Adequate reactie op wegpesten ‘Joods echtpaar’ in Amsterdam

Nadat bekend werd dat een Joods gezin na aanhoudende pesterijen weg zou trekken uit een Amsterdamse volksbuurt heeft de Joodse gemeenschap adequaat gereageerd. Met verbijstering ontdekten krantenlezers op woensdag 16 mei dat een Joods echtpaar zich gedwongen zag te verhuizen na aanhoudende pesterijen van jonge buurtbewoners. Het Centraal Joods Overleg coördineerde onmiddellijk bijeenkomsten met overheden en diverse Joodse organisaties die zich bezig houden met antisemitisme-bestrijding, veiligheid en zorg & welzijn, schrijft het Nederlands Israëlitisch Kerkgenootschap (NIK) in een nieuwsbrief.

Bezorgde leden van de Joodse gemeenschap boden hulp aan met het vinden van een andere woonplek. Dat lijkt niet nodig, nu de gemeente bij de oplossing van het probleem betrokken is. Daarbij bleek dat de wakkere ochtendkrant iets te veel nadruk op het Joodse had gelegd. Een van de echtgenoten is weliswaar van joodse komaf. Waarschijnlijk is dat het echtpaar zich niet geterroriseerd wist vanwege de Joodse achtergrond, maar dat dit een andere oorzaak heeft.

De Telegraaf: "Een joods echtpaar wil weg uit de Amsterdamse volkswijk Bos en Lommer na jarenlang slachtoffer te zijn geweest van buurtterreur. Ook de deur van het echtpaar Vet werd beklad met hakenkruizen. De zestigjarige Nico Vet zegt erg bang te zijn en zich onveilig te voelen in de Kolenkitbuurt: 'Wij zijn van joodse komaf en dit soort dingen doet dan nog eens extra veel pijn', zegt hij. Hij wil het liefst met zijn vrouw naar Hoofddorp verhuizen waar hun dochter woont."

Lees ook:Paus: joden moeten Jezus erkennen
Lees ook:Een Joods-christelijke omgang met de islam
Lees ook:‘Religie niet schuldige zelfmoordaanslag’
Lees ook:Kardinaal begrijpt joodse teleurstelling niet
Lees ook:Obama: ik ben geen moslim

3 reacties op “Adequate reactie op wegpesten ‘Joods echtpaar’ in Amsterdam

 1. Karel Martel

  Het leek me dat betreffenden mensen egyptische kopten zijn. rufail michel awad…

    /   Beantwoorden  / 
 2. heammawhall

  keybritte
  rfbf

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.