Categorie: "Christendom"

Geweld tegen christenen India neemt toe

"Extremistische hindoebendes hebben opnieuw terreur gezaaid in de christelijke gemeenschap in het oosten van India. Zeker vier kerken en een onbekend aantal woningen gingen in vlammen op en duizenden mensen hebben inmiddels hun toevlucht gezocht in opvangkampen in de deelstaat Orissa," schrijft het ANP.  

 

School weert oranjekoorts en krijgt dan haatmails

Sommige mensen kunnen niet opgaan in de oranjegekte die in dit land heerst. Oke, het kan heel irritant zijn als je niet zo van voetbal houdt.

Maar wat is het toch mooi dat we met miljoenen mensen kunnen genieten van het leven dankzij een spel met een bal en 22 spelers.

De Zwolse reformatorische school voor speciaal onderwijs denkt daat anders over en verzocht afgelopen vrijdag de bedrijven en chauffeurs die de leerlingen vervoeren, om oranjeprullaria uit de busjes te verwijderen.

Deze actie levert de school 22 haatmails op. Een haatmail sturen naar een school is natuurlijk ook wel weer een ander uiterste.

 

foto van Sonja Finney

 

Obama weert moslims

Campagnevrijwilligers hebben tijdens een bijeenkomst van de Amerikaanse
Democratische presidentskandidaat Barack Obama twee moslima's
tegengehouden toen de in hoofddoekjes getooide dames achter de zwarte
senator wilden gaan zitten. Hun hoofddoekjes mochten niet in beeld
komen. Het campagneteam van Obama heeft intussen zijn excuses
aangeboden voor het 'incident',' schrijft knack.be.

Het is een
logische gedachte dat het campagneteam de beeldvorming optimaal
probeert te regisseren en daarom vrouwen met een hoofddoek uit het
beeld halen. Stel je eens voor dat de conservatieve Amerikaan de moslim
achter Obama koppelt aan de gedachte dat Obama er alleen voor moslims
is… "Het is kwetsend en het tegengestelde van Obama's belofte om
Amerikanen samen te brengen", zei de woordvoerder van Obama die het
negatieve nieuws recht probeert te praten.

Homo-vraagstuk blijft CU verdelen

Afgelopen weekend besloot de Christen Unie moedig met veel mitsen en maren dat homoseksuelen welkom zijn in de partij. Deze koers van Christen Unie stuit op verzet bij mensen en vandaag was er de eerste scheur te zien. Amsterdams deelraadslid Yvette Lont is uit de fractie gestapt omdat haar partij geen duidelijk antwoord geeft over homoseksuelen in de partij. Zij vindt niet dat ze nu haar belofte verbreekt. 'Dat doet de ChristenUnie toch zeker ook, door niet aan de Bijbelse uitgangspunten te blijven vasthouden?', licht Lont toe.

Het debat, dat afgelopen weekend er al heftig aan toe ging, zal nu zeker losbarsten in de partij. Voor homoseksuelen in Amerika zal het een zorg zijn, die mogen vanaf vandaag trouwen in de staat Californië.

Protestanten willen mensen terug de kerk in

Het gaat niet zo goed met de kerk in ons land. Vandaar dat de PKN een charme offensief is begonnen en de mensen weer de kerk in wil krijgen.  Met speciale kerkdiensten en cursussen voor niet-gelovigen en intensief gepromoot via de lokale media moeten de mensen weer warm worden voor een bezoek aan de kerk.

De cijfers zijn schrikbarend. Slechts 20 procent van de gelovigen gaat naar de kerk. Benieuwd of de propaganda gaat werken.

Gelovigen ontwijken kerk in Nederland

Het CBS heeft onderzoek gedaan hoeveel Nederlanders gelovig zijn en naar de kerk gaan. De belangrijkste conclusie is dat op zes op de 10 Nederlanders gelooft. Maar slechts 20 procent van deze groep gaat elke week naar een kerk of moskee toe. ‘Bij de islamieten valt op dat mannen vaker de moskee bezoeken dan vrouwen: 36 procent van de mannen tegenover zestien procent van de vrouwen,’ schrijft Trouw.

Interessant om te zien dat maar 5 procent van de Nederlands moslim is. Onder andere door Wilders ontstaat toch de beeldvorming dat het er heel veel zijn. Nee, 5 procent is niet veel.

Fitna verbroedert moslims en christenen

Je zou het bijna vergeten, maar een paar maand geleden waren we nog allemaal in de ban van de film van Wilders. Vooral de overheid maakte zich grote zorgen over de film. Aanslagen en rellen bleven uiteindelijk uit.

Wilder schetste met Fitna een sober toekomstbeeld van Nederland: moslims aan de macht die homo's opgehangen, executies uitvoeren en de hoofden van vrouwen afhakten.