Raadsleden Utrecht willen halal broodjes in gemeentehuis

De liefde voor de multiculturele samenleving gaat door de maag. Onder dat motto roepen raadsleden van de D66- en PvdA-fractie in Utrecht de gemeente op om meer aandacht te schenken aan halal en koosjer eten op het gemeentehuis. De partijen vragen het college ervoor te zorgen dat er vanaf september 2007 maaltijden te krijgen zijn die conform verschillende culturele en religieuze voedselvoorschriften zijn bereid, meldt de Telegraaf. „Het viel ons op dat bij alle bijeenkomsten op het stadhuis de broodjes of hapjes vlees eigenlijk uitsluitend bestaan uit varkensvlees. Broodjes met varkensvlees liggen zomaar naast broodjes kaas bijvoorbeeld. Daardoor kunnen joden of moslims hiervan niet eten. Dit kán anders en móet anders”, aldus D66-raadslid Gerda Oskam.

Lees ook:Maarten ‘t Hart uit kritiek op Marianne Thieme omdat ze ‘gelooft’
Lees ook:Blundertje: Islamitische bidrichting in politiecellen onjuist aangegeven
Lees ook:Moslims en niet-moslims samen aan tafel in ‘Eten bij de buren’
Lees ook:Abbé Pierre (94) hield het niet bij woorden
Lees ook:Wilders toont Fitna niet aan pers

2 reacties op “Raadsleden Utrecht willen halal broodjes in gemeentehuis

 1. sander kessels

  Biedt je rundvlees aan, dan moet de hindoestaan het niet, biedt je varkensvlees aan, dan moet de moslim het niet. Als je hondenvlees opdient, dan zal de gemiddelde nederlander daar van in de stress raken en als geitenvlees naast geitenkaas ligt is de boel weer niet koosjer voor de jood. Dan heb je ook nog de mensen die allergisch zijn voor noten of gluten of een dieet volgen. Tenslotte hebben we ook nog de vegetariër, de veganist en de macrobioot.

  Als een instelling alleen voedsel wil opdienen dat iedereen eetbaar vindt, dan rest een wortelsalade. O nee, die ene verdwaalde jainist moet die weer niet omdat zijn religie dat weer verbiedt.

  Goed. We kunnen dus twee dingen doen: of alles aanbieden en de mensen gewoon zelf laten kiezen of alleen nog maar veganistisch voedsel aanbieden. Maar dan wel zonder noten of wortelen.

    /   Beantwoorden  / 
 2. Broodje ham

  Waar is de tijd gebleven dat je een broodtrommel meenam en zelf kon bepalen wat je eet? Alles in 1 klap opgelost!

  of nee, weetje wat, doe mij maar een halal broodje met roomboter, kipkerry ,nootjes, tofu, mozarella en wortelsalade.en doe er gelijk een glas halal geitenmelk bij aub. ik mag alles hebben van de dokter en mijn geloof, als ik maar gelukkig ben! Ja. zo kan het ook :)

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.