorden  / 
 33. Antoine47

  Voor Floor: Als je snelheden gaat kwadrateren kwadrateer je niet alleen de numerieke waarde (dus 3m/sec wordt niet 9m/sec) maar ook de dimensie (het wordt 9 vierkante meter per seconde per seconde). Wat ik me daarbij moet voorstellen weet ik niet (een verandering in de snelheid van een lentemaat?? hou het maar op een energie zonder massa, zoals paapsgezind opmerkte), maar wat belangrijker is in dit geval, jij ook niet.

  Dat de schepping (als je het zo mag noemen) nog steeds doorgaat is een waarheid als een koe. Panta rhei, ouden menei…. Alles wat we waarnemen is verandering. Een statisch universum zendt geen straling uit, beweegt niet, verandert niet, doet helemaal niets en IS gewoon helemaal niets want er zou geen enkel waarnemingsvermogen in kunnen bestaan.

    /   Beantwoorden  / 
 34. F.Floor (62)

  Oh maar dat zijn versnellings/vertragingswetten en in het Nederlandse Verkeersreglement kunt je de remvertraging vinden waaraan een motorvoertuig moet voldoen om binnen zoveel mtr/secKWADRAAT tot stilstand te kunnen komen.
  Mij is geleerd: Mevrouw Van Dam Wacht Op Antwoord – hetgeen zoveel wil betekenen dat je in rekenkundige bewerkingen altijd eerst de macht moet verheffen alvorens je vermenigvuldigt. En dus is 300kx300k gewoon 9 met 10 nullen erachter.
  DATTE nu is op de Utrechtse sterrewachtfoto’s goed te zien: het Zwarte-Gat is totaal onzichtbaar, ter weerszijden aan de polen is ook niks en een eind verder is de verschrikkelijke circulaire magnetronstraling in snelheid verminderd maar nog steeds zó intens dat de draaiende radiostraling gaat condenseren tot waterstofgas. Echter, dat gebeurt niet bij 2C maar bij C2 en precies zoals Einstein dat had voorspeld.
  Maar zoals ik al zei: door Harvard afgewezen want die geloven alleen in de Moeder van alle Moederknallen: ons universum ontstond door 1 knal. Onzin want slechts 2% van al onze materie is te zien en 98% van alle materie/energie is nooit gevonden maar moet nog wel ergens uithangen. Een theorie aan 2% ophangen is wetenschappelijk wangedrag.

  Oja er is alweer een soort Fitna-film uitgebracht door een arabier, Schism geheten en is nog korter namelijk 6 minuten.

    /   Beantwoorden  / 
 35. Vanes

  Floor,

  Al wel eens van differentieren gehoord, dit fraaie wiskundige principe uitgevonden door dhr. Isaac Newton en Leibniz op hetzelfde moment. Differentiatie van een variabele geeft de verandering van die variabele per eenheid weer. Dus het differentieren van snelheid geeft versnelling (=vertraging), daarvan is wel de dimensie m/s*s en niet m*m/s*s.
  Alvorens uitspraken te doen over het wel of niet geldig zijn van de Big-Bang theorie adviseer ik je dringend om met de wetten van Newton te beginnen. Daarna is het nog een hele weg naar Einstein, de weg van Einstein naar Hawking is wat korter. En dan zou je ook weten dat natuurkundigen en astronomen wereldwijd op zoek zijn naar een goede theorie over ‘dark matter’ want daar zit zeker een Nobel prijs in!

    /   Beantwoorden  / 
 36. Antoine47

  Zeker, een nobelprijs voor degene die het dark matter probleem oplost! En een nobelprijs voor de vrede voor degene die vreedzame co-existentie van alle geestelijke stromingen in de wereld kan bewerkstelligen….

  Wordt het geen tijd voor een nieuw filmpje over gemeenschappelijk goed? Carl Sagan’s “Blue Dot” was een fantastisch goed voorbeeld. Erg google-baar. Daar komen ook wantoestanden in voor, maar van een totaal andere hoek belicht dan Fitma’s demonisering.

    /   Beantwoorden  / 
 37. F.Floor (62)

  Nobelprijsjes? Een grap zeker? Van de jaarlijks te vergeven 14 Nobelprijzen gaan er altijd 12 naar allèèn de USA, nog eentje is voor een Europeaan want daar woedt al 600 jaar oorlog en een Nobelprijsje over “cultuur” zou eigenlijk wel mooi voor ze zijn. En oja een bruine mag eigenlijk ook wel een klein Nobeltje krijgen nouja, de “vrede” is goed genoeg voor ze want wij amerikanen hebben oorlogvoeren al 150 jaar geleden totaal afgeschaft.

