‘ChristenUnie moet praktiserende homo’s weigeren in bestuur’

De ChristenUnie moet praktiserende homoseksuelen weren uit bestuursfuncties in de partij en hen ook niet kandidaat stellen voor posten in het openbaar bestuur. Dat vindt Yvette Lont, deelraadslid voor de ChristenUnie in het stadsdeel Amsterdam-Zuidoost en ex-prostituee. De politica wil hiertoe een motie indienen op het partijcongres van 17 november, schrijft ze in een e-mail aan een groot aantal leden van de ChristenUnie. Dat hebben ingewijden vandaag gezegd. De woordvoerder van Lont wil niet op het bericht ingaan, meldt NRC Handelsblad. Het is overigens lang niet zeker dat Lont de motie mag indienen. Daarvoor heeft ze niet alleen de steun nodig van haar eigen, lokale afdeling van de ChristenUnie, maar ook die van minstens twee andere zogeheten kiesverenigingen.

Het landelijk bestuur van de partij wil vooralsnog niet reageren op het voorstel van Lont. Het komt volgende week pas met een reactie op alle moties die op het congres worden ingediend.

Voorzitter Frank van Dalen van homobelangenorganisatie COC laat in een reactie weten ,,verbijsterd'' te zijn over de oproep. ,,Het is ronduit discriminerend.'' Hij roept de ChristenUnie op duidelijkheid over dit thema te scheppen. ,,De partij zet in op bestrijding van homovijandigheid in de maatschappij. Gelijktijdig geeft zij voortdurend signalen af dat homoseksuelen binnen de ChristenUnie niet volwaardig kunnen functioneren.''

Lont raakte afgelopen zomer ook al in opspraak toen ze homoseksualiteit in een ingezonden brief in het Nederlands Dagblad een ,,zonde'' noemde die de ,,geestelijke dood'' verdient. Ze raakte hierover in conflict met het partijbestuur, maar de twee legden het al snel weer bij.

Lees ook op deze blog:
CU-Raadslid treedt af vanwege lesbische relatie
God haat homoseksuelen! Pardon?

Lees ook:Homo-vraagstuk blijft CU verdelen
Lees ook:CU-wethouder stopt als trouwambtenaar door motie homohuwelijk
Lees ook:Burgers gaan belangrijke rol spelen in strijd tegen koopzondagen
Lees ook:Zwagerman en Rutte vertonen laatste stuiptrekkingen ‘anti-religie’
Lees ook:Uitgelekt concept-regeerakkoord: abortus, euthanasie en homohuwelijk ongewijzigd

23 reacties op “‘ChristenUnie moet praktiserende homo’s weigeren in bestuur’

 1. Truus Baaij

  Ach gut, Yvette het ex- prostituele kuttelontje.Constateer, satanisch schaterend: Lont zadelt het bestuur van de Christen Unie met een duivels dilemma op. Enerzijds is er de bijbelvaste afweer tegen de seksuele levenswijze homo’s/lesbo’s. Anderzijds is er de regeringsdeelname waarbinnen een dergelijke houding zachtkens gesteld niet aanbevelenswaardig is.

    /   Beantwoorden  / 
 2. Truus Baaij

  Partijleider worstelt met standpuntbepaling. Ecce Homo.

    /   Beantwoorden  / 
 3. Truus Baaij

  Tja, bijbelvaster dan homo’s is godsonmogelijk. Juist dezulken zijn van nature in den here(n).

    /   Beantwoorden  / 
 4. Truus Baaij

  Bron NU.nl 02-11-’07 Anti – homomotie wordt niet ingediend. Op een kleine minderheid na, bestaat er binnen de Christen Unie geen aversie tegen homo’s/lesbo’s in het partijbestuur. Lontje terecht gedoofd. Voortschrijdend inzicht vanwege kabinetsdeelname?

