Bond tegen Vloeken vindt column Sp!ts ‘bijzonder kwetsend’

Logo Sp!tsDe Bond tegen het vloeken komt in het geweer tegen een column in de gratis krant Sp!ts van vrijdag, schrijft het Reformatorisch Dagblad. De bewuste column in Sp!ts, gaat in op de beroering bij een gemeenteraadsvergadering in Putten waarna de burgemeester „niet de vrijmoedigheid had om God te danken voor de resultaten van de raadsvergadering en de sfeer waarin deze werd gehouden.”De Sp!tscolumnist stelt dat de Puttense gemeenteraad „gebukt gaat onder de voor Veluwsche durpjes kenmerkende middeleeuwse SGP-onderdrukking.” Over het niet-uitspreken van het ambtsgebed: „Dat is een doodzonde, waardoor Jezus bittere tranen weent, nu en in den eeuwigheid tot in zevenenzestig nageslachten, en zijn tranenvloed zal de Veluwe van Putten via Garderen en Stroe tot aan de cocaïnehaven van Urk in zondvloed onderdompelen.”

De schrijver verzint een ’gebed’: „Here, onze God, wij danken U voor de hulp welke Gij ons verleend hebt. Wees gij verder met ons, onze belastingontduiking, onze fijne mooie grote refocontainer met turbo en onze gemeente.”

De Bond tegen het vloeken zal een brief schrijven naar de krant, zegt directeur R. van de Poll desgevraagd. „Dit is om verdrietig van te worden. Christenen krijgen er flink van langs. De uitlatingen in de column zijn bijzonder kwetsend. Er wordt van alles bijgehaald. Het gebed, Jezus, dat is heel pijnlijk.” Van de Poll maakt wel een kanttekening. „We moeten ook de hand in eigen boezem steken en ons afvragen of ons gedrag niet aanleiding kan zijn voor spot.”

Maken deze christenen zich nu gewoon veel te druk, of hebben ze een punt en gaat deze Sp!ts-columnist te ver?

Lees ook op deze blog:
Gelovigen en humor: gaat het samen?

Lees ook:Posters Bond tegen het Vloeken blijken populair
Lees ook:Vloeken op tv blijft toenemen (waarom vloeken mensen eigenlijk?)
Lees ook:Bedreigingen na spotprent Jezus Christus
Lees ook:Paus: joden moeten Jezus erkennen
Lees ook:Ouweneel: Moslims & christenen moeten het over Jezus hebben!

2 reacties op “Bond tegen Vloeken vindt column Sp!ts ‘bijzonder kwetsend’

  1. Ronald

    Ik krijg wel eens het nare gevoel dat in columns alles geschreven mag worden, met dien verstande dat je met uitlatingen over moslims voorzichtiger bent gezien de heftige reacties die dat met zich mee kan brengen (wat ik me overigens wel eens kan voorstellen). Over columns waar het christenen betreft maakt men zich niet zo gauw druk. De reacties zijn veelal mild, teleurgesteld en ook nog eens formeel van aard. Daarom een oproep aan columnisten: prima om zaken scherp te stellen, met of zonder humor, maar altijd met respect voor denkbeelden en overtuigen van anderen. In dit column worden de grenzen echt overschreden. Columnist: laten we samen de samenleving vormen met begrip voor elkaar. Maak u daarvoor eens sterk, dat zou u sieren.

      /   Beantwoorden  / 
  2. bert

    Er zullen wel altyd mensen zyn die tweehonderd jaar te laat geboren zyn.
    Het kan ook zyn dat hun hersenen gekrompen zyn,door het aanhoudend spoelen ervan.
    Vloeken is niet mooi,maar moet kunnen.
    Laat je a.u.b. niet op sleeptouw nemen door religieuse nonsens.Die hebben al miserie genoeg op deze planeet veroorzaakt.Deze mensen kunnen maar op een plaats gedyen.
    NAAR DE MAAN MET DEZE SUKKELS

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.