Libanese minister: leger mag moslimterroristen ‘afmaken’

Het Libanese leger mag van de regering moslimextremisten in een Palestijns vluchtelingenkamp 'afmaken'. Dat heeft de minister van informatie Ghazi Aridi gezegd nadat het kabinet van premier Fuad Saniora maandagavond in spoedzitting bijeen was gekomen, schrijft Elsevier. Het kabinet was het eens over de noodzaak 'een eind te maken aan het verschijnsel terrorisme dat vreemd is aan de waarden en aard van het Palestijnse volk', zei hij.

Het leger viel het vluchtelingenkamp Nahr el-Bared aan nadat de extremisten, leden van de in Syrië gevestigde groep Fatah Islam, zondag en maandag bij aanvallen op het leger 29 soldaten hadden gedood. Bij de tegenaanvallen door het leger kwamen ongeveer twintig extremisten en een onbekend aantal burgers in het vluchtelingenkamp om.

Enkele uren na de kabinetsvergadering laaide de strijd bij Nahr el-Bared weer op en steeg boven het kamp, aan de rand van de havenstad Tripoli, opnieuw zwarte rook op van artillerie- en mitrailleurvuur.

Lees ook:Minister wil makkelijker beroepsverbod radicale imams opleggen
Lees ook:Rode Moskee nog steeds verwikkeld in bloedig gevecht
Lees ook:Wrijving tussen soennitische moslims en Al-Qaida
Lees ook:Pakistaanse leger heeft eindelijk Rode Moskee onder controle
Lees ook:Onderzoek: Acht procent (53,7 miljoen) Europeanen is moslim

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.