Abdulwadûd laat zich ondervragen door zijn dochter

,,Maar papa, waarom ben jij dan moslim geworden? Hoe wist jij zo zeker dat dat goed voor je was? Christelijke mensen zeggen dat hun geloof het beste is, moslimse mensen zeggen dat van hun geloof. Hoe zit dat nou?'' Aan het woord is mijn dochter Yande. Het is 2005 en ze heeft nog de leeftijd dat ze ronduit dingen vraagt zonder er bij na te denken of het politiek correct is. ,,Nou, Yande, met mijn originele christelijke geloof kon ik niet zoveel meer. Het vertrouwen dat God alles ziet en alles hoort en mijn leven en die van anderen leidt, dat was ik kwijt. Door al die dingen die islam aan de moslims geeft als salaat (vijfmaal daags gebed) en de ramadan, kreeg ik langzamerhand dat vertrouwen weer terug, in wat ik toen Allah ben gaan noemen. Terwijl Het gewoon één en dezelfde God is.'' ,,Maar dat vertrouwen had je dus nog niet toen je voor islam koos?''

,,Klopt. Ik voelde gewoon wat islam voor mij kon betekenen. En dat heeft het ook betekend, God zij dank. Maar het was zeker in het begin wel even wennen, zeg maar. Al die nieuwe dingen om te doen enzo. Dat was ik niet gewend als iemand met een christelijk geloof.''

,,Ik hoefde dus niet te wennen, hè papa, want ik ben als moslim geboren.''

,,Toch is het ook een kwestie van wennen van jouw kant en dus een kwestie van opvoeding van mijn kant. Van het jou leren over islam. Kijk maar naar alle vragen die je mij stelt. Soms heb ik er het antwoord niet op, dan moet ik dat zelf opzoeken. Op die manier leer ik ook van jouw vragen. Weet je nog dat ik je eerder zei dat ik in islam nog een kind ben? En trouwens: over islam raak je nooit uitgeleerd.''

,,En je zei ook dat Allah Alhorend en Alziend is. Dat kan toch niet, zonder oren, zonder ogen.''

,,Allah weet alles, hoort alles, ziet alles; zonder dat Hij middelen heeft als hersenen, oren, ogen. Dit in tegenstelling tot wij mensen.''

,,Maar als dat zo is, dan moet-Ie overal tegelijk zijn. Hoe doet-Ie dat allemaal? Heb je dan overal stukjes Allah over heel de wereld? Daar bij die mensen en daar bij die mensen [ze wijst om zich heen]?''

,,Allah heeft niet alleen die twee engelen 'per persoon' om alles bij te houden – de rechterengel die alle goed daden van iemand opschrijft en de linkerengel die alle slechte daden van iemand opschrijft. Allah heeft naast deze engelen nog vele andere engelen die alles doen wat Allah hen opdraagt. Ze hebben geen eigen wil, in tegenstelling tot wij mensen.''

,,Maar papa, zal ik later Allah eens zien? Met mijn eigen ogen?''

,,Als Hij het wil, Yande, als Hij het wil.''

,,Lijkt me wel eng hoor, om een meneer of een mevrouw te zien zonder ogen en zonder oren.''

,,Maar Yande, denk eens aan soera Al-Ikhlaas. Dat Koranhoofdstuk die wij al heel vaak samen hebben gereciteerd en die ik je al heel vaak heb uitgelegd.'' [112:1-4]

,,Ja… Oh ja, dat je Hem met niets of niemand op geen enkele manier kunt vergelijken. Maar hoe weet je dan, wanneer je Hem ziet, dàt je Hem dan ziet?''

,,Misschien vóel je gewoon dat Hij er dan is. Dat Hij dan héél dicht bij je is, waneer je Hem dan ziet.''

,,Maar papa, Hij is toch al heel dicht bij mij, zei je me een tijdje terug. Dichterbij bij mij dan mijn ader hier [ze wijst naar haar hals - zie 50:16]. Wat is dan het verschil?''

Hier heb ik geen antwoord op. Ook een prater als ik staat soms met de mond vol tanden.

Lees ook:Evangelist Bramlett ziet engelen en hoort ze zingen
Lees ook:Interview columnist Abdulwadûd Louws in omroepblad EO-Visie
Lees ook:Eerst Nederlands-Hervormd, nu moslim. Wat bezielt mij?
Lees ook:Gelovigen, doe de test: hoe radicaal ben jij?
Lees ook:Belgisch protest moslima’s tegen hoofddoekverbod

57 reacties op “Abdulwadûd laat zich ondervragen door zijn dochter

 1. Umar Mirza

  Salaamalaikum,

  Leuke blog, hahaha, heb erom kunnen lachen

  ws

  Umar

    /   Beantwoorden  / 
 2. Truus Baaij

  Lach gezellig met Umar mee. Hoop dat eenmaal puberende Yande opstandig wordt en de moslimmalotigheden aan de kaak stelt. Zich afvraagt: ” Wat zien moslima’s in een religie waar zelfs in het paradijs vrouwen gedwongen worden om wijdbeens te liggen? Moslims maken uiteraard geen bezwaar. Die genieten van 72 paradijselijke maagden en haar zelf herstellend maagdenvlies. Blasfemisch? Nee hoor, moslims nemen dit verhaal als heilige waarheid aan.”

