Geweld tegen christenen India neemt toe

"Extremistische hindoebendes hebben opnieuw terreur gezaaid in de christelijke gemeenschap in het oosten van India. Zeker vier kerken en een onbekend aantal woningen gingen in vlammen op en duizenden mensen hebben inmiddels hun toevlucht gezocht in opvangkampen in de deelstaat Orissa," schrijft het ANP.  

 

"Honderden woningen en christelijke gebedshuizen zijn inmiddels afgebrand. Zeker veertien mensen zijn om het leven gekomen tijdens de gewelddadigheden. In de loop van de vorige week leek de veiligheidssituatie iets te verbeteren, door verzoenende woorden van leiders van de geloofsgemeenschappen, de inzet van duizenden extra politieagenten en militairen en het instellen van een avondklok. Maar in het weekeinde laaide het geweld weer op."

Schokkerend bericht…

 Bron ANP

foto van  masterssocial20

Lees ook:Gods creation (of, voor de evolutionisten: een filmpje vol toeval)
Lees ook:Moordenaar vrouwelijke Pakistaanse minister ter dood veroordeeld
Lees ook:Pakistaanse christenen vluchten voor gedwongen bekering islam
Lees ook:‘Diepe wonden in betrekkingen christenen en moslims’
Lees ook:Neppriester licht via geldtruc Amsterdammers op

10 reacties op “Geweld tegen christenen India neemt toe

 1. Nicole

  Het blijft bizar hoe mensen uit naam van religie de grootste wreedheden begaan.

    /   Beantwoorden  / 
 2. Sjaak

  Uit naam van religie of met religie als excuus?

    /   Beantwoorden  / 
 3. irmin

  Religie: splijtzwam of verzoener?

  Een debat met denkers, gelovigen en atheïsten

  Is religie een splijtzwam of juist een verzoener in onze samenleving? Hierover debatteren Bert Keizer, Antoine Bodar, Harun Yildirim, Manuela Kalsky, Frank en Maarten Meester en anderen op 8 april as in debatcentrum Tumult te Utrecht. De avond vindt plaats in het kader van de Maand van de Filosofie.

  Alle grote religies prediken verzoening en vrede. Maar in naam van het geloof zijn de verschrikkelijkste oorlogen gevoerd. Kruistochten, brandstapels en de aanslag op het World Trade Centre in New York: alle zijn geïnspireerd door heilige boeken. Ook een imam die de hand van een vrouwelijke politicus weigert, lijkt geen bruggenbouwer. En wat te denken van de paus, die de excommunicatie van de reactionaire Broederschap Pius X opheft? Is religie een verzoener of een splijtzwam?

  Hierover gaan filosofen en representanten van diverse religies in debat onder leiding van Lodewijk Dros, chef religie en filosofie van Trouw. Het debat wordt georganiseerd door Uitgeverij Ten Have, in samenwerking met Trouw en debatcentrum Tumult.

  programma

  20.00 – 20.50 uur Groepsinterview met auteurs van de boekenserie ‘Jonge denkers over grote religies’ – Frank en Maarten Meester, Vanno Jobse en Jan den Boer – en Geeske Hovingh (voorganger Studentenekklesia Amsterdam)
  20.50 – 21.10 uur Pauze met Trio C tot de Derde
  21.15 – 22.15 uur Debat met Bert Keizer (filosoof en arts), Antoine Bodar (priester), Manuela Kalsky (directeur Dominicaans Studiecentrum voor Theologie en Samenleving) en Harun Yildirim (voorzitter multiculturele studentenunie SUN)

  Wanneer: Woensdag 8 April 2009, 20.00 – 22.30
  Waar: Debatcentrum Tumult, Domplein 5, Utrecht
  Entree: € 15,- , Studenten/CJP/U-Pas € 10,-
  Reserveren: via http://www.tumultdebat.nl
  Info: http://www.uitgeverijtenhave.nl en http://www.maandvandefilosofie.nl

    /   Beantwoorden  / 
 4. huig

  Aan de vruchten herken je een boom.
  Je hebt gelovigen van allerlei slag die te pas en te onpas teksten uit hun verband citeren en voor eigen doeleinden gebruiken.

  Het is een zegen dat de meeste mensen kunnen lezen en in staat zijn om beter te kunnen beoordelen of een geciteerde uitspraak juist wordt interpreteert.
  Het is je eigen keuze of je daar gebruik van maakt.

  In het christendom kun je elke uitspraak toetsen aan de woorden van Jezus Christus.

  Paulus een volgeling van Jezus citeerde:
  Volg mij na zoals ik christus navolg.1 Corinthe 11:1

  Dat is dus de opdracht van elke christen:
  Volg Jezus en wandel in zijn voetstappen.
  1 petrus 2: 21-23

  Geweld is bij Jezus geen sprake en hij heeft het ook aan zijn volgelingen niet geleerd.

  Zomaar enkele gezegden uit de bijbel en als je de tijd wilt nemen zul je ontdekken dat leiders die het anders hebben gesproken een eigen agenda er op na hebben gehouden.

  Helaas heeft de geschiedenis daar vele voorbeelden van nagelaten.

  Een kenmerkende uitspraak van Jezus is:
  28 Kom naar mij, jullie die vermoeid zijn en onder lasten gebukt gaan, dan zal ik jullie rust geven. 29 Neem mijn juk op je en leer van mij, want ik ben zachtmoedig en nederig van hart. Dan zullen jullie werkelijk rust vinden, 30 want mijn juk is zacht en mijn last is licht.’MATTHEUS 11.

    /   Beantwoorden  / 
 5. Bob49

  Now for the unpleasant part. ,

    /   Beantwoorden  / 
 6. Abdulwadud Louws

  Waar blijven de updates? Jammer dat de enthousiaste David Slager geen beheerder meer is van dit blog. Aan hem hadden we een hele goede!

  Abdulwadud Louws
  (was vroeger columnist van dit blog toen David Slager nog de scepter zwaaide :-)

    /   Beantwoorden  / 
 7. christen

  Wij leven nu in de tijd (laatste dagen) dat de christenen en de Joden vervolgd zullen worden, OOk in Nederland zal er onderdrukking zijn.Maar de christenen hebben de Heer Jezus, en Hij alleen is Overwinnaar, en allen die in Hem geloven zullen overwinnen door Hem.We have a Big Friend in heaven, so watch out!

    /   Beantwoorden  / 
 8. UvLvS

  7oemaar. 7ekens der tijd, toch? 7ot het zo fair is, wordt hed niet eens tijd religie aan te zien voor wat hed is? 7elkens verschuilen grote groepen mensen zich achter geloofsovertuiging om rare dingen goed te praten. 7egenwoordig hoor je dad het christeldom anders is natuurlijk? 7oktok!? 7egen iemand op straat in Mecca zou je wat anders zeggen. . . 7ot men inziet dad religie misschien wel re-lieg-ie betekend. 7och weer iets totaal anders.
  7huis zijn in leugens -> geloven in dingen die niet te verklaren zijn met hed gezond verstand.
  7uurlijk zijn onze hersenen niet om te denken, maar om God te begrijpen, toch?

    /   Beantwoorden  / 
 9. christen

  Onze hersenen zijn gemaakt om te denken, denk eens diep na over wat de Heer Jezus gedaan heeft voor mensen, lees de bijbel en geloof in Hem.God zal je voor een deel kunnen begrijpen als je je leven aan Hem geeft, en je van je zonden bekeerd.

    /   Beantwoorden  / 
  1. De volgende

   Volgens mij is je god net zo dood als dit blog.

     /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.