Categorie: "Humor"

Waarom religie onuitroeibaar is

Molly Bolly heeft op zijn weblog een ‘wetenschapelijke’ verklaring gegeven waarom religie onuitroeibaar is. Leest u mee?

"Ik ben bang dat religie onuitroeibaar is, omdat onze hersenen maar voor een klein deel uit logisch-lineair denkende cellen bestaan, de neo-cortex. Dit is alleen de buitenste schil van de hersenen, de hersenschors. Deze is er heel laat in de evolutie bij gekomen.

De rest van de hersenen is één grote kolkende massa van evolutionair opgestapelde irrationaliteiten, driften, geilheid, overle-vingsinstinct, xenofobie en andere zogenaamde onderbuikgevoelens, die gek genoeg dus niet in de onderbuik zelf zitten, maar gewoon in de hersenstam."

De volgende paus is de duivel

Je komt af en toe berichten op het web tegen waarvan je denkt… Wat moet je ermee. Berichten over het einde van de wereld is niet nieuws, maar het blijft opmerkelijk als een groepering roept dat de volgende paus de duivel is. Het einde van de wereld komt eraan… Bekijk het filmpje hieronder maar.

 

‘Mozes was aan de drugs’

‘Mozes kreeg helemaal geen bericht van god; hij was gewoon onder
invloed van geestverruimde middelen,' zegt professor Benny Shanon van
de Hebrew University of Jerusalem.

Hij ontdekte dat de Israëlieten in
de bijbelse tijden hallucinogene plantenextracten voor religieuze
doeleinden gebruikten.

"Bij Mozes op de berg Sinaï ging het niet om een bovennatuurlijk
kosmische gebeurtenis of een legende die ik niet geloof, maar
vermoedelijk om een gebeurtenis die Mozes en het volk van Israël
overkwam terwijl ze onder invloed van narcotica verkeerden", zegt
Shanon in een artikel in het Britse wetenschappelijke tijdschrift Time
and Mind.

Paris Hilton gespot met boedistische monnik

Het moet niet gekker worden met feestbeest Paris Hilton. De fulltime party-dame, die laatst nog drie weken in de gevangenis moest zitten, is al shoppend gespot met een boedistische monnik. Ze schijnt een nieuw levenspad gevonden te hebben… Of ze probeert gewoon haar imago op deze manier te verbeteren. Voor plaatjes klik hier.

Anti-Wildersfilm ‘geeft humor moslim aan’

Het moest er van komen: het antwoord op de (nog niet uitgekomen) film van Geert Wilders. Televisiemakers Vincent van der Lem en Ersin Kiris maken voor de Multiculturele Televisie Nederland De Tegenfilm. "De Tegenfilm zoekt naar de grenzen van vrijheid van meningsuiting en dient Wilders van repliek met zijn eigen wapens. Wie zei er dat moslims geen humor hebben?" staat er in hun persbericht te lezen.

Ze gaan in Venlo opzoek naar de man achter Wilders en zoeken uit waar zijn islamfobie vandaan komt en leggen zijn standpunten langs de meetlat.

 

Moderator David geeft het stokje door

,,Omdat de huidige redacteur helaas de redactie van deze blog niet langer kan combineren met zijn overige werkzaamheden, is Blog Online voor Religie.blog.nl op zoek naar nieuwe redacteuren.” [meer...] Als columnist ben ik aan Religie.blog.nl verbonden maar bij het lezen van dit zakelijk opgestelde bericht, besef ik dat ik David, de huidige redacteur, eigenlijk niet ken. Tijd voor een interview!

Nieuw! De zwarte Metalbijbel…

Een pocket met op de kaft een foto van een grauw, donker bos. In de verte steekt de top van een kasteel boven de bomen uit. Het is een kaft die je niet snel zou associëren met de bijbel. Maar het is hem toch. Het is de Metalbijbel, met daarin het Nieuwe Testament aangevuld met persoonlijke verhalen van metalmuzikanten als Skyper en Nicko McBrain van Iron Maiden over het geloof. Vandaag, met Halloween, komt de zwarte bijbel uit, meldt de website 3voor12. Handig voor in de gitaarkoffer. Niet alleen de kaft oogt duister, ook van binnen ziet het boekje er ontzettend metal uit: gotische letters, veel zwart en foto's van langharigen.