    /   Beantwoorden  / 
 3. Abdulwadûd

  @Truus : Jou bent Baaije extreem :-)

  MEEHOPEN MET TRUUS
  Blijf maar hopen… Interesse in jonge jongens misschien, Truus? Dan dien je wel je gedrag te veranderen :-) )) Ja, inderdaad, vrouwen wordt ook iets in het vooruitzicht gesteld: jongelingen die niet oud kunnen worden (56:17). Maar of het nu ook echt ‘knapen’ zijn, weet ik niet ;-)

  http://www.islamicity.com/MOSQUE/ARABICSCRIPT/AYAT/56/56_17.htm

  ZWART-WIT
  In ieder geval, niet-moslims die zich (zoals jou, Truus) op een zwart-witte manier uitlaten over de koran en de islam, maken dezelfde fouten als mijn zwartekousenmoslimbroeders en -zusters: alles letterlijk nemen en niets zien in een groter perspectief.

  “Wijdbeens in het paradijs”? Laat me niet lachen, Truus…

    /   Beantwoorden  / 
 4. Truus Baaij

  Ah, @Abdulwadûd toont mij moslimverlichting.

    /   Beantwoorden  / 
 5. Truus Baaij

  In tegenstelling tot Maroc.nl toont Abdulwadûd gevoel voor humor en genegenheid tot (plagerige) discussie. Dank overigens voor linkje. Helaas werkt het niet.

  Webmasters verdreven sater uit het maroc.nl-paradijs vanwege het ook door Truus Baaij veronderstelde paradijselijk wijdbeens liggen door moslima’s. Tja als men daar ook niet over het juiste linkje beschikt

    /   Beantwoorden  / 
 6. Sander

  Leuk stukje, Abdulwadûd!

  Ik doe even met je dochter mee:
  “Maar als Allah alwetend en almachtig is, waarom heeft hij dan 2 engelen per moslim nodig om goede en slechte daden op te schrijven? Kan hij dat niet in z’n zelf, aangezien hij alwetend en almachtig is? En waarop schrijven die engelen alles dan op? Op een stukje hemelpapier? Of gewoon op aards papier, dat er wel is maar door niemand gezien kan worden behalve door de engelen en Allah? En wat hebben de engelen fout gedaan, dat ze zijn gedoemd tot in de eeuwigheid domweg alles te doen wat Allah hun beveelt, zonder recht op een eigen mening?”

    /   Beantwoorden  / 
 7. Abdulwadûd

  @ Truus: Moslimverlichting is Islamp (Allicht)

  @Sander: Engelen zijn geen verdoemde wezens, het zijn wezens die per definitie uitvoeren wat Hij wil. Dat is wat moslims geloven. En waarom? Joost mag ‘t weten.
  ‘Het is een kwestie van geloof, geloof ik. Dat mag je dus zèlf weten’ (vrij naar Joost Belinfante).

    /   Beantwoorden  / 
 8. Truus Baaij

  Ah @Abdulwadûd gevallen engelen als Sjeitan/Satan zijn dus vrije geesten?

    /   Beantwoorden  / 
 9. Abdulwadûd

  @Truus:

  Laat ik het zo formuleren:
  Sjeytan is een ex-engel :-) en zeker geen vrije geest. Het is nog steeds de plicht van Allah Himself om hemel èn hel te vullen, daar heeft sjeytan het maar mee te doen. Het staat sjeytan dus niet vrij om te doen wat hij wil.

  Even voor de goede orde het volgende. Er zijn niet-moslims die zien engelen als geesten van overledenen (zo in de trant van “Mijn overleden oma is nu een engel in de hemel” o.i.d.). Zo zien moslims engelen niet.

    /   Beantwoorden  / 
 10. Truus Baaij

  Ah, sjeytan staat dus, volstrekt handelingsonbekwaam, onder Allah’s curatele?

    /   Beantwoorden  / 
 11. Sander

  @Abdulwadûd: Dank voor je antwoord. Je hebt de essentie van geloven (welke religie dan ook) heel goed samengevat. Namelijk het niet stellen of nadenken over moeilijke vragen, maar gewoon zeggen: “Dat is nu eenmaal zo, dat is gewoon een kwestie van geloven.” Dank voor het onbedoeld illustreren van mijn punt.

    /   Beantwoorden  / 
 12. Abdulwadûd

  @Truus: “onder Allah’s curatele” Dat zijn jouw woorden.

  @Sander: Graag gedaan.

    /   Beantwoorden  / 
 13. Koos

  @Sander

  wij “religieuzen” denken gewoon graag niet na. “Dat is nu eenmaal zo.”

    /   Beantwoorden  / 
 14. Reiziger

  Sander/Truus

  vraagje
  heb je er wel eens bij stilgestaan, of dat de eerste mens een man of een vrouw was? Als de eerste mens een vrouw zou zijn geweest wie was dan haar vader of moeder? Als zij geen vader en moeder heeft gehad hoe is ze dan anders ter wereld gekomen??

    /   Beantwoorden  / 
 15. Abdulwadûd

  @Reiziger
  HOE de eerste mens precies ter wereld is gekomen, weet ik niet. Ik weet wel dat Allah, Heilig en Verheven, maar hoeft te zeggen “Wees!” en het wordt. Die wetenschap is genoeg voor mij.

    /   Beantwoorden  / 
 16. Reiziger

  Abdulwadud,

  Mijn vraag was niet aan jou gericht :D
  Ik wil reacties horen van mensen die niet in een Schepper geloven.

  Met vriendelijke groet,

  Reiziger :)

    /   Beantwoorden  / 
 17. Abdulwadûd

  @Reiziger

  Dat je reacties wilt horen van mensen die niet in een Schepper geloven is tot daar aan toe. Daar ben je geheel vrij in (geloof ik :-) .