    /   Beantwoorden  / 
 5. sjun de martelaere

  Het kan vast geen kwaad als Yvette met de beste bedoelingen zich wat meer wijdt aan het doornemen van de overgeleverde teksten alvorens publiek met de vinger te wijzen naar wat een ander zou moeten doen of laten op grond van een werkelijkheidsinkleuring die niet iedere ingezetene heeft aangenomen. Ze is volksvertegenwoordiger en kan dus verwachten dat haar woorden zullen worden opgepakt door een scoringsbeluste pers en daarna door een clubje relnichten die deze uitspraken uitvergroten om ook zelf weer even in het nieuws te komen.

  Van bestuurders die hun landelijke bestuurlijke verantwoording nemen kan worden verwacht dat ze ook voorbij de eigen ‘pijnpunten’ weten te kijken om anderen tot hun recht te laten komen. Kunnen zij dit niet dan kleeft aan hen een geur van cliëntelisme van hetzelfde soort als momenteel aan de PvdA Amsterdam en haar burgemeester Job Cohen kleeft.

  In tegenstelling tot de SP nam de CU bestuurlijke verantwoordelijkheid. Er viel daarom te verwachten dat de partij een eerbiediging van de Nederlandse grondwet zou uitdragen.

  NB: Speciaal voor Yvette Lont en religieus georiënteerden met de kwaal van het wijzende vingertje:
  [i]Johannes 8:1-11
  1 Jezus ging naar de Olijfberg, 2 en vroeg in de morgen was hij weer in de tempel. Het hele volk kwam naar hem toe, hij ging zitten en gaf hun onderricht. 3 Toen brachten de schriftgeleerden en de Farizeeën een vrouw bij hem die op overspel betrapt was. Ze zetten haar in het midden en 4 zeiden tegen Jezus: ‘Meester, deze vrouw is op heterdaad betrapt toen ze overspel pleegde. 5 Mozes draagt ons in de wet op zulke vrouwen te stenigen. Wat vindt u daarvan?’ 6 Dit zeiden ze om hem op de proef te stellen, om te zien of ze hem konden aanklagen. Jezus bukte zich en schreef met zijn vinger op de grond. 7 Toen ze bleven aandringen, richtte hij zich op en zei: ‘Wie van jullie zonder zonde is, laat die als eerste een steen naar haar werpen.’ 8 Hij bukte zich weer en schreef op de grond. 9 Toen ze dat hoorden gingen ze weg, een voor een, de oudsten het eerst, en ze lieten hem alleen, met de vrouw die in het midden stond. 10 Jezus richtte zich op en vroeg haar: ‘Waar zijn ze? Heeft niemand u veroordeeld?’ 11 ‘Niemand, heer,’ zei ze. ‘Ik veroordeel u ook niet,’ zei Jezus. ‘Ga naar huis, en zondig vanaf nu niet meer.’[/i]

    /   Beantwoorden  / 
 6. F.Floor (61)

  Overspel, homo en lesbisch wordt wel vaak op een grote zondehoop gegooid maar lesbisch is in de bijbel beslist niet verboden.
  Wat sjun beschrijft is ook al iets heel anders namelijk een manier om in leven te blijven want de BijstandsWet bestond toen nog niet. En ik heb een vriendin gehad die dat ook deed maar haar pappie was schoenlapper en kinderbijslag kregen zelfstandigen pas vanaf kind-3 dus ze moest wel. Ik had er begrip voor maar deed pijn.

  Blijft over: homoliefde, en/of homosex.
  Ik herinner me uit mijn eigen studententijd nog prof.dr.Ben Smalhout, anathesist van het AZU universiteitsziekenhuis hier in Utrecht.
  Als hij college gaf dan kwamen er altijd prompt een paar foto’s op zijn sheetlamp en in groot formaat op het scherm: wat of er nou precies gebeurd met “het verkeerde gat”.
  Je zag allerlei spuiters (aders die je met de soldeerbout moet dichtbranden en de operatiezaal stinkt dan geweldig naar aangebrand vlees) en als je die niet tijdig dichtschroeit loop je leeg.
  Uiteraard zetten veel vrouwelijke studentes het gillend op een lopen en na weer zo een rel mocht dat niet meer van de hoge heren.
  Dus toen deed hij het anders: als foto in de collegereaders en op de vraag: wat is dit? kreeg men dan pas uitleg waarna ze prompt kokhalzend de collegebanken uitvlogen. Hetzelfde effekt natuurlijk maar aan censuur op medisch onderwijs waagden de hoge heren zich eerst niet aan, later wel en werd een proces dat tot de Hoge Raad werd uitgevochten, ik dacht in 1964.
  Blijft staan dat homosex een levensgevaarlijke bezigheid is die – omdat dit altijd met flink bloedverlies gepaard gaat – NOOIT door de constructeur van menselijke lichamen zo kan zijn bedoeld want anders was deze uitgang vast wel heel wat zwaarder geconstrueerd dan het gat ervoor.
  Een lang college ditte, maar korter kan niet dus sorry.

