Moordenaar vrouwelijke Pakistaanse minister ter dood veroordeeld

Enige tijd geleden meldden we op deze blog de moord op de vrouwelijke Pakistaanse minister Zil-e-Huma Usman. De religieuze fanaticus die de moord pleegde is vandaag in Pakistan ter dood veroordeeld. De veroordeelde, Mohammed Sarwar, heeft de moord volgens de politie bekend en verklaard dat hij het gemunt had op moderne vrouwen, die volgens hem onzedelijkheid verspreiden in de Pakistaanse samenleving. Hij wordt van meer moorden verdacht. Hoewel ik rationeel niet zo'n voorstander ben van de doodstraf, geloof ik, is mijn eerste gevoel bij zo'n kerel: mooi zo, ophangen maar. Maar misschien moet ik dat niet denken?

Tijdens de rechtszaak ontkende de verdachte de moord te hebben gepleegd, maar de rechter achtte zijn schuld bewezen. Usman was een van de leiders van de partij PML-Q in Punjab. Ze werd van dichtbij neergeschoten toen ze op een partijbijeenkomst in Gujranwala een toespraak zou houden en overleed korte tijd later in het ziekenhuis. Zilla Huma Usman werd 35 jaar. Ze was bekend om haar inzet om de rechtspositie van vrouwen te verbeteren en emancipatie in Pakistan te bevorderen. Ze was tevens een prominent aanhangster van president Musharraf.

Lees ook op deze blog:
Pakistaanse moslim vermoordt vrouwelijke minister

Lees ook:Pakistaanse moslim vermoordt vrouwlijke minister
Lees ook:Vrijspraak in hoger beroep voor Iraanse ‘verdedigers islam’
Lees ook:Wilders krijgt steeds meer vijanden
Lees ook:Internationale vrouwendag blijkt wereldwijd nog altijd hard nodig
Lees ook:Pakistaanse christenen vluchten voor gedwongen bekering islam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.