  Indien je bereid bent om, wat Truus Baaij zo mooi formuleerde, “een (plagerige) discussie” te voeren over de brede begrippen geloven/weten m.b.t. religie, dan ben je welkom. Maar ga de boel niet versjteren met een kip/ei vraag waarbij je nota bene de mening van de schrijver van de column wilt negeren.

  Wat ik krijg van jou kip/ei vraag is honger. Het is nu tegen tienen in de ochtend en ik heb nog niet ontbeten. Ik ga gauw een kip ritueel slachten in de achtertuin, maar niet voordat ik haar laatste ei in een pannetje water op het vuur heb gezet. Mmmmmm

    /   Beantwoorden  / 
 18. Kees Droog

  Quote … Door al die dingen die islam aan de moslims geeft als salaat (vijfmaal daags gebed) en de ramadan, kreeg ik langzamerhand dat vertrouwen weer terug, in wat ik toen Allah ben gaan noemen. Terwijl Het gewoon één en dezelfde God is.”

  In Gods heilig Wetboek de Bijbel, lezen wij de waarschuwing tegen valse profeten in het vijfde boek van Mozes genaamd Deuteronomium 13:1-4: Wanneer een profeet, of dromen-dromer, in het midden van u zal opstaan, en u geven een teken of wonder; En dat teken of dat wonder komt, dat hij tot u gesproken had, zeggende: Laat ons andere goden, die gij niet gekend hebt, navolgen en hen dienen; Gij zult naar de woorden van dien profeet, of naar dien dromen-dromer niet horen; want JAHWEH*, uw God, verzoekt ulieden, om te weten, of gij JAHWEH, uw God, liefhebt met uw ganse hart en met uw ganse ziel. JAHWEH, uw God, zult gij navolgen, en Hem vrezen, en Zijn geboden Gods Wetboek, de Bijbel zult gij houden, en Zijn stem gehoorzaam zijn, en Hem dienen, en Hem aanhangen.

  *JEZUS betekend: JAHWEH is Heil.
  JEZUS CHRISTUS: Dewelke het Beeld is des onzienlijken Gods, de Eerstgeborene aller kreaturen. Want door Hem zijn alle dingen geschapen, die in de hemelen en die op de aarde zijn, die zienlijk en die onzienlijk zijn, hetzij tronen, hetzij heerschappijen, hetzij overheden, hetzij machten; alle dingen zijn door Hem en tot Hem geschapen; En Hij is voor alle dingen, en alle dingen bestaan te zamen door Hem. (Kolossensen 1:15-17)

    /   Beantwoorden  / 
 19. Sander

  @Kees Droog: wat is je punt? Citaten copy-pasten kan iedereen. En omdat het in de Bijbel staat is het nog niet waar. Bovendien realiseer je je niet dat dit soort citaten op een niet-Christelijk iemand totaal GEEN indruk maken.

  @Reiziger: hou je een beetje aan de topic-discussie. En lees in de tussentijd even het wikipedia-artikel over evolutie even.

    /   Beantwoorden  / 
 20. Sander K.

  Kees Droog: als je de bijbel goed leest dan blijkt er geen enkele ‘profeet’ inclusief Jezus (maar ook Mohammed) te voldoen aan deze omschrijving:

  Deut 18:21 Misschien vraagt u zich af: Is er een manier om te bepalen of een profetie al dan niet van de HEER komt? 22 Die is er inderdaad: als een profeet zegt te spreken in de naam van de HEER, maar zijn woorden komen niet uit en er gebeurt niets, dan is dat geen profetie van de HEER geweest. Heb geen ontzag voor een profeet die zich dat aanmatigt.

  Hier zijn wat woorden van Jezus die niet uitgekomen zijn:
  .
  Mat 24,34
  Ik verzeker jullie: deze generatie zal zeker nog niet verdwenen zijn wanneer al die dingen gebeuren.
  Mar 13,30
  Ik verzeker jullie: deze generatie zal zeker nog niet verdwenen zijn wanneer al die dingen gebeuren.

  Jezus stelt hier duidelijk dat zijn toehoorders zijn terugkeer zouden meemaken. Is niet gebeurt. Dus feitelijk kan je op Jezus ook bovenstaande ‘profetentest’ toepassen en stellen dat ook Jezus een valse profeet was.

    /   Beantwoorden  / 
 21. Truus Baaij

  Het dunkt mij dat de (harde kern)radicaliserende moslimjongeren voornamelijk voorkomt uit een, niet aan onze mores aangepaste, opvoeding op islamitische grondslag. Met onze mores bedoel ik:geen afgedwongen maar uit liefde geboren wederzijds respect tussen ouders en kinderen. Dus ook geen tronende vaders en verwende prinsjes meer.

    /   Beantwoorden  / 
 22. Abdulwadûd

  @Truus

  “Tronende vaders en verwende prinsjes”. Complimenten, Truus. Je schetst het beeld van een spannend sprookje. De realiteit is echter dat in de Nederlandse maatschappij ouders, van welke komaf dan ook, van hun voetstuk zijn gevallen. Nee, sterker nog: ze zijn van hun troon gestoten door ‘onze mores’ waarin het normaal is dat ouders de slaven van hun kinderen zijn, waarin ‘ikke ikke ikke en de rest kan stikke’ vanzelfsprekend is.