    /   Beantwoorden  / 
 7. Pieter

  “Blijft staan dat homosex een levensgevaarlijke bezigheid is die – omdat dit altijd met flink bloedverlies gepaard gaat – NOOIT door de constructeur van menselijke lichamen zo kan zijn bedoeld want anders was deze uitgang vast wel heel wat zwaarder geconstrueerd dan het gat ervoor.”

  Dit is pure nonsens, geloof dit niet mensen maar bij anale sex (wat ook door veel heterokoppels wordt gebezigd! – Wanneer gaan die gelovigen de zaken eens bij hun naam noemen? Ze zijn tegen ANALE SEX…dat homo’s ook houden van MASTURBEREN, ORALE SEX, etc. daar hoor je ze noooooooit over want ja dat is toch geen HOMOSEX he, pfff) komt NOOIT flink bloedverlies kijken tenzij je een infectie hebt of te hard stoot.

  Als er bij anale sex altijd sprake was van “flink bloedverlies” dan deed niemand het.
  Denk toch eens twee keer na voor je zulke grove nonsens schrijft!

    /   Beantwoorden  / 
 8. F.Floor (61)

  In 2003 waren er in Nederland 20 meisjes en 7 jongens die de rest van hun leven in een rolstoel moeten doorbrengen na in hun rectum te zijn verkracht (opgave van toenmalige ziekenhuispsychiater Freiman van het UMCU te Utrecht) Hij kwam naar me toe omdat ik een jongetje van 5 weer aan het lopen had gekregen en daar wilde hij alles van weten: “want al die -logen bakken er niks van en hoe deed jij dat?”
  Daar stond ik voor het winderige van Unnik met hem en een boze vader, met zijn misbruikte tiener in een rolstoel waar ze al 5 jaar inzat.
  “Daaro, breng die aan het lopen wil je?”
  Het lukt me ook nog maar 5 bibliotheekfunctionarissen kregen van dat meiske die uit een rolstol opstond meteen een fikse zenuwschok. Je kunt het paramedische verhaal nalezen op: http://www.promootio.nl/floor en scroll naar ReikiFAQ.txt en vandaar zoeken op bibliotheek.
  En toch ben ik Jezus niet hoewel, ook ik ben op mijn 5e zo in mijn achterste gepakt door de boerenknecht maar daar weet ik niet zoveel meer van behalve dat alles onder het bloed zat en ik niet meer lopen kon.
  En het deed verschrikkelijk zeer. Het doet zelfs zo zeer dat je je eigen geboortedag nog zult vervloeken.
  Jaren later, toen ik op m’n 17e bij de politie ging werken werd ook mijn doopceel gelicht en dus vroeg ik of ik mijn verkrachting mocht lezen en dat mocht.
  Maar om een misverstand op te lossen Pieter,
  ik denk zo dat als alles een beetje past dat er met wat wrikken, veel glijmiddel en een niet te groot leeftijdverschil er hooguit wat kleine bloedinkjes ontstaan maar geen tijltje vol. Maar het is nog wel een heel dun velletje dat zwaar is beaderd en dus is aambeienzalf een goed lopend product, dit in tegenstelling met het gat ervoor dat immers geen darm is maar een dikwandige holle spier die bovendien overlangs is dubbelgevouwen. Dat is zeker een groot constructieverschil en dat kan geen toeval zijn.

