Scientology opent nieuwe kerk in Berlijn

De Scientologybeweging heeft afgelopen zaterdag een nieuw centrum geopend in Berlijn, Duitsland. Het is het grootste gebouw van Scientology in Duitsland. De beweging werd de afgelopen jaren met name bekend door Tom Cruise, die openlijk aanhanger is van Scientology. Ik heb me vandaag eens verdiept in de filosofie van de beweging en ontdekte met name dat ze een behoorlijk positief mensbeeld hebben. De kerk verklaart dat het doel van Scientology een wereld zonder oorlog, misdadigers en krankzinnigheid is, waar de goede fatsoenlijke mensen de vrijheid hebben hun doelstellingen te bereiken. Klinkt prachtig, nietwaar? Jammer alleen dat ze die wereld proberen te bereiken door de kracht in de mens te zoeken.

Ik ben een beetje pessimistisch wat dat betreft. Als een betere wereld uit de mens voort moet komen, waarom ziet de wereld er dan met de dag beroerder uit? Je zou dan verwachten dat na al die jaren dat de aarde al bestaat, toch wat verbetering te zien moest zijn. Opmerkelijk is hierbij ook de inspiratie die de geestelijk vader van de Scientologybeweging, Ron Hubbard, zocht in de ideeën van Aleister Crowley, één van de meest invloedrijke occulisten van de vorige eeuw. Ook hij stelde de mens centraal, onder het motto: 'doe wat je wilt, dat is de enige wet'. En dat is niet het enige opmerkelijke van de scientology-beweging, ze geloven namelijk ook in buitenaards leven (marsmannetjes, ufo's enzo).

Zowel op de Nederlandse als op de internationale website van Scientology is een kruis als symbool te zien. Dat verbaasde me een beetje eerlijk gezegd. Voor zover ik heb kunnen ontdekken is er op geen enkele manier een relatie met het christelijk geloof, die doorgaans een kruis als symbool hanteert. Meevaren op het succes van andere religies? Of was de inspiratie voor een nieuw religieus symbool gewoon op? Hoe het ook zij, met slechts één gebouw in Nederland (Amsterdam) en pakweg 6000 leden in Duitsland is er nu nog niet echt sprake van een enorme rage om Scientology-aanhanger te worden.

Lees ook op deze weblog: Tom Cruise als (anti)Christus van Scientology

Lees ook:Tom Cruise als (anti)Christus van Scientology
Lees ook:Beckhams vinden Tom Cruise en zijn Scientology ‘bloedirritant’
Lees ook:Europese Hof erkent Scientology als religieuze organisatie
Lees ook:Paus: Respect!
Lees ook:Hackers terroriseren scientology kerk

4 reacties op “Scientology opent nieuwe kerk in Berlijn

 1. Douwe Beerda

  Leuke doelstelling idd.

  Scientology heeft idd een erg positief mensbeeld maar ook met een reden. Hun basisaanname is namelijk dat elke mens van nature goed is en dat “slecht” gedrag slechts een toevoeging is. Deze toevoegingen kunnen zij weghalen. Een interesante pagina om je eens in hun filosofie te verdiepen hoe ze dat doen is: http://www.scientologyhandbook.org

    /   Beantwoorden  / 
 2. klaas de vries

  Scientology is een gevaarlijke sekte, die haar leden financieel uitbuit en critici de mond snoert. Inmiddels is de sekte in Duitsland verboden, in Belgie loopt een grootschalig justitieel onderzoek en in Frankrijk is men bezig met een parlementair onderzoek oa naar aanleiding van een ONTVOERING DOOR SCIENTOLOGEN in Februari 2008.

  De Scientology Sekte probeert de schijn op te houden door allerlei stichtingen en bv’s in het leven te roepen, in werkelijkheid zijn dit echter facades die geen ander doel hebben dan ‘zieltjes winnen’ en geld binnenhalen.

  Lees over de van Scientology:
  http://www.whyaretheydead.net
  http://www.xenu.net
  http://www.exscientologykids.net

    /   Beantwoorden  / 
 3. F.Floor (61)

  Oja is Scientology Church in Duitsland verboden? Dat wist ik niet. Maar dit blog heeft juist als openingskop dat ze in Berlijn een nieuw gebouw hebben geopend en dat tevens het grootste is van alle gebouwen die ze in Duitsland al hadden. Leg dit even uit, wil je Klaas?

  In Nederland is de Scientology Church in 1964 opgerold en werden 2 meisjes uit een hok verwijderd. Ikzelf (toen 17+) weet nog dat ik ze goed moest vasthouden anders renden ze zó hun hok weer in “want de wereld was boos en in dat hok waren ze veilig”.
  Liet opbellen en besloot ze beiden naar Utrecht te halen en we testen hun intelligentie. Ze bleken plusminus 2 groepen achter te lopen dus de Justitieinval bleek terecht. In 1971 werd de NL-Church in A’dam opnieuw opgericht.

  De kern van hun geloof is dat er 2 soorten van ambtenaren bestaan: hele vriendelijke die je direkt helpen – en nog een 2e onvriendelijke soort maar die eigenlijk ingevaren kolonels van de planeet Thetan zijn en je die kolonels met een schriftelijke cursus van de Scientology-Church uit die gestolen ambtenarenlichamen weer uit kunt laten varen.
  Wel, gezien die belachelijke Telegraafverhalen over ambtenarengesjoemel zouden ze met dit “geloof” niet eens zover bezijden de waarheid kunnen zijn… maar echt geloofwaardig bewijs is er niet voor deze kerkleer.

  Maar… vreemd genoeg zijn er weer wel harde fysieke bewijzen namelijk dat zowel overheid als particulieren worden bestookt met natte printerbrieven die halverwege een bizarre “beslissing” steevast eindigen op een vreemd puntje dat eruitziet als 2 hoofdletters (II) in een puntje.

  Er is veel onderzoek naar die wereldwijde vervalsingen gedaan en de politiebureau’s puilen zowat uit van allemaal nepbrieven die bekend staan als het Berninimysterie. Op dit punt scoort de “Church” zeker een punt maar dat je onvriendelijke ambtenaren met een peperdure SC-cursus kunt genezen is nog nooit bewezen. Ze hebbben het overigens vaak genoeg geprobeerd met zijwaartse instroming zoals in overheidsgelieerde personeelsclubs.

    /   Beantwoorden  / 
 4. Nilsson

  Floor jij bent ook wel bij alle belangrijke gebeurtenissen geweest, een soort Sherlock Holmes in disguises. Wat een vreselijk interessant leven heb jij gehad Floor of verzin je dit allemaal om er achteraf toch nog iets van te maken.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.