  De Dag des Oordeels (Yaawmiddien) wordt ingeluid wanneer slaven hun meesters baren; dat geloven moslims ook :-)

    /   Beantwoorden  / 
 23. Sander K.

  Is dat realiteit Abdulwadûd? Nee. Dat is het niet. De realiteit is dat ieder gezin anders is. De realiteit is dat er niet één ‘waarheid’ bestaat, maar dat de werkelijkheid uiterst divers is. De realiteit is dat slavernij is afgeschaft. De realiteit is dat jouw dochter als ongelovige is geboren en van jou de leugen aannam dat ze als moslim is geboren. De realiteit is dat engelen niet bestaan, dat de aarde niet in het midden van het universum staat en dat al die miljarden ongelovigen die door de koran worden gedemoniseerd geen klap beter of slechter zijn dan moslims. Als je vijf keer per dag een bloempot op je hoofd zet en denkt dat dat geluk brengt, dan ga je vanzelf een bloempotgelovige worden. Dat is de realiteit van hoe de menselijke geest in elkaar steekt.

    /   Beantwoorden  / 
 24. David Slager

  En als je vijf keer per dag tegen jezelf zegt dat er geen God bestaat, ga je dat ook vanzelf geloven. Ook dat is de realiteit van hoe de menselijke geest in elkaar steekt.

    /   Beantwoorden  / 
 25. Sander K.

  Dat klopt David, maar ik kan nog wel het verschil zien tussen een bloempot die ik kan voelen en een God die er ook niet zou zijn als er mij niet over was verteld.

    /   Beantwoorden  / 
 26. Sander

  @Abdulwadûd: Ik vraag me trouwens nog steeds het volgende af: “Maar als Allah alwetend en almachtig is, waarom heeft hij dan 2 engelen per moslim nodig om goede en slechte daden op te schrijven? Kan hij dat niet in z’n zelf, aangezien hij alwetend en almachtig is?”

  Oh wacht, ik weet al wat je gaat zeggen: “Allah’s wegen zijn ondoorgrondelijk; wij kunnen als simpele mensen niet Zijn grote plan begrijpen.” De wat meer ‘hardcore’ moslims zullen zelfs zeggen dat op het ogenblik een moslim zo’n gedachte heeft, hij een doodzonde heeft gepleegd (namelijk het in twijfel trekken van Allah’s macht).

  Het komt er in ieder geval op neer, dat de Islam (en niet alleen de Islam) een verlammend effect op de ratio en de nieuwsgierigheid heeft. En als het zelfs maar overwegen van een kritische vraag zondig is, zal de Islam nooit veranderen en aangepast worden.

    /   Beantwoorden  / 
 27. Abdulwadûd

  “Sanders wegen zijn ondoorgrondelijk. Wij simpele zielen kunnen zijn agenda niet begrijpen.” Een doodzonde natuurlijk, daar met zo’n uitspraak Brights’ Almacht in twijfel wordt getrokken.

  Het komt er in ieder geval op neer, dat Sanders website Brights.nl (en niet alleen die atheïstische club) een verlammend effect heeft op wederzijds begrip en de nieuwsgierigheid naar de levenswijzen van ‘de anderen’. En als het zelfs maar overwegen van een kritische vraag niet des Brights is, en dus zondig is in St. Sanders optiek, zal Brights’ Almacht nooit veranderen of aangepast worden.

    /   Beantwoorden  / 
 28. Abdulwadûd

  @Sander

  “De realiteit is dat jouw dochter als ongelovige is geboren en van jou de leugen aannam dat ze als moslim is geboren.” (citaat van Sander, geplaatst in deze reactieruimte op 19/10/2007, 16:14)

  Vraagje aan Sander: Hoe ben jij, oh Verlichte Meester, tot dit inzicht gekomen? Heb jij ook je eigen engelen bij mijn schouders geplaatst om mijn reilen en zeilen in de gaten te houden? Ik ben benieuwd naar je antwoord!

  (kijk eens aan, mijn nieuwsgierigheid is niet verlamd, en toch ben ik een moslim, hoe kan dat nou)

    /   Beantwoorden  / 
 29. Sander K.

  Nou Abdulwadûd, vanuit welke kijk op de wereld denk je dat je werkelijk het meeste open kan staan voor andere levenswijzen?
  - Vanuit de optiek dat er één Waarheid is en dat alleen jij en je medegeloofsnoten die volgen en de rest zal branden in de hel.
  - Vanuit de optiek dat er niet zoiets als één Waarheid bestaat en dat iedereen gewoon anders is?

    /   Beantwoorden  / 
 30. Sander K.

  @ Abdulwadûd, je schrijft zelf in je stukje dat je dochter tegen je zegt “ik ben als moslim geboren”. Maar niemand kan als ‘moslim’, ‘hindoestaan’ of ‘christen’ worden geboren want geen baby heeft ooit van Allah, Shiva of Jezus gehoord. Of je het nu leuk vindt of niet, je kind (en jij ook) zijn als ongelovigen geboren.

    /   Beantwoorden  / 
 31. Abdulwadûd

  “Wat Sander doet is Welgedaan, Zijn Wil is Wijs en Heilig”

  Beste Sander, jij hebt mij in jouw meerkeuzevraag (19/10/2007, 17.31) slechts twee mogelijke antwoorden gegeven. Jij staat niet open voor andere levenswijzen, anders had je gekozen voor een open vraag. Een open vraag waarop ik kan antwoorden met inbegrip van alle issues die ik van belang acht om mijn punt duidelijk te maken. Jij bent niet geïnteresseerd in levenswijzen die volgens jou niet Brights.nl’s Waarheid zijn. Dat is je goed recht, maar beschouw jouw overtuiging niet als zaligmakend.

