Ongelovige voelt zich buitengesloten in verkiezingen VS

In de Amerikaanse verkiezingen, richten de presidentskandidaten zich
graag tot de gelovigen in het land. Het nadeel is dat de ongelovigen
zich erg buiten gesloten voelen in de VS volgens persbureau Reuters.De kandidaten praten in hun verkiezingscampagne over hun relatie met god, bezoeken kerken en bidden in het bijzijn van camera's. Volgens de ongelovigen lijkt het af en toe wel of alles in de verkiezingen draait om de Amerikaanse economie, terrorisme en de relatie met god. Niet zo gek dat de presidentskandidaten graag hun geloof willen laten zien aan de bevolking. 75 procent van de 300 miljoen Amerikanen beschouwen zichzelf als christelijk. 15 tot 18 procent van de bevolking is atheïst of agnost en minder dan 10 procent heeft een niet-christelijk geloof.

Vooral de republikeinse kandidaten kunnen veel steun verwachten van grote conservatieve christelijke mensen. Deze extreme groep mensen zijn fel tegen abortussen en homohuwelijken en vinden steun van hun gedachtegoed bij verschillende republikeinse kandidaten. Republikein Mike Huckabee bijvoorbeeld.. Hij is een Baptisten predikant en refereert in zijn speeches vaak naar bijbelteksten.

Het is in de VS ondenkbaar dat een presidentskandidaat niet gelovig is. Een poll van Pew Research Center laat zien dat 63 procent van de Amerikanen minder snel een kandidaat zal steunen als die ongelovig is. Het is sneu voor de ongelovigen in de Verenigde Staten, dat ze een beetje vergeten worden in campagnes. Ze zijn gewoon ver in de minderheid. Democratie draait om de meeste stemmen gelden; niet om als presidentskandidaat heel de bevolking achter je te krijgen.

 

Gebruikte bronnen: Frances Kerry/Reuters

Lees ook:91 procent Amerikanen zegt in God te geloven
Lees ook:Obama weert moslims
Lees ook:Amerikaans Congres 99% religieus
Lees ook:Sterke daling aantal christenen Midden-Oosten
Lees ook:Obama: ik ben geen moslim

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.