    /   Beantwoorden  / 
 9. Pieter

  Bij verkrachting snap ik dat er sprake is van bloed. Dat is ook absoluut niet goed te praten.
  Maar verkrachting is echter heel wat anders dan anale seks met voldoende glijmiddel en consent tussen beide partners zoals dat zowel door hetero-koppels als door homo-koppels beoefend word.

  Dat je van oordeel bent dat die lichaamsopening niet voor sex gebruikt mag worden, daar verschillen we dan gewoon in en daar hoor je mij niet over.

  Wel vind ik het jammer dat je het eerst hebt over ‘flink bloedverlies’ en ‘een levensgevaarlijke bezigheid’ terwijl je daarna schrijft ‘hooguit wat kleine bloedinkjes’.
  Daaruit blijkt dat je te kort door de bocht ging in je eerdere reactie. Dank voor de correctie.

    /   Beantwoorden  / 
  1. janneke

   Ik heb nog geen berichten in de krant gelezen over het massale overleiden van homos (of heteros) door anale sex bloedingen.

     /   Beantwoorden  / 
 10. F.Floor (61)

  Homosex= ALTIJD bloedverlies maar de mate waarin is verschillend, dat hangt van de wederzijdse afmetingen af. Het verkeerde gat bestaat namelijk voornamelijk uit bindweefsel en kan slechts met enigszins wrikken wel opgerekt worden totdat (en meestal) zegt er toch ietsje knap!
  Bekend voorbeeld is gevangenissen. Een ex-gedetineerde op Discovery: “Als jouw maatje
  nog rond 20 is is het lekker, maar als ‘ie in de 40 is en met zo’n enorm geschapen kanjer dan zul je zelfs je eigen geboortedag nog vervloeken van de helse pijn.”
  Waarom zendt Discovery zoiets nou uit? Omdat dit onzin is dacht je? Kijk ik heb zo’n uitgang zelf wel eens in mijn handen gehad van prof.dr.Ben Smalhout Himself, en tot op de dag van vandaag snap ik niet dat zo’n dun velletje niet prompt meteen al knapt en de meesten overleven dat dan wel na de 1e-keer maar ik ben geen moralist zoals je schrijft – ik ben electronicus en was toen voogd over een meiske van 3,5 waarover ik wat vragen had te stellen dat snap je. Waarop de prof naar de lijkesnijerskamer liep en vilde dat “orgaan” er voor me uit: een velletje.
  Gaf het me en zei niks, helemaal niks.
  Ik eraan trekken in de breedte, toen in de lengte en dan loeren in de microscoop op standje 25x nou en wat je dan ziet is echt schrikken en ik trok toch echt helemaal niet eens hard: ik heb worsten gedraaid op de boerderij dus darmen ken ik. Stomverbaasd keek ik op en de toen al vermaarde Smalhout op mijn verbijsterde gezichtje (17): “Kijk de mensheid bestaat uit 3 soorten: de ongelovigen, de gelovigen en onderzoekers die op eigen initiatief hun vingers erin zetten en DAN PAS een oordeel hebben. Blij jouw ontmoet te hebben”.

    /   Beantwoorden  / 
  1. janneke

   Ik wordt een beetje moe van mensen die anale sex homosex noemen. 90% van de homos doet aan anale sex, geen 100%. En 60% van de heteros.

     /   Beantwoorden  / 
 11. Pieter

  Spijtig dat mensen zoals F.Floor zo overtuigd zijn van hun eigen gelijk dat ze iedere nuance uit het oog verliezen. Ik zal niet herhalen wat ik over het verschil tussen ‘homosex’ en ‘anale sex’ heb gezegd noch dat mijn eigen ervaringen heel anders zijn dan het beeld wat F.Floor hier schetst.
  Ik ga hier nu gewoon weg, voor de discussie te belachelijk word. Houdoe!

