Slechts kwart Europeanen ‘niet-religieus’

25,4 procent van de inwoners van Europa zegt niet-religieus te zijn, blijkt uit een onderzoek van Eurostat, het Europese bureau voor de statistiek. 49,5 procent van alle mensen in Europa is katholiek, 12,7 procent protestants, 8,6 procent orthodox, 15,7 procent moslim, 0,4 procent Joods. Per land bestaan er grote verschillen. Malta is, met 88 procent, het meest christelijk, gevolgd door Polen (87 procent), Cyprus, Griekenland en Roemenen (elk 86 procent). Maar meer dan 70 procent van de bevolking van België en Tsjechië zegt niet religieus te zijn. Opnieuw een duidelijk signaal -lijkt mij- dat religie diep in de mens zit. En dat mensen die beweren dat religie een voorbijgaande zaak is in ieder geval niet ondersteund worden door de wetenschappelijke cijfers.

Lees ook op deze blog:
Zwagerman en Rutte vertonen laatste stuiptrekkingen 'anti-religie'
'Er is weer oog voor de taaiheid van religie'
De niet-religieuze niet-humanistische mensch

Lees ook:Braakhekke wil trouwen met partner vanwege ‘groter wordende islam’
Lees ook:NKO: Helft ChristenUnie-kiezers wil verbod homohuwelijk
Lees ook:Studie: Britse moslimjongeren radicaliseren
Lees ook:Duitse rechter van zaak gehaald vanwege beroep op Koran
Lees ook:91 procent Amerikanen zegt in God te geloven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.