Israël laat 250 Palestijnse gevangenen vrij

Israël heeft vanochtend meer dan 250 Palestijnse gevangenen vrijgelaten. Het is een gebaar in de richting van de Palestijnse president Mahmoud Abbas die is verwikkeld in een machtsstrijd met de radicale Hamasbeweging, meldt NRC Handelsblad. De meeste vrijgelaten personen zijn mannen. Ze zijn met bussen van de gevangenis in Ketziot in het zuiden van Israël overgebracht naar de Westelijke Jordaanoever. Een bus met zes vrijgelaten vrouwen kwam uit de andere richting. Bij aankomst in Ramallah op de Westelijke Jordaanoever werd de groep feestelijk onthaald door een met Palestijnse vlaggen zwaaiende menigte.

President Abbas houdt in Ramallah een welkomstreceptie waar de vrijgelaten Palestijnen met hun familie en vrienden worden herenigd. Ze hebben voor hun vertrek uit de gevangenis een verklaring moeten tekenen waarin zij beloven geen militante acties meer te plegen. De meesten zijn aanhangers van Fatah. Hamas-sympathisanten komen niet vrij. De laatste keer dat Israël in een keer honderden Palestijnse gevangenen vrijliet was in 2005. In totaal zitten circa 10.000 Palestijnen opgesloten in Israëlische gevangenissen.

Lees ook:Israël blijft provoceren met nieuwe bouwplannen
Lees ook:De wanhoop van Gaza
Lees ook:Opinieonderzoek: Amerikanen worden steeds meer pro-Israël
Lees ook:Palestijnse Mickey Mouse roept op tot uitroeien Joden (incl. filmpje)
Lees ook:Het blijft onrustig op de Tempelberg (Jeruzalem)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.