Amerikaans Congres 99% religieus

Dat Amerika een nogal religieus land is, weten de meeste mensen wel. Veertien procent van de Amerikanen zei in 2001 niet tot een godsdienst te behoren. Dat betekent dus dat 86 % religieus is. Dat vind ik vrij veel. Het verbaasde mij eigenlijk nog meer dat het nieuwe Amerikaanse Congres welgeteld 6 van de 535 leden telt die niet religieus zijn. Anders gezegd: 99% van het Amerikaanse Congres is religieus. Nu is Nederland al jaren behoorlijk aan het veramerikaniseren. Wie weet, straks met de ChristenUnie en het CDA in de regering, presenteert Nederland straks ook een kabinet met pakweg 90 % religieuzen.

Lees ook:Scientology opent nieuwe kerk in Berlijn
Lees ook:De niet-religieuze niet-humanistische mensch
Lees ook:‘ChristenUnie moet praktiserende homo’s weigeren in bestuur’
Lees ook:Braakhekke wil trouwen met partner vanwege ‘groter wordende islam’
Lees ook:Libanese minister: leger mag moslimterroristen ‘afmaken’

3 reacties op “Amerikaans Congres 99% religieus

 1. janneke

  In amerika liegen atheisten ook dat ze christen zijn.. anders kom je daar niet in de politiek.

    /   Beantwoorden  / 
 2. hermien

  Dat klopt, ook in Nederland is dit het geval, omdat de wetgeving in het merendeel gemaakt en verzonnen is door de gelovige meerderheid. Ik werk bij een overheidsinstelling en ben er altijd ongelukkig, maar ik moet hypocriet doen om mijn baan te behouden, en ik ben niet de enige. Ongelovigen worden geestelijk en maatschappelijk gedwongen oftewel meegesleurd om mee te doen aan onderdrukking van zijn medemens. Ik heb een gezin en de tijden zijn hard, ik mag blij zijn dat ik nog aan het werk ben. Ik doe altijd mijn best om ongeacht wie dan ook netjes en correct te behandelen, maar ik heb vaak niet altijd de keus om de ander te matsen, omdat mijn meerdere bijna altijd over mijn schouders meekijkt. In de uitkering gaan is voor mij geen optie, omdat ik weet dat mensen die een uitkering genieten nog dieper in de problemen komen door het onmenselijk en schijnheilig democratisch beleid van de regering en daarnaast grandioos wordt uitgebuit in bijna alle fronten. Maar thuis ben ik weer mezelf en gelukkig.

    /   Beantwoorden  / 
 3. hermien

  error in de een voorlaatste regel.. het moet zijn “worden uitgebuit”

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.