Blundertje: Islamitische bidrichting in politiecellen onjuist aangegeven

Moslims moeten vijf keer per dag bidden met hun hoofd naar Mekka gericht. Maar hoe weet je in een geblindeerde politiecel waar Mekka en het oosten liggen? Een medewerker van politiebureau Segbroek in Den Haag zag de oplossing onlangs in een Amsterdams hotel: een geschilderde windroos, schrijft De Telegraaf. Deze week meldde de Korpskrant, het personeelsblad van de Haagse politie, trots dat in alle politiecellen op bureau Segbroek inmiddels een windroos is geschilderd die noord, zuid, oost en west aangeeft. En dat binnenkort de politiecellen van de andere Haagse bureaus dezelfde primeur krijgen. Maar het schilderen van windrozen blijkt een vak part: in de Haagse cellen zijn oost en west verwisseld. Moslims die dachten een handje geholpen te worden door de politie, hebben daardoor met hun hoofd naar het westen en hun billen naar Mekka gekeerd gebeden.

De politie, die door De Telegraaf op de pijnlijke misser gewezen is, zegt sprakeloos te zijn. ,,Dit is echt een gigantisch stomme blunder", laat een verbouwereerde woordvoeder weten. ,,De windrozen worden onmiddellijk verwijderd en aangepast. Het is voor ons een raadsel hoe dit heeft kunnen gebeuren. En ook dat het niemand van ons is opgevallen."

Lees ook:Negen familieleden springen voor trein
Lees ook:Het blijft onrustig op de Tempelberg (Jeruzalem)
Lees ook:Moslim opgepakt voor aanslag op moskee met Mohammed-haar
Lees ook:Nachtfilm: Jesus Camp part 1 en 2
Lees ook:Nachtfilm: Jesus Camp part 3 & 4

Eén reactie op “Blundertje: Islamitische bidrichting in politiecellen onjuist aangegeven

 1. Abdulwadûd

  Al bid je als moslim met je hoofd naar het oosten, dan bid je nog niet goed! Althans, niet in Nederland. Moslims bidden niet IN een bepaalde windrichting, maar NAAR een bepaalde geografische lokatie: de kaaba in de grote moskee van Mekka. Die juiste gebedsrichting noemen we de ‘qiblah’.

  Pakistanen bijvoorbeeld zullen, vanuit Karachi, gewoon naar het westen moeten bidden (Qiblah Direction: 267.905068 – from North Clockwise – aldus IslamicFinder.org).

  In Nederland (ver weg van Mekka) verschilt de gebedsrichting weinig van plaats tot plaats. Twee voor beelden: Den Haag > 124.631659 = bijna zuid-oost, ietsje naar oost / Zutphen > 126.973256 = bijna zuid-oost, iets minder naar oost dan Den Haag.

  KORTOM : In Nederland bidden moslims naar het ZUID-OOSTEN. Voor meer informatie over de qiblah en de gebedstijden van uw woonplaats ga naar IslamicFinder.org:

  http://www.islamicfinder.org/cityPrayer.php?country=netherlands&lang=

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.