  “Zalig zijn zij, die het Woord van Sander horen en Het bewaren”

    /   Beantwoorden  / 
 32. Truus Baaij

  Meesterlijke grap zoals Abdelwadûd ons, zonder wezenlijk te antwoorden, toch de schijn van een fata-morganistisch antwoord geeft.

    /   Beantwoorden  / 
 33. F.Floor (61)

  Meesterlijke cover, dat verhaal van Abdul.
  Het doet mij herinneren aan mijn eigen peutertijd omdat bij protestanten altijd na de maaltijd de bijbel wordt voorgelezen en Roomschen doen dat in bed.
  Dus als 5-jarige hoorde ik: “…gaat henen en vermenigvuldigt u”.
  Nou wist ik als boerenzoon alles van vermenigvuldigen af en dus: “Maar mamma, waarom trekken ze in de kerk hun broek er niet bij uit want zo kun je toch nooit vermenigvuldigen?
  Mijn moeder vond dat ik een klap had verdiend en vroeg dat aan papa. Die kreeg ik en gedurende 1 maand kreeg ik tijdens lopen of fietsen het geel tussen mijn ogen en moest dan even in de berm tussen de brandnetels op verhaal komen. Later op de basisschool kon ik op mijn 7e nog steeds niet goed praten en pas op mijn 8e was het restant van de klap pas echt goed genezen want ik was op 1 na de beste van groep 5.
  Mijn moeder bood me wel meteen excuses aan dus ik aan Jakkie mijn vriendinnetje gevraagd:
  “Waar smaken excuses nou naar?” Haar ogen werden heel groot, zoooo groot dat ze echt naar buiten kwamen.
  Ik denk zo dat Islamgelovigen toch wel veel meer van hun eigen kinderen houden dan Reformatorischen want daarvan zijn nu al 69 kinderen uit hun huizen verwijderd in slechts een half jaar, in heel 2005 nog slechts de helft. Tsjonge, had ik maar een Islamgelovige als pappie gehad!

    /   Beantwoorden  / 
 34. Sander

  @Truus: tja, ik wacht nog steeds op het antwoord op mijn vraag…

  P.S. Ik ben niet dezelfde Sander als Sander K.

    /   Beantwoorden  / 
 35. Truus Baaij

  @Sander, van wie verwacht je eigenlijk enig antwoord?

    /   Beantwoorden  / 
 36. Sander

  “Maar als Allah alwetend en almachtig is, waarom heeft hij dan 2 engelen per moslim nodig om goede en slechte daden op te schrijven? Kan hij dat niet in z’n zelf, aangezien hij alwetend en almachtig is?”

    /   Beantwoorden  / 
 37. Truus Baaij

  @Sander, zelfs Allah wordt het soms te veel.

    /   Beantwoorden  / 
 38. Truus Baaij

  Parool 27-10-’07: De Belgische anesthesist Philip Becx uit Bree diende een klacht in tegen een moslim. Grond: genoemde moslim blokkeerde de operatiekamer waar zijn echtgenote onmiddellijk een keizerssnede moest ondergaan. Haar ongeboren baby had hartritmestoornissen en moest snel ter wereld komen. Maar de echtgenoot die een vrouwelijke anesthesis eiste blokkeerde de deur van de operatiekamer. Vraag:”Waar staat in de sharia dat echtgenoten het recht, zoniet de plicht, hebben het bedreigde leven van hun vrouw en (ongeboren)kinderen op geloofsgronden op het spel te zetten?”

  Na twee uur vruchteloos praten werd een imam opgetrommeld. Die gaf de arts toestemming om de vrouw, nadat zij – op een klein stukje na- volledig was ingezwachteld, toestemming de vrouw een ruggenprik te geven. Vraag:” Aangenomen dat hij pogingen daartoe ondernam. Waarom lukte het de imam niet om de echtgenoot erop te wijzen dat deze, door zijn geloofsfanatieke opstelling, de bedreigde levens van zijn vrouw en ongeboren kind verder in gevaar bracht?”

  Bij de operatie zelf, de dienstdoende gynaecoloog was wel vrouw, schreeuwde dokter Becx door een spleet van de deur aanwijzingen naar een verpleegster die binnen de anesthesie bijhield. Volgens de directie van het ziekenhuis heeft de dokter met ‘bewonderenswaardig begrip’gehandeld.

    /   Beantwoorden  / 
 39. F.Floor (61)

  Wel Truus ik denk dat je shariaverhaal iets anders ligt. In Indonesie bv. staat er 3 maanden celstraf op als je je geliefde in het openbaar op de wang kust en waarom is dat? Zelfs de Telegraaf van afgelopen zaterdag 27 okt verhaalt al van het door het volledige kantoor verplichte kusritueel.
  Ik heb het zelf meegemaakt nadat ik een meisje met een looptrauma had behandeld – ze me om de hals vloog en me kuste uit pure dankbaarheid – meteen gevolgd met nog zo een kus van de ziekenhuispsychiater die ons bij mijn specialischme had samengebracht.
  De gevolgen waren verschrikkelijk: ze liep een onbehandelbare ziekenhuisbacterie op “die ze nog niet eronder hadden kunnen krijgen” en dat kostte haar alweer 2 maanden ziekenhuisopname op de isoleer…
  De moraal: in sub-tropische ziekenhuizen hebben ze veel verstand van infektieziekten die BUITEN het huwelijk worden overgebracht maar waar we in Noordelijke streken vaak middeltjes tegen hebben – vandaar dat veel vrijgezelle mannen over sommige (geslachts-)ziekten denken: o een paar pilletjes en je bent snel weer de oude. Het maakt ons laks.
  Ik heb zelfs een schooldokter van 49 meegemaakt die al 30 jaar schoolmeisjes infecteerde met chlamidia onder zijn nagels en dat van zichzelf niet eens wist… kortom we begrijpen die rare buitenlanders soms niet maar vaak hebben ze ons wel iets te vertellen: dat kantoorgeflebber bijvoorbeeld en dat dus ECHT levensgevaarlijk is.