    /   Beantwoorden  / 
 12. F.Floor (61)

  Ja maar, mijn hemel wat wil je dan? Ik vond dat je dit verhaal buiten iedere moraalboek moet bekijken en ik heb toch zelf dat stukje darm in mijn vingers geprobeerd en reed stomverbaasd naar huis met een heel andere vraag. Nee niet of het lekker was maar waarom dat stukje darm wel zo ieldun is dat een fatsoenlijke onderzoeker zich het hoofd pijnigt waarom je na de dagelijkse poepbeurt niet op de WC uit elkaar klapt – zo dun is dat ding! Bedenk: een hard keuteltje + een straaltje bruin water erachteraan = lekkage.
  Maar dan wel inwendig.
  Ik de volgende morgen naar Smalhout. Rende prompt weg naar de koelkast. Dat ding is 12 meter hoog en bevat 17 deuren en helemaal bovenin zat de onze: zonder gat en zijn dikke darm hing er nog uit.
  Rits! Rits! en kwam met een trosje druiven terug dus granulomen. “Kijk dat zijn de poepvreters dus het antwoord op jouw vraag.”
  “Datte? Maar die hebben de verkeerde kleur”
  “Heel juist opgemerkt. Maak ze open”.

  Of het lekker is is een heel ander verhaal maar dat heb ik nog niet geprobeerd en mijn kinderen waag ik daar niet aan.
  Mijn papa wel en vertelde erover uit zijn diensttijd: “…sindsdien lekt mijn kont altijd want dat gat kun je daarna nooit meer dichtkrijgen. En dat merkt je mama aan de wasmachine want die plekken moet je altijd aanstippen.”
  O ik wil best geloven dat jouw ervaringen met anale sex heel anders zijn maar ik ben gewoon geen moralist, ik onderzocht slechts een wasmachineprobleem – niks meer of minder. Dat jij niks van wasmachines afweet of zelfs boos wordt kan ik niets aan doen.
  Het coverartikel ging over de vraag of de CU een moraalthema hadden opgevoerd of kan deze zaak mogenlijk anders liggen, en daar is een blog voor om dat uit te zoeken (overigens is het Sodomieverhaal in de Bijbel iets heel anders: men wilde zich aan de gasten van een herberg vergrijpen).
  Maar vertel dan wat jouw prettige ervaringen zijn op dit gebied, maar dat het liefde is?
  Wat gaat er boven een tedere kus, een liefdevolle blik van verstandhouding, een rilling door je lichaam die je vertelt: ze houdt echt van mij, van mij alleen. Zonder mij is ze niets, ik ben haar alles. Hoe ze je benen op je heenslaat en jouw speeksel met liters naar binnenzuigt.
  Heb jij dit dan wel eens gevoeld? Hoe je hele lichaam trilt en tintelt van pure liefdesemotie – en we kwamen in verrukking zelfs aan de sex vaak niet eens toe.
  Is boos worden niet het tegenovergestelde van niet-bevredigd zijn, van lustgevoelens najagen tot de volgende sexbeurt – zonder te beseffen dat wakkerworden met jouw geliefde om je heen geklemd en haar warme adem in je keel het hoogste genot is dat er bestaat?

    /   Beantwoorden  / 
 13. ''gewoon mens''

  Als homo’s zichzelf willen bezeren moeten zij dat zelf weten,ook hetro’s doen het.

  Een piercing in je lesbo klit is ook niet zonder gevaar.Maar kan voor jou erotisch zijn.
  Ook pottjes/vrouwtjes met een zweep zijn voor vele taboe en niet zonder risico’s
  Kan mij het bommen wat je doet, als je je handjes maar wast en van mij afblijft.

  Mensen moeten doen wat ze zelf willen en niet wat jezus of de dokter wil.

  sex is lust en is heel persoonlijk.

  Wees voorzichtig en doe niets wat iemand niet wil. En laat bij je zelf niets gebeuren wat je niet wil.

  Hoe meer homo’s hoe meer vrouwen er vrijgezellig rond lopen voor ons. :p

  toedels…

    /   Beantwoorden  / 
 14. Hanneke

  Je zegt: “Wees voorzichtig en doe niets wat iemand niet wil. En laat bij je zelf niets gebeuren wat je niet wil.”

  Maar wat als je nou iets wilt dat niet verstandig is? Zeker in het geval van seks is het vaak een stuk makkelijker om te kiezen voor iets wat je wilt (namelijk seks) dan voor iets wat verstandig is (namelijk er nog ff mee wachten).

