Britse kerk: man gaat koe bezwangeren


Foto: Andrea Nay

De katholieke kerk in Groot-Brittannië roept de achterban op tot
protest tegen de aankomende Britse wet die geknoei met embryo's
toestaat. Het onderzoek zou volgens de kerk de mogelijkheid geven om
van een embryo half mens, half dier te creëren.

De wetenschappers zijn boos over de uitleg van de kerk. Ze vinden dat het wetsvoorstel verkeerd wordt uitgelegd door de bisschoppen. Volgens de katholieke kerken in Engeland en Wales maakt de nieuwe wet mogelijk om een eicel van een vrouw te bevruchten met sperma van een dier.

Als de nieuwe wet inwerking treedt, kan de King's College London menselijk DNA in aangepaste DNAloze eicellen van een koe brengen. "Zo kunnen hybride-embryo's gemaakt worden, die alleen menselijke genen bevatten en stamcellen zouden kunnen genereren," is te lezen in Elsevier. De experimenten met embryo's moeten inzicht geven in ziektes als Parkinson.

Wat de kerk knap doet is het ingewikkelde verhaal over de zogenaamde Human Fertilisation and Embryology op een makkelijke manier overbrengen op de bevolking en hun eigen populistische draai aan te geven.

De uitspraak van de katholieken ontlokt een interessante etnische discussie over hybride embryo's. Ik ben benieuwd of de mobilisatie van de kerkelijke gemeenschap het wetsvoorstel kan stoppen of uitstellen.

 

Bron: Elsevier

Lees ook:Ja, je mag embryo’s testen op ziektes
Lees ook:Mag je embryo’s testen op bepaalde ziektes?
Lees ook:Kerken minder leden, maar meer geld
Lees ook:Tegenstanders embryo’s in quotes
Lees ook:Obama: ik ben geen moslim

3 reacties op “Britse kerk: man gaat koe bezwangeren

 1. F.Floor (61)

  Oh maar zo’n kruisingsprodukt bestaat al en heet een baviaan. Normaal lukt dat niet maar door elektrische stroom door een eicel te jagen tijdens de naaldbevruchting lukt dat wel.
  Jaren geleden is een Fin in Lapland dit ook gelukt met het kruisen van een eland met een koe en de wetenschap stond voor paal. Ze gingen kijken in het hoge noorden, zagen de ekoe staan met eigen ogen en zeiden toen dat het beest nimmer zwanger was te krijgen (zoals bij muilezels) maar dit bleek wel degelijk te kunnen en er kwamen normale kalfjes uit, ekoi’s genaamd.
  Korte tijd later brandde de hele boerderij af om onduidelijke oorzaak. Het verhaal is al zeker 25 jaar geleden in landbouwvakblad ‘de Boerderij’ gepubliceerd.

  Maar ook op Nederlandse boerderijen kun je gekke dingen meemaken. Dikbillen bv. zijn geen koeienras maar een genetische afwijking waarbij het kalf UITSLUITEND per keizersnede kan worden geboren en daar wordt op gefokt.
  Maar zelfs als je niets speciaals doet kun je vreemde dingen meemaken! Mongooltjes, gekke gestoorden, extra pootjes op de rug, uitpuilende ogen, alle haar eraf zodat ze kaal werden ik heb vanalles al op de boerderij meegemaakt en verbaas me nergens over.

    /   Beantwoorden  / 
 2. Paapsgezind

  Wat is er tegen het kruisen van dieren met mensen? Als God er tegen zou zijn had Hij wel gezorgd dat het biologisch onmogelijk zou zijn!

    /   Beantwoorden  / 
 3. F.Floor (61)

  Toen die foto van een mensenoor op de rug van een muis in de kranten verscheen in 1996 begrepen veel mensen al: dat wordt geprobeerd. En inderdaad ben ik op Internet al enige websites tegengekomen van mensen die daar echt in zo’n beveiligde “inrichting” hebben gewerkt. Zeggen ze.
  Moeilijke materie, Paapsgezind, heel erg moeilijk. Wie de oude literatuur leest naar het ‘waarom’ nou dat werelddeel Atlantis zo’n 12.000 jaar geleden verzonk en dan stuit op de vermenging van dieren met mensen die tot de apen hebben geleid kan zich niet aan de indruk onttrekken dat het momenteel wordt geprobeerd, wanhopig als men is om na 160 jaar gipsvervalsingen de evolutiehypothese tot evolutie’LEER’ te kunnen promoveren

  In Nederland is sex met dieren NIET verboden.
  Ja je kan weliswaar hartelijk lachen om die huidige huwelijksinzegeningen in de Satanskerk van Amsterdam waar je heus met je hond kunt trouwen en dat onder orgelspel door een echte pastoor wordt ingezegend maar wat heb je eraan?
  Prof.dr.Henry Knap zei het al: “Dierenvrienden zijn mensenhaters” en dat leverde hem prompt duizenden vijanden op.
  Natuurlijk zijn er al veel psychologische studies geweest naar de liefde tussen dier + mens en dat maar al te vaak heel wat verder gaat dan alleen maar strelen en vlooien.
  God= liefde, maar waar begint mishandelen?

  Canons:
  Het omgekeerde: mens= dier, is op dit moment de canon van de wetenschap dus daar mag niet over worden gediscussieerd.
  Wij zijn ons brein: ook al zo’n ‘canon’ waar geen wetenschappelijke discussie over mogenlijk is want de ziel bestaat niet.
  Hetzelfde is met de Bijbel gebeurd: de canon is afgesloten op een bepaald aantal boeken in het jaar 336 door Keizer Constantinus de Grote – en sindsdien zijn er volgens die canon nooit meer profeten opgestaan. Zeggen ze. We weten van de Bahai-Ullah en Mohammed toch eigenlijk wel zeker dat dit niet klopt.
  Andere canons zijn de evolutietheorie van predikant C.Darwin (in 2002 onderuit gehaald: er bestaat alleen degeneratie) en nog zo een canon is de oerknal (al in 1996 onderuit door de vondst van een bel anti-materie in het Heelalcentrum, ging in 2003 helemaal onderuit door een smash op een quark die ontplofte tot sub-quarks en op hun beurt ook ontploften met sub-sub-subquarks en met het 25000-voudige van de lichtsnelheid ervandoor gingen…)

  Kortom Paapsgezind ik noem zo maar wat “canon’s” dus DE: “pijlers” van de wetenschap die staan te wankelen op hun grondvesten. Alleen de liefde bleef bestaan.
  Maar is dat nou ‘ziel’?

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.