    /   Beantwoorden  / 
 40. Truus Baaij

  Dank voor je reactie floor. Echter eerlijk gezegd zie ik geen verband met mijn verhaal.
  Bedoelde moslim blokkeerde immers de operatiekamer uit geloofsfanatieke overwegingen?

    /   Beantwoorden  / 
 41. Truus Baaij

  Voor zover mij bekend keurt, tot dusver, geen enkele moslimorganisatie de houding van geloofsfanatiekelingen af. En helaas, Belgie is niet het enige trieste voorbeeld van (fundamentalistische) moslim-vijandigheid t.o.v.onze westerse normen en waarden.
  Zie bijvoorbeeld de rabiate onverdraagzaamheid tegenover homo’s en lesbo’s. Zie de, te wraken, toenemende beïnvloeding van het salafisme. O zeker, nog zo klein als een snelgroeiend mosterdzaadje. En ja, ik verzet mij, met alle mij ten dienste staande middelen, tegen de dreigende teloorgang van onze democratische normen en waarden. Voorbarig schrikbeeld? Dan stipuleer ik dat zich gematigd noemende moslims geen afstand nemen van het salafisme.

    /   Beantwoorden  / 
 42. F.Floor (61)

  Geloof doet rare dingen in de mens. Op de een of andere manier “mag” dan het verstand letterlijk op nul worden gezet of zo? Voorbeeld is de aanslag op de forenzentrein die door 5 psychiaters werd gepleegd en daarbij gewone doktersreceptenbriefjes van hunzelf hadden ingeleverd voor heel wat zwaarder spul dan mescaline of lsd. Het is de 1e-medische terreuraanslag ooit in de geschiedenis… en dat komt hard aan hoor!
  Volgens nrc (maandbijlage) kent geen enkele nl/belg geboren moslem de koran, zelfs geen sharia. (!) Volgens hen is het allemaal gewoon een kwestie van grote werkloosheid + soc.achterstand en in dit troebel water wordt gevist.
  Ooit, in 1964 moest ik het justitieonderzoek doen naar de Scientologie-”Kerk”. Zij beweren dat de halve mensheid “bezeten” is geraakt van buitenaardse Thetan-indringers in je lichaam en het kost je duizenden flappen om die buitenaardsen uit jouw lichaam te verjagen. Het gekke was… ze bleken zelfs nog gelijk te hebben ook, alleen was het geen buitenaards tuig maar een virus! Dus ongeveer zoals bij hondsdolheid een eekhoorntje alle schuwheid verliest en jouw bijt, met hersenontsteking als gevolg.
  We gingen op zoek en er bleken nog veel meer virussen te zijn die dat ook doen, vooral sexueel overdraagbare ziekten doen dat en worden gekenmerkt door alle condoomweigering.
  Momenteel is zelfs het verkoudheidsvirusje AD-36 berucht geworden als corpulentiemaker … dus we wisten in 1964 al wel dat gek zijn besmettelijk is en er meer op ons afkwam maar niet meer dan dat.
  Efin, sars bleek al een militair virus te zijn dus wie volgt.

    /   Beantwoorden  / 
 43. Abdulwadûd

  Het is moeilijk garen spinnen bij het wollig taalgebruik van Baaij en Floor. Het is zelfbevrediging door twee zestigers, eigen (waan)ideeën als het summum van opwinding. Misschien wordt het nog wat tussen jullie, dan kunnen jullie elkáár plezieren. Maar doe dat dan ergens in een aparte chatruimte en niet in een openbare gelegenheid als deze. Bij voorbaat dank voor de medewerking.

    /   Beantwoorden  / 
 44. Truus Baaij

  Ah, bekeerling @Abdulwadûd luistert goed naar zijn moslimmeesters. Kritiek leveren op alles wat de islam betreft is haram. Zichzelf, en zijn dochter, kritiekloos overleveren aan de islam is halam.

    /   Beantwoorden  / 
 45. sjun de martelaere

  Mij komt het voor dat er wat verschillen zijn in de karakter van de deïteiten JHWH en Allah. Verschillen die aardig worden uitgedrukt in het beeld dat er van de door de overleveringen aan hen gekoppelde boodschappers bestaat.

  Over Jezus werd geschreven dat hij met een ezeltje naar Jeruzalem kwam. Over Mohammed werd geschreven dat hij met het zwaard naar Mekka kwam.

  Ook de vruchten van de beide religies in de wereld laten iets zien van veronderstelde karakterverschillen. Beide religies zijn bijvoorbeeld uitstekend te scoren op
  - ruimte voor wetenschappelijke ontwikkeling
  - opbouw van tolerante, zorgzame samenlevingen
  - aandacht voor anderen dan degenen uit de eigen geloofsgroep
  - eerbied voor de mensenrechten waaronder het recht op lichamelijke zelfbeschikking

  Allemaal onderwerpen waar een kind nog even niet bij stil hoeft te staan. Maar ook van gelovigen mag verwacht worden dat zij opwassen in geestelijke volwassenheid.