  Nee ik geloof niet in oerknallen en ZELFS niet in de vuurwerkramp van Enschede. Dat wàs helemaal geen vuurwerkontploffing maar een waterstofexplosie van het ontploffende bluswater van de brandweer zèlf: dat is normale chemie dat je op vwo nog moet zijn geleerd. Van dat ontploffende bluswater bestaat dus óók een een normale vwo-scriptie van die de overheid niet eens WIL lezen want dan moeten Sprinklers in bunkers verboden worden. Bron: ‘Na ons de zondvloed’(pas uit)

  Demonisering?
  In dit verband denk ik dat het FAQ-boek van prof.Hans Jansen wat beter uitlegt dat het woord Islam namelijk weliswaar “vrede” betekent maar dat is allèèn geldig in Islamitische (lees: vredelievende) -landen. Is een land nog niet Islamitisch dan moet er in dat ongelovige land net zo lang “inspanning” worden verricht dat iedereen met graagte de Islam (=Vrede) met graagte zal omarmen.
  Maar dit is toch al minstens 1300 jaar bekend??? Hebben we dan al die tijd zitten slapen of zo?

    /   Beantwoorden  / 
 38. Antoine47

  Ja, Floor, helaas denken sommige islamisten er zo over, en dat is jammer. De meeste moslims denken er niet zo over. Sommige christenen zijn erg evangelisch en gaan net zo te werk. Ook dat is jammer. Maar de meeste christenen denken er niet zo over.

  Mijn Nobel-prijs gaat naar diegene die metterdaad tolerantie aan de man brengt – niet alleen maar in theorie, want die bestaat al heel erg lang: Leven en laten leven. Ik zie het ook nog niet gebeuren, maar dat is een heel ander verhaal.

  Nog niet zo lang geleden zijn hele stammen, halve landen en kolonies tot het christendom bekeerd, en geloof maar niet dat dat altijd met zachte hand gebeurde.

  Uiterst merkwaardig dat water alleen maar ontploft in de nabijheid van grote hoeveelheden vuurwerk….

    /   Beantwoorden  / 
 39. F.Floor (62)

  Oh dat zit ‘em in de toegevoegde poedervormige metalen zoals aluminium, kalium, en vooral natriumpoeder in vuurwerk.
  Trouwens er rijden heel wat tankwagens rond die de brandweer absoluut nooit met water mag blussen als het een keertje fout gaat en dat is hier wel gebeurd.
  In het ‘Na ons de zondvloed’ beschrijft ex-dokter nu predikant Ben Smalhout die vwo-scriptie in samenwerking met een pyro-expert.
  De metingen aan geproduceerd waterstofgas experimenten zijn op ijsco-spuiters getest op hun vwo-laboratorium.
  Ik moest wel om professor Smalhout lachen omdat ik toenmaals (als 17-jarige) promoveerde in de godgeleerdheid op bliksem/inslagkennis en hij lag compleet in een deuk van het lachen – heden onderwijs ik nog steeds bliksem, maar erbij inductiekunde en nou staat ‘ie zelluf te preken op de kansel… het kan verkeren zo zie je maar!

    /   Beantwoorden  / 
 40. Antoine47

  Dus toch niet alleen water dat ontplofte…. Eerst reduceer je water tot waterstof (kan dat zomaar zonder electrolyse), dan heb je een hoop vrije zuurstof die het K, Na en Al-poeder explosief oxideert – en hoe hoe je dan nog zuurstof over om je waterstof explosief te oxideren? Mijn VWO chemie schiet misschien een beetje tekort.

  Ik denk dat dit onderwerp (Fitna) een beetje op een eind loopt. Meneer Wilders heeft zijn mening kunnen uiten, er zijn geen echt explosieve reacties geweest, we zijn niet te vuur en te zwaard bekeerd tot de Islam, de Koran is niet verboden, en dat mens van Verdonk gaat met het effect naar rechts op de publieke opinie strijken. Nederland op z’n smalst, maar wel zo rustig.

    /   Beantwoorden  / 
 41. F.Floor (62)

  Mee eens Antoine maar ik zie zo weinig hier. Kennelijk veel lurkers.
  Overigens is nafta nog altijd met stip de allerbeste waterstofopslag die er bestaat dus als je iets leest over waterstof aangedreven auto’s: die hebben we al 100 jaar aan het rijden en waterstof haal je gewoon uit de kraan met elektrolyse.
  Het produkt nafta+waterstof is trouwens ook al 100 jaar te koop. De naam ervan is:
  benzine.
  Maar zoals je al begreep: electrolyse kan ook in nat vuurwerk plaatsvinden vanwege de toegevoegde zouten zoals keukenzout.
  Ontploffend bluswater tsss… maar het komt wel regelmatig voor en je moet erop bedacht zijn door bepaalde zeepachtige toevoegingen erbij te mengen in de pomp dus dat zijn ze finaal vergeten. Jammer van de opgepakte Andree de Vries die die bewuste zaterdag bij zijn demente opoe zat: de héle dag wat 30 man zagen en 3 bonnetjes voor gekochte broodjes met zijn eigen postrekeningnummer er ook nog op…
  Blijft over dat Fitna dus van net zulk laag IQ-gehalte is – en eveneens de ambtenarenreacties erop.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.