Verbied Fitna

"Verbied Fitna" roept Hans van den Broek (CDA). De oud-minister van Buitenlandse zaken en Minister van Staat zegt in de Volkskrant dat de rechter moet bepalen wat zwaarder weegt: de vrijheid van meningsuiting of het landsbelang.

Het kabinet moet niet wachten tot er doden zijn gevallen, zegt van
den Broek in de Volkskrant. Het moet een kort geding aanspannen tegen
Wilders.

Balkenende had al eerder onderzocht of het kabinet de film kon verbieden via de rechter; helaas voor hem, was dat niet mogelijk.

gebruikte bron: Volkskrant

Lees ook:Wilders toont Fitna niet aan pers
Lees ook:Fitna niet op tv
Lees ook:Rechtbank: “Wilders zei niets tegen de wet”
Lees ook:Film Wilders zorgt voor politieke onrust
Lees ook:Wilders: Fitna verschijnt voor 1 april

3 reacties op “Verbied Fitna

 1. Dirk

  Waarom zouden we deze film verbieden, terwijl wij niet eens de inhoud van deze film kennen en dat ook nog in een land waarin vrijheid van mening en democratie hoog in het vaandel staan.
  Hoe meer voer we aan deze film geven des te meer komt Geert Wilders in de publiciteit te staan en dat is iets wat hij graag wilt.
  Het zou veel beter zijn voor alle partijen en dan met name alle medelanders om deze man te negeren en zo een langzame dood te laten sterven.

    /   Beantwoorden  / 
 2. Paapsgezind

  Het is wel duidelijk dat Hans van den Broek in oorlogstijd niet in het verzet zou hebben gezeten.

    /   Beantwoorden  / 
 3. F.Floor (62)

  Paapsgezind jij hebt met deze opmerking echt gelijk! Want het was vd.Broek, toen PvdA-er die de Leider was van Gladio je weet wel het ondergrondse verzet van Nederland dat in 1980 werd opgebouwd tijdens de rakettencrisis. De organisatie werd door Lubbers weer ontmanteld – eigenlijk wel logisch want met 1 radiobestuurde mijn was Nederland sowieso al volledig van de kaart geveegd. Ikzelf vond (en vindt nog) dat de taak van een diplomaat toch in de 1e plaats is om oorlog te voorkomen en daar heb je geen wapenpakket in je huis voor nodig maar de medewerking van banken om geen leningen meer te verstrekken want die werden toch al nooit afgelost.
  Maar hoe wist jij nou dat hij Gladio al had onderworpen? Had jij ook zo’n koffer?

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.