  Zeker in het geval van zoiets privé’s als je lichaam aan iemand weggeven zou je je verstand voorrang moeten geven, en niet je gevoel. En laten de woorden van Jezus nou nét het verstand aanspreken….

    /   Beantwoorden  / 
 15. "gewoon mens"

  liefde en sex zijn nou eenmaal GEVOEL.
  Als alle mensen met verstand zouden vrijen zou het nogal een koude bedoeling worden.
  Tuurlijk kan je niet helemaal zonder je verstand als het op de liefde aan komt. Maar als we allemaal alles op ons verstand moeten laten aankomen. zouden er dan wel homo’s zijn?? of dat tweede kindje wat eigelijk toch niet gewenst was? of die scheiding?
  Of pas met iemand naar bed als je getrouwd bent?
  Enz enz. we zijn geen robottjes die je met leefregels van een ander precies het zelfde kan laten voelen als wat jij voeld.
  We zijn mensen met gevoel en verstand. dus laten we ze allebij hun werk doen;)
  Over jezus gesproken.Die ging toch om met maria magdalena? die hoer, waarvan iedereen zij dat ze slecht was en jezus dus ook slecht bezig was. En was het goed om je lichaam te verkopen denk je?? Nee he maar jezus luistert naar zijn gevoel en hield van haar! Hij had wel ziek kunnen worden!Of hadden ze toen ook al een soa test en condooms? Ik ben geen homo en snap ook niet hoe een man verliefd kan worden op een andere man. maar ik houd ook niet van raceauto’s ik vind ze net zo gevaarlijk.
  Maar ik ben niet verplicht om met hen mee te doen, En vrij om mijn eigen risico’s te bepalen. En zij dus ook!

    /   Beantwoorden  / 
 16. F.Floor (61)

  Ho, stop! Die Maria uit het plaatsje Magdalena was beslist geen hoer, dat is al in 1969 officieel door de Paus van de RK-kerk gerectificeerd en stond op alle voorpagina’s te lezen. Sterker nog, er is nog een 2e-Maria uit dat dorpje Magdalena en dat was… de vrouw van Jezus waarvan ze van Hem een kind had. Dit alles is in de wetenschap ook geen twijfel over, evenals over de toenmalige condooms die gewoon schapendarm waren. Het dorpje Magdalena bestaat momenteel trouwens nog en het plaatsnaambord was vorig jaar nog op NGC te zien.
  Dat mannen gewoon racewagens zijn LIJKT waar maar klopt ook al niet. Vanwege de snelheidsovertredingen die voor een school-met-overstekend-kind op dat driehoekig bord wordt aangegeven zijn 86% van de snelheidsduivels zelf een moeder van 2 kinderen en de overige 14% waren mannen, echter van dat soort dat jaarlijks 40.000kM klokken zonder ongeluk. Ik bedoel maar… je kunt ook ‘gewoon mens’ zijn maar vooroordelen heeft iedereen wel en daar waarschuwt Pieter dan ook terecht voor.

    /   Beantwoorden  / 
 17. Paapsgezind

  @F.Floor:
  Er is niet eens wetenschappelijk bewijs voor het bestaan van Jezus, laat staan voor dat van Maria M. Naar mijn mening is Jezus een synthese van Grieks/Romeinse, Egyptische en Kleinaziatische mythen.

    /   Beantwoorden  / 
 18. F.Floor (61)