    /   Beantwoorden  / 
 46. Truus Baaij

  @sjun de martelaere:”Maar ook van gelovigen mag verwacht worden dat zij opwassen in geestelijke volwassenheid.” Heer de martelaere gij overvraagt. Immers eerder wringen kamelen zich door het oog van de naald (befaamde poort in Damascus),dan dat gewone moslims, de koran kritisch bekijken/bevragen. Terwijl dat toch een expliciet koranische opdracht is.

    /   Beantwoorden  / 
 47. F.Floor (61)

  Zowel in de Baghavad-Gita, in de Koraan, in de Bijbel, in de Gnostiek bevindt zich ALTIJD maar dan wel zonder uitzondering een
  heel klein regeltje:

  God = Liefde.

  Mijn ervaring is: hoe meer je ervan uitdeelt, des te meer komt er weer bij jouw terug want de bron wordt gezocht: jij.
  In de wetenschap stelt men zonder enige schaamte dat dat spul even essentieel is als eten en drinken en bij een acuut gebrek eraan sterf je razendsnel.
  Oja. natuurlijk zijn er diverse ‘plaatsvervangers’ en ‘profeten’ en ‘groot-ayatollah’s’ en weet ik veel die zich allemaal in de plaats van een essentiele voedingstof achten maar ze hebben er niets van begrepen. Zoals Salman Rushdie dat zo mooi schreef: ze hebben allemaal slechts machtswellust op het oog.
  Het is daarom ook om deze reden dat de huwelijkse staat van Jezus de zoon van Maria uit het 1e-evangelie, dat van Marcus werd verwijderd (Jezus wilde zijn 1e-kind aan zijn schoonouders laten zien en kwam onderweg Zacheus tegen die in een boom klom)
  Ik hoop Abdul, dat u mijn eerbied voor de huwelijkse staat begrijpt en dat het hebben van een kind die jouw vragen stelt het hoogste Geluk is wat een mens kan overkomen:
  God is nu hier.

    /   Beantwoorden  / 
 48. Abdulwadûd

  “Zichzelf, en zijn dochter, kritiekloos overleveren aan de islam is halam,” aldus Truus (03/11/2007, 07:25).

  @Truce Bye: Jouw commentaar leest lekker weg, maar daar houdt het ook wel mee op. En trouwens ‘halam’, wat is dat?

    /   Beantwoorden  / 
 49. Truus Baaij

  Een beetje moslim begrijpt dat mijn verschrijving halam haram behoort te zijn @Abdulwadûd. En ja, gelet op je reactie handhaaf ik mijn opinie dat jij vooralsnog jezelf, en je, nog jonge, dochter kritiekloos aan de islam hebt overgeleverd. Of je dochter, eens op weg naar volwassenheid, je relisprookjes blijft slikken? Ooit zal ze ontdekken dat Allah de vrouw noch als tweederangs schepsel heeft geschapen, noch zo heeft bedoeld. Dat dit gewoon een verzinsel is van en voor moslimmacho’s En weet je, Abdukwadûd de onderwijzeressen van de moslimschool, waar ik leesbegeleiding geef, zijn het van harte met mij eens.

    /   Beantwoorden  / 
 50. Abdulwadûd

  ‘Halam’, dat begrijp ik ook wel, Truus. Ik wilde jouw uitleg weten maar wat doe je? Je ‘hapt’… Dat woord ‘halam’ komt vast van die onderwijzeressen die je aanhaalt (leuke woordspeling, trouwens).

  Wat niet lekker wegleest, is jouw opinie over “kritiekloos overleveren aan”, dat is een vooroordeel, omdat jij niet weet hoe het bij ons thuis werkt. Mocht je kennis (denken te) hebben van enkele moslimhuishoudens, dan is het goed om te weten dat het niet overal hetzelfde is. Wij, de moslims, zijn dan wel één moslimwereldgemeenschap – de oemma – maar zeker geen eenheidsworst van El Hema :-)

  Ik herken mij trouwens niet in het moslimprofiel dat je in je vorige reactie beschrijft. De mij aangeboden schoen trek ik dus niet aan, zet ‘m maar te koop op Marktplaats.nl of zo.

  Om jou beter te leren kennen, heb ik nog wat vragen aan jou.

  * Schaar jij mij, zonder mij te kennen, ook onder de moslimmacho’s?

  * Dicht jij mij ideeën toe als ‘de vrouw is tweederangs’ en zo ja, waarom?

    /   Beantwoorden  / 
 51. Truus Baaij

  @Abdelwadûd, mijn oprechte excuses. Nee, je bent geen moslimmacho. En ja je geeft haar, zodra je dochter pubert, alle ruimte tot het stellen van kritische vragen. Hetgeen ook geld voor mogelijk daaruit voortvloeiende geloofsverlating?

    /   Beantwoorden  / 
 52. F.Floor (61)

  Moeilijk garen spinnen bij het wollig taalgebruik van Truus Baaij en F.Floor?
  Nov.2007 blies een zelfmoordenaar midden tussen een toezingende school van 70 kinderen zichzelf op en doodde daarmee 35 kinderen. Kan gebeuren: gekken zijn er zat en ook onder blanken.
  Maar wat NIET NORMAAL is is dat een of andere mollah een dankgebed richt tot Allah ter ere van de martelaar in dienst van Allah die voor dat bloedbad van 35 toezingende scholiertjes heeft gezorgd. Ik kan daarom iedere Moslem slechts een welgemeende raad geven: verlaat dat geloof onmiddellijk!!!
  Hier kan niet anders dan sprake zijn van ingevaren duivels of djimmy’s in hun voorgangers.
  Een vreemd verhaal zegt u? Helemaal niet.
  Als Adof Hitler zijn “begeesterde” toespraken had be-eindigt zeeg hij altijd op stoel neer onder de woorden: “Is ‘tie weg? Goddank!” en praatte dan weer normaal zoals elke plafondschilder normaal doet.
  Hetzelfde prof.dr.Johannes Calvijn die 5 kleuters tot de doodstraf veroordeelde omdat ‘de duivel erin gevaren was’ en het doodmaken aan Zwingli overliet. Daarop nam de bevolking van Geneve het recht in eigen hand en verjoeg de pedofiele-burgemeester Johannes Calvijn en zijn trawanten de stad uit met hooivorken en mestrieken.
  Tot november 2006 had ik nog een andere mening over het vreedzame karakter van de Islam – nu niet meer. En voor Truus Baaij en haar schoolklas met islamitische schoolmeisjes die het met jouw eens zijn: jullie hebben gelijk gehad, achteraf dan. Dat moslemgedonder van ongeletterde nep-moelah’s is op termijn levensgevaarlijk voor kinderen.
  Wollig taalgebruik??? 35 dooie kinderen die niets anders op hun geweten hadden dan dat hun versjes was geleerd om nieuwe autoriteiten toe te zingen en dan BOEM!!!
  Ja hier is Allah vast heel erg blij mee en die martelaar die aan dat touwtje trok staan al 72 maagden op hem te wachten.
  Nou ik ben in 1976 ook dat rare Christelijke geloof uitgestapt en liet in 1983 me ook in de Burgelijke Stand als relige: GEEN inschrijven omdat ik met verheerlijken van moordenaars niets mee van doen wens te hebben. Maar ben ik nou opeens ongelovig? Oh nee. Ik geloof domweg niet in ongeletterde travestieten terwijl de profeet Mohammed tenminste nog een academische opleiding van Joodse Rabbi’s heeft gehad. Maar nu met 35 opgeblazen schoolkinderen heeft de Islam-verkondiging haar ware gezicht laten zien en dat niet verschilt met 1940 tot 1945.

    /   Beantwoorden  / 
 53. Truus Baaij

  Niets tegen in te brengen Floor. Uitzonderingen als Abdulwadud daargelaten, vrees ik dat voor moslims de naakte waarheid haram, en de taqiya halal is. Dit omdat het vanzelfsprekend ontkennen moslims in de genen zit. Althans voorzover het taqiya-liegen tegenover niet gelovigen betreft. Schijnt door de profeet te zijn gesanctioneerd.

    /   Beantwoorden  / 
 54. F.Floor (61)

  Dank je. Maar hoe moet dit verder gaan? Het lijkt momenteel in de Albert Heijn en Centraal Station wel of we weer opnieuw in bezet gebied zijn, of we weer onder de knoet van het Herrenvolk zijn beland of zo? Ik ervaar dat als oudere tenminste wel zo. Laatst zag ik een aanrijding tussen 2 lichtgetinten op een bromfiets die geen voorrang dachten te hoeven geven aan een blanke vrouw met kind achterop en de vernederingen die die moeder moest ondergaan… onvoorstelbaar! Nooit zoiets gezien. Dit kan nooit goed gaan.

  Maar nou een andere vraag. Wat doen onze bierdrinkende en varkensham etende soldaten eigenlijk in een moslemland en bij wijze van hulpverlening worden daar zoveel uraniumkogels verschoten dat onze “politietaken” zo’n slordige 1-miljoen/dag kost? Nou als ik als moslem in een dergelijk land geboren was wist ik het wel: afknallen die varkenseters want die mogen daar niet rondlopen op spekzolen.
  En in ons eigen land zijn al in 5 steden de gaarkeukens weer ingericht. Ik begin nou toch werkelijk te geloven dat onze regering nog slechts uit volslagen krankjoreme idioten bestaat.

    /   Beantwoorden  / 
 55. محمد عبد الله

  السلام عليكم
  اخوكم محمد عبدالله دراسه مقارنة الأديانوأبحث عن اخ أو أخت لترجمة كتاب أسلامى لنصرة الرسول وكشف حقد وأفترأت فلدرس على القرأن ورسوله الكريم فمن أراد المساعدة فى هذا العمل الدعوى الكبير فلتفضل بمكالمتى على هذا الرقم 0618118342 وبارك الله فيكم ونفع بكم السلام عليكم محمد عبدالله أمرسفورت

    /   Beantwoorden  / 
 56. محمد عبد الله

  السلام عليكم
  اخوكم محمد عبدالله دراسه مقارنة الأديان وأبحث عن اخ أو أخت لترجمة كتاب أسلامى لنصرة الرسول وكشف حقد وأفترأت فلدرس على القرأن ورسوله الكريم فمن أراد المساعدة فى هذا العمل الدعوى الكبير فليتفضل بمكالمتى على هذا الرقم 0618118342 وبارك الله فيكم ونفع بكم السلام عليكم محمد عبدالله أمرسفورت

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.