‘Hitlergroet in klas was gewoon een grap’, volgens Ankie (16)

Screenshot uit het filmpje waarin scholieren de Hitlergroet brengenVerschillende media maakten gisteren en vandaag melding van een opgedoken filmpje van een 'christelijke schoolklas' die de Hitlergroet brengt. Ankie (16) kent een aantal jongens uit het filmpje en zat in hetzelfde jaar op het Christelijk College Schaersvoorde. ,,Ja, ik vind dit gewoon een grap. Er is zoveel ophef over terwijl dat helemaal nergens op slaat. Het is gewoon dom, zoveel ophef over een geintje.'' Op de vraag of het niet veel te erg is wat er in de WOII is gebeurd, antwoordt Ankie: ,,Ik kan gewoon lachen om die Hitlergroet, de WOII is al heel lang geleden gebeurd en ik heb er nu niks meer mee te maken.''

Volgens Ankie valt het christelijke karakter van de school nogal mee: ,,Je merkt er helemaal niks van dat het een christelijke school is.'' Zelf is Ankie ook niet gelovig en: ,,Ik ben geen hangjongere, wat veel mensen denken. Iedereen maakt er zo'n ophef over en iedereen in Aalten is nu ineens een nazi.''

,,Hitler had op sommige dingen best gelijk, vind ik'', zegt Ankie verder.  ,,De WO II is verleden tijd, het is gebeurd, klaar. Het volk heeft Hitler zelf gekozen, of niet dan? Het boeit me niet, het is verleden tijd en het is gewoon een grap, zoals ik al eerder zei.'' Maar ze geeft ook toe dat 'er toch best wel erge dingen gebeurd zijn'. Maar toch, concludeert Ankie: ,,Ze deden het gewoon voor de grap en de Hitlergroet gebeurt vaak.''

Lees ook op deze blog:
Ankie (16) biedt excuses aan voor het woord 'grap'
Hitlergroet gefilmd in 'christelijke schoolklas'

Lees ook:Hitlergroet gefilmd in ‘christelijke schoolklas’
Lees ook:Ankie (16) biedt excuses aan voor het woord ‘grap’
Lees ook:Reli-poll: slaat oranjegekte door nadat school oranjeprullaria verbiedt?
Lees ook:Even lekker lachen met een paar heerlijke filmpjes
Lees ook:Zwemkleding voor moslims: Burqini

78 reacties op “‘Hitlergroet in klas was gewoon een grap’, volgens Ankie (16)

  1. siegfried

    wat de heer A.H. in de oorlog deed was zeker ook een grapje

      /   Beantwoorden  / 
  2. Karla

    WO II is dan wel heel lang geleden, maar er zijn nog steeds mensen in leven die deze oorlog hebben meegemaakt, die dit soort dingen ook niet als een grapje zien…

      /   Beantwoorden  / 
  3. ankie

    dat heb ik helemaal niet gezegd dat het een grap is je ziet toch in het filmpje dat ze gewoon lopen te lachen enz ik bedoel ze zien het zelf ook als een grap neem het toch niet zo serieus joh het is gewoon als grap maak er niet zoveel ophef over

      /   Beantwoorden  / 
  4. Sunadumari

    Ik val je niet aan, maar wil je even iets meegeven. Wellicht heb je er iets aan.

    Bovenaan in de tekst staat jouw reactie:
    ,,Ja, ik vind dit gewoon een grap.”

    Verderop: ”Het boeit me niet, het is verleden tijd en het is gewoon een grap, zoals ik al eerder zei.”

    Kom je nu terug op je woorden doordat je bedoelt te zeggen dat jij vind dat zij die die Hitlergroet brachtten het als een grap zagen of vind je het zelf (ook) een grap want ik lees jouw reactie: ”Ja, ik vind dit gewoon een grap.” ?

    Wellicht is mijn Nederlandse taalkennis niet voldoende en begrijp ik jouw reactie niet….
    Leg het mij maar eens haarfijn uit.

    Je zegt: ”Het is gewoon dom, zoveel ophef over een geintje.”

    Het blijft een gevoelig onderwerp, dus behandel het met respect. Jij hebt ook je principes, gevoelens en wilt ook gerespecteerd worden… of zie ik dat verkeerd? Wellicht zie je alleen de opgeheven arm, maar niet het gedachtegoed wat erachter stak / steekt.

    Je zegt dat je er nu niks meer mee te maken hebt en daardoor het je eigenlijk niks doet? Ik heb de oorlog ook niet meegemaakt maar wellicht heb je nog nooit een realtime- documentaire gezien over bijvoorbeeld al die opgestapelde lijken in de concentratie-kampen of de baby’s die levend in de ovens verbrand werden (om maar eens een paar zaken te noemen)? Empathie en sympathie hoeft ontstaan door ervaringen uit 1e hand.

    Wat zou jij gekozen hebben als je had geleefd in de tijd van Hitler? Hitler of de doodstraf? Zou je kiezen voor Hitler (naaste blijft gespaard) of bijvoorbeeld niet voor Hitler (je naaste krijgt de doodstraf of iets anders ergs) kiezen, als je moest kiezen?
    Zou je ertegen kunnen gemarteld te worden of koos je uit levensbehoud toch maar liever voor Hitler? Wat is jouw pijngrens?
    Hoeveel is jouw leven je waard?
    Sommige mensen moesten kiezen voor Hitler omdat zij of hun naaste vermoord zouden worden. Sommige mensen kozen bewust voor Hitler. Wellicht omdat ze hem niet als dictator maar wellicht als verlosser (van armoede, werkeloosheid e.d.) zagen of wellicht puur een bewuste keuze van die mensen. Ik weet het niet, ik was toen nog niet geboren.

    Waarom denk je dat Hitler de Autobahn heeft gestimuleerd of de Volkswagen Kever? Om het volk te paaien, maar de bedoeling was om zijn legermateriaal er snel over te laten rijden en nog sneller Europa te veroveren (onder het mom van).

    Als jij met 40.000 man in een stadion staat en iedereen steekt de arm omhoog, zou je dan niet je arm omhoog doen, als kuddedier meedoen, omdat je misschien bang bent dat iedereen je aankijkt en je niet meer in de groep hoort of omdat iedereen het doet dus doe ik maar mee? Of zou je weggaan omdat je gevoel je zegt dat er iets niet klopt, kritisch zijn?

    Ik zou als ik jou was het niet allemaal zou gemakkelijk wegwuiven en je er wellicht eerst eens goed in verdiepen voordat je een uitspraak doet.

    Succes met je ontwikkeling.

      /   Beantwoorden  / 
  5. Truus

    Wat die kinderen doen is onacceptabel!!!!!!!
    Het is erg en het blijft zo, die kinderen moeten gestraft worden. En hard ook
    Vervelende aandacht trekkers!
    Ze moeten hard worden aangepakt

    Groeten,
    Truus

      /   Beantwoorden  / 
  6. OuweZemelaar

    Het is een slechte zaak meisje, dat jij hieraan zo eenvoudig voorbij gaat. Er zijn mensen die de “holocaust” van nabij meegemaakt hebben en veelvuldig gezien hebben wat voor een types die een Hitler groet gemaakt hebben, zijn. Dit is GEEN grap. Wellicht vereenzelvig jij je met nationalistische praktijken? Wat vinden jouw ouders ervan????

      /   Beantwoorden  / 
  7. zomaar

    Het is gewoon al erg dat deze kinderen zoveel media aandacht hiervoor hebben gekregen. En ik zie de grap er niet van in.

      /   Beantwoorden  / 
  8. flappiej

    Jeetje, wat maken jullie er een drukte van. Ik begrijp goed dat ze het grappig vinden. Maarja gebeurd is gebeurd en dat kunnen we niet meer terug draaien. Ik heb respect voor de mensen die er mee te maken hebben gehad maar je weet hoe jongeren zijn. Je moet je er niks van aantrekken en het accepteren dat ze een geintje maken. Zelfs ik neem er deel aan als iedereen het zou doen in de klas. Voor een keer is het niet erg. Maar een video maken is wel heel overdreven en die op internet zetten. Dat vind ik ook niet zo een slim idee!! Als je bij ons de hakenkruisen op de tafels en overal zien staan nouwja wat doe je eraan. Je kunt het toch niet tegenhouden. We zien wel hoe het afloopt.

      /   Beantwoorden  / 
  9. Dennis

    Hij zegt het volk had hitler gekozen ??

    hitler had de macht gegrepen hij is geneens gekozen wat een lulverhaal van die gozert.

      /   Beantwoorden  / 
  10. shizzle

    Hoe hoog is het hondje van Hitler? Zo hoog!! haha dat zeggen wij altijd op dezelfde manier als die mensjes op de site! Ik vind het wel lol met de hele klas. Komop zeg, een dag niet gelachen een dag niet geleeft!! :L de balluhh

      /   Beantwoorden  / 
  11. shizzle

    Hoe hoog is het hondje van Hitler? Zo hoog!! haha dat zeggen wij altijd op dezelfde manier als die mensjes op de site! Ik vind het wel lol met de hele klas. Komop zeg, een dag niet gelachen een dag niet geleeft!! :L

      /   Beantwoorden  / 
  12. c.schrