Generaties lang misbruik van aboriginals in Canada


In Canada mochten Indianen zijn eigen cultuur niet hebben. Het volk, dat al 30.000 jaar in het land woont, was een groot probleem voor de overheid in de negentiende uuew. Kinderen van inboorlingen werden op vier jarige leeftijd van huis meegenomen en in kostscholen gestopt. Daar moesten de kinderen hun cultuur, taal en historie loslaten en werden ze geïndoctrineerd met christelijke normen en waarden.Tussen de negentiende eeuw en de jaren '70 namen kerken 150.000 kinderen op in de kerkelijke gemeenschappen. De omstandigheden op de kostscholen waren slecht. Te weinig medicijnen, te veel kinderen op een plek en slechte hygiëne. Dit met de enige reden om zieke kinderen gezonde kinderen aan te steken met bijvoorbeeld tuberculose. Ook zijn er verhalen over seksueel misbruik.

De kinderen mochten geen emotie hebben. Nu zijn ze allemaal volwassen en kampen ze met alcohol- en drugsproblemen, hoge werkeloosheid en moeite met uiten van emotie. 

Nu, anno 2008, heeft de Canadese overheid excuses aangeboden dat ze kinderen van huis weghaalden en misbruikten.

De anglicaanse kerken in Canada heeft tussen de jaren '80 en begin jaren '90 haar excuses aangeboden. De katholieke kerk, die de meeste indianenscholen runden, heeft dit formeel nooit gedaan.

"To apologise for taking me away from my family, for losing my culture and the loss of my childhood and the loss of my mother's love… How does one apologise for that?" zegt een indiaan op BBC.com.

Lees ook:Obama weert moslims
Lees ook:Website met alle kerken van Nederland gelanceerd
Lees ook:Vrouw mag weer achter het stuur in Arabië
Lees ook:Excuses voor 500 keer seksueel misbruik
Lees ook:Huis van Koran in voormalig Bijbels Openluchtmuseum

Eén reactie op “Generaties lang misbruik van aboriginals in Canada

  1. Cheap Insurance Quotes

    I remember this stuff, apparently they are still working on how long it lasts. Last time I heard they only last less than a 2 years.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.