  Beginnen we alweer? Ik heb toch allang op andere covers uitgelegd dat de tragische figuur wel degelijk echt geleefd heeft maar moest concurreren met 1000 messiassen tegelijkertijd. Nee jouw verhaal kan ik geen wetenschap noemen – als zo’n ontkenning lukt dat valt hier in de universiteit de hele Alpha weg; en dat is nogal wat, zowel de faculteit godgeleerdheid en zelfs geesteswetenschappen kunnen dan wel dicht volgens jouw?
  Maar het is WEL WAAR dat er in 330 na Chr. een soort vereniging met nog 2 geloven verplicht was opgelegd en tevoren bestond christendom niet eens! De verwijzing van Flavius Josephus naar die sekte (die beslist geen christenen heetten) slaat ook helemaal niet op Jezus maar op iets nieuws:
  een nieuwe sekte “ging volgens liefde leven” en dat was onwettig en zeer zedenloos tegelijkertijd.
  Een stukje papyrus, niet veel groter dan een postzegel en bewaard in de Universiteit van Leiden toonde op een 486-laptop van een Harvardstudent en draaiend op het pc-programma Icarus het volledige uitsluitsel: dit was een stukje Marcustekst en geschreven niet later dan 49 omdat vanaf toen een ander letterfont werd gebruikt.
  Dit wetenschappelijk feit vond plaats in 1992 en 15 jaar later beweren dat dit alles mythen zijn? Deze opmerking van jouw is helemaal geen paapsgezind maar vijandschap van de wetenschap: je WILT iets niet weten!
  Hier bestaat geen geneesmiddel voor.

    /   Beantwoorden  / 
 19. Paapsgezind

  Ik had gehoopt dat één van u een echt wetenschappelijk bewijs kon aanvoeren voor het bestaan van de Christus, vandaar mijn uitdagende stelling. Het enige dat ik tot nu toe heb mogen vernemen is een veranderd handschrift uit 49 (na de vermeende kruisdood en wederopstanding).

    /   Beantwoorden  / 
 20. F.Floor (61)

  Je hebt gelijk. Kijk uit naar degene die tegen een stakker in een rolstoel zegt: “Sta op, klap die rolstoel maar dicht en ga nu maar eens lopen naar je huis”. Maar dit alles zien we niet.
  Of kijken we soms de verkeerde kant uit? (mening wijlen prof.dr.Henry van Praag die een volslagen invalide een huis zag uitlopen)
  Of zijn we de gebruiksaanwijzing kwijtgeraakt? Dwz. we luisteren naar neppers? Ik denk dat het toch anders ligt.
  “Werk (nb.dus het doen van zulke genezingen) zolang het dag is, de nacht komt waarin niemand werken kan.”
  En dit laatste is waar. Stel dat er nu in onze moderne tijd een soort Matreya zou opstaan die dezelfde genezingen van Jezus in aantallen zou evenaren – ik denk dat de kogels hem om de oren zullen vliegen.
  Jezus was immers altijd vergezeld van 2 zwaargewapende lijfwachten PLUS een politieagent (Iskarioth = man met mes) dat die dienstagent in heftige gewetensnood bracht voor Zijn veroorzaakte dood later.
  Echt bewijs? Nee. Wel heel veel subsidaire bewijzen dat de man echt geleefd heeft.
  Maar wonderen hebben tegenwoordig 3 maanden levertijd weet je, en soms zelfs een eeuw.

    /   Beantwoorden  / 
 21. "gewoon mens"

  @ Floor. Ik zei niet dat mannen raceauto’s zijn of hebben. Ik zei dat ik niet van race auto’s hield. op zo’n circuit weetje wel?
  slecht voor de lucht en verkwisting van brandstof en ook nog eens levens gevaarlijk voor de bestuurder en omstanders, of deze nou een man of een vrouw is maakt niet uit.

  En misschien heb je wel gelijk wat de vrouw van jezus betreft, misschien was het een andere maria, maar hij sprak in iedergeval normaal met zondaars zonder ze te vervloeken of te discrimineren. of was dat ook een andere jezus? Ik laat iedereen in zijn waarden, en heb geen vooroordelen. voor mij zijn alle MENSEN gelijk. dus ook homo’s hoeven aan mij geen verantwoording af te leggen. net zo min als dat een hoer dat zou moeten of een kerkganger of wie dan ook.
  Ik zag een moeder van de week haar kind van 4jr cola geven. Zullen we ons niet beter druk maken over zulke dingen in de maatschapij? dan over die homo’s, die het zichzelf aan doen? Ook was de spreuk: Hij die zonder zonde is gooien de eerste steen.
  (ook van jezus btw) Niet dat ik zonder zonde ben , maar ik gooi liever helemaal niet naar niemand;)

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.