Christelijke gemeente vergeeft brandstichters kerk

BrandAfgelopen zondag 12 augustus kwam de christelijke gemeente Levend Water voor het eerst bijeen na de brand in hun gebouw in de nacht van donderdag op vrijdag woedde. De brand is aangestoken. De kerk heeft hals over kop een alternatieve locatie moeten regelen, om zondag haar bijeenkomst te kunnen houden. Diverse kerken in Delft hebben hun hulp aangeboden. Levend Water zit in ieder geval de hele maand augustus in de ruimte van Morgenstond, Achterom 46. Levend Water denkt niet dat de brandstichting een actie was tegen de kerk of christenen, schrijft Telstar Online.

Het vermoeden is vandalisme. Toen er gevraagd werd over de mogelijke motieven van de daders, antwoordde David Koerts, voorganger van de gemeente: ,,Volgens ons hebben wij geen vijanden. Wij vertellen graag over de liefde die God geeft. Jezus heeft de dood, maar ook haat overwonnen. Hij zorgt er voor dat de liefde van God werkelijkheid kan worden in ons leven. Dit is een boodschap die mensen verwijst naar een leven met God, naar liefde en vergevingsgezindheid. Wij denken niet dat het leidt tot vijanden, daarom vermoeden we dat het vandalisme of balorigheid was."

Tijdens de eerste bijeenkomst na de brand heeft de christelijke gemeente vergeving uitgesproken naar de daders. David Koerts: ,,Wij willen niet haatdragend zijn. Wij willen de liefde van God ook in de praktijk laten zien. Het is niet zo moeilijk als alles goed gaat om over de liefde van God te spreken. Maar op het moment dat je gebouw in de brand wordt gestoken, kunnen we echt iets laten zien van die verandering die God in ons leven heeft gedaan."

De bijeenkomst op de alter natieve locatie is goed bevallen. Koerts: ,,Wij voelen ons overal thuis, het gaat niet om de locatie of het gebouw, maar om de mensen die bijelkaar komen om te vieren dat God een goed God is. Daar is iedere locatie aan ondergeschikt.''

Lees ook:Rotterdam wil geen kolossale Hindoetempel
Lees ook:Interreligieuze bijeenkomst Pinksteren moest ‘hoop’ weerspiegelen
Lees ook:Kinderarts pleit voor mogelijkheid euthanasie kinderen
Lees ook:Gemeente Rijssen wil metalteksten screenen op godslastering
Lees ook:Raadsleden Utrecht willen halal broodjes in gemeentehuis

2 reacties op “Christelijke gemeente vergeeft brandstichters kerk

  1. Els

    Het lijkt mij wel een leuk experiment, dus ik heb goed idee ingevuld. Ik ben benieuwd of het dan relaxter wordt voor christenen om te zeggen Jezus was de zoon van Allah.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Els

    Hmm… wonderbaarlijk in verkeerde thread gekomen… sorry…

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.