Vernieuwde christelijke (nieuws)website: manna-vandaag.nl

Banner Manna-vandaagGisteren ontvingen we een persbericht van een vernieuwde website (www.manna-vandaag.nl) van één van de oprichters van de christelijke krant Uitdaging, Leo Habets. Hij schrijft: ,,De door mij opgerichte stichting Maximum Life stelt al jaren alles in het werk om christenen te ondersteunen en hen op te bouwen in hun geloof. Dat gebeurt onder meer door het aanbieden van een uitgebreid pakket Bijbelstudies, onder de naam Manna-vandaag. Zo'n 30.000 mensen ontvangen dagelijks een Bijbelstudie (in drie talen) en veel van hen zijn daarnaast geabonneerd op uitgebreidere thematische studies.'' Naast de bijbelstudies is op de vernieuwde site nu ook dagelijks christelijke nieuws te vinden.

,,De afgelopen maanden heeft een ploeg mensen hard gewerkt aan een verdere uitbreiding van Manna-vandaag'', is in het persbericht te lezen. ,,Daarbij komt ook de door mij zo gewenste nieuwsvoorziening aan christelijk Nederland weer in beeld. Manna-vandaag gaat vanaf heden dagelijks nieuws uit (en voor) christelijk Nederland brengen, compleet met eigen nieuwsgaring, een uitgebreide agenda, interviews, columns, een wekelijkse cartoon en nog veel meer. Er is inmiddels een redactie, die uit meerdere mensen bestaat, gevormd en zij zijn al heel actief bezig met de site.''

De site is niet de eerste christelijke nieuwssite. Katholiek Nederland en RKnieuws richten zich vooral op de katholieke lezer, en OneWay, Alpha Online en Kerknieuws hebben meer algemeen christelijke nieuws. Daarnaast is er natuurlijk nog gristelijk.nl en -last but zeker niet least- religie.blog.nl. Het is dus te hopen dat in die grote vijver de site het hoofd boven water weet te houden. Natuurlijk wensen we de redactie van manna-vandaag alle goeds en veel succes toe!

Om het voor u eenvoudig te houden: u hoeft maar één site te onthouden (juist, religie.blog.nl) en dan beloof ik u dat ik het nieuws van die andere sites in de gaten houd en de belangrijkste berichten op deze blog doorgeef. Makkelijker voor u en goed voor de bezoekcijfers van deze blog. Deal? (-; (-;

Lees ook:Sssttt… ik zit te soaken
Lees ook:Religie.blog.nl breidt columnistenteam uit
Lees ook:Hoe zit dat nu met collega-weblog Gristelijk.nl?
Lees ook:Word jij de redacteur van Religie.blog.nl?
Lees ook:Dr. Willem J. Ouweneel columnist bij Religie.blog.nl

7 reacties op “Vernieuwde christelijke (nieuws)website: manna-vandaag.nl

  1. Paapsgezind

    @Baldal:
    Je vergeet gemakshalve dat er door de komst van het Christendom meer levens zijn gered dan verloren. Het Christendom heeft een einde gemaakt aan de slavernij, het recht van de sterkste, mensenoffers en uitbuiting. Het koos radicaal parij voor de zwakken, de zieken en de armen.

      /   Beantwoorden  / 
  2. mori

    De bybel,de koran,de talmoed,enz…
    Ze hebben een ding gemeen,ze staan bol van de leugens,fantasièn,bedreigingen,intimidatie,fictie enz…Het enige wonder aan heel dit pienter opgezet circus is.Het aantal goed gelovigen dat daar met zyn beide voeten intrapt.

      /   Beantwoorden  / 
  3. Mike

    NIET EERLIJK!

    Miljoenen mensen staan in grote groepen voor de troon van God. Ze vinden het niet eerlijk.God wil hen veroordelen, maar wat weet Hij nou van het leven op aarde?De mensen mopperen en zeggen: God U hebt al die tijd ergens hoog en droog, veilig in de hemel gezeten, maar wij leefden in een corrupte wereld, waarin wij ons staande moesten houden. Trouwens, hoe hebt u al die ellende toe kunnen laten, waarom greep U niet in, U bent toch zo machtig? U bent toch liefde?

    De rollen lijken omgekeerd. Iedereen heeft een aanklacht tegen God. “Hier, ziet U eens”roept iemand en wijst op enkele striemen in zijn nek. “Ze hebben me opgejaagd, geslagen en tenslotte een strop om mijn nek gelegd. Weet U waarom?…… Alleen omdat ik zwart ben!
    Een andere man stroopt zijn mouwen op en laat een getatoeëerd nummer op zijn armen zien. “dit was mijn nummer in het kamp waarin ik vermoord. Weet U waarom ik daar ben afgeslacht?….Omdat ik een Jood ben!”
    De mensen voelen zich bij elke aanklacht steeds sterker staan tegenover God. Iedere groep kiest zich een vertegenwoordiger uit de het meest verschrikkelijke lijden op aarde heeft meegemaakt. Die persoon moet dan zijn zegje doen voor de troon van God.

    Zo verschijnt er een Joods meisje voor de troon: verkracht en vermoord..Een verminkte vrouw:omgekomen in Hiroshima…Een neger…..doodgemarteld…Een zigeuner:opgejaagd en geslagen…Iemand roept:”Voordat u gaat veroordelen, zou u eigenlijk eerst veroordeeld moeten worden om als mens op de aarde te leven en te werken.”
    Reuze enthousiast zijn de mensen voor dit idee. “Laat Hij dan een Jood zijn, roept een vrouw. En laat er dan twijfel over bestaan wie Zijn Vader is”, roept iemand anders.
    “Laat het land waarin Hij woont, overheerst worden door een ander land. Laat Hij opkomen voor de armen en de verdrukten, zodat de rijken Hem niet mogen”, roept een man.
    “Laat Hem iets vertellen, wat nog nooit iemand heeft gezien. Laat Hem verraden worden door zijn beste vrienden en op valse gronden beschuldigen. Laat Hem eenzaam zijn en verlaten door zijn vrienden en familie. Laat Hem mishandelen, tegelijk met misdadigers. Laat Hem de kruisdood sterven “ Ja, roepen de mensen’ Kruisig Hem, kruisig Hem!!

    Plotseling is het heel stil….doodstil, iedereen zwijgt. Opeens zien ze het allemaal. Jezus Christus, de Zoon van God, was mens op aarde in dergelijke omstandigheden. Hij is het die zit op troon…

    Dit is een verhaal gebaseerd op een gebeurtenis die in de toekomst zal plaatsvinden. Je kunt erover lezen in het laatste bijbelboek Openbaring, hoofdstuk 22.

      /   Beantwoorden  / 
  4. arjanne

    Wat prachtig verwoord zeg!

      /   Beantwoorden  / 
  5. kluut

    @ Alexander: Het filmpje op youtube is in zoverre correct dat inderdaad steeds meer mensen de zon aanbidden. Direct of indirect.
    Er wordt wat afgereisd, afgevlogen om van de zon te genieten. Steeds meer volkeren koesteren zich in royaal verwarmde en verlichte woningen, ook ‘s winters dank zij verbranding van door de zon opgebouwde koolwaterstoffen. En ‘s zomers lekker gekoeld door de airco. De door de zon gevormde, jaren lang opgespaarde brandstoffen geven vele mogelijkheden. Comfortabel en op de juiste temperatuur rijden in temperatuur geconditioneerde auto’s naar de meest exotische bestemmingen. Varen in een comfortabele hut naar Alaska, de Zuidpool, noem maar op om de laatste ijsberen,pinguins, walvissen enz. met eigen ogen te kunnen spotten. Vliegtuig- en scheepsladingen vol voedsel, weggooirommel, over de aardbol laten cruisen om een “comfortabel” zonnig leven te kunnen leiden. Het kan niet op….
    En intussen is onze aarde al zover opgewarmd dat het smelten van het Noordpoolijs een toestand heeft bereikt die wetenschappers voorspelden voor het jaar 2040! Zie http://www.capitolhillblue.com/artman/publish/article_7276.shtml
    en: http://www.reuters.com/article/environmentNews/idUSN0134058320071002

    De Bijbel geeft ook voorspellingen. De immense wereldwijde bosbranden, de steeds heftiger hittegolven, zij zijn tekenen van een schaal vol ellende die de mensheid over zichzelf doet uitgieten. De Bijbel zegt dat God een engel toestemming geeft deze schaal uit te gieten. Zie Openbaring 16:8 En de vierde engel goot zijn schaal uit over de zon; en hem werd het gegeven de mensen met vuur te verzengen. 9 En de mensen werden door een grote hitte verzengd, en zij lasterden
    de naam van de God van de hemel, die de macht had over die slagen, maar zij kwamen niet tot omkeer om hem de glorie te geven.

    Vergis je niet, het is de onbekeerlijkheid, de ongeremde consumptiezucht, de zon-gerichtheid die deze ellende over de wereld afroept. En als het dan mis gaat dan wordt God de schuld gegeven. Ook dat is dus voorzegd. Net zoals Joden de schuld van alles is toegedicht en in navolging van hen de christenen.

    Jezus komt!… Wie de stem van de Herder verstaat hoort Hem komen… Wie hier (nog) doof voor is, laat je waarschuwen voor het te laat is.

    Wij hebben op deze site over Noach en de zondvloed gediscussieerd, maar er zit nu een vuur aan te komen waarbij niet alleen de aarde maar ook de hemel in een BIG IMPLOSION (tegengestelde van de big bang) weer in het niets verdwijnen (2e brief van Petrus, hoofdstuk 3)
    Maar dan zal ook een nieuwe hemel en een nieuwe aarde ontstaan. Ook dat is voorzegd. Lijkt mij ook wel logisch voor de gelovigen in de big bang. Want waarom zou er dan geen big bong zijn?
    Laat je niets wijs maken over dat uitdijende heelal. Iedere wetenschapper kan je vertellen dat dit waarnemingen zijn van 13,5 miljard geleden. Hoe het er nu voor staat kan niemand je vertellen. Valt niet te meten omdat het licht van veraf dat dit vertelt nog onderweg is. Het zijn niet meer dan hun modellen, hun ideeën die deze uitdijing verkondigen, het is hun geloof, meer niet.

    Mensen kom tot inkeer, en geef je leven aan God, de Schepper van deze aarde, maar ook Degene Die je uitnodigt om bewoner te zijn van die nieuwe aarde waarop Zijn recht zal zegevieren. En stop dat gelaster….. Het is niet Zijn schuld….
    Sterker nog, Hij heeft zelfs onze schuld willen dragen…. om ons een plaats te kunnen geven op die nieuwe aarde. Zie ook wat Mike daarover schreef…

      /   Beantwoorden  / 
  6. Cor

    cor, een persoonlijk woord van God
    voor jou voor vandaag Is dat er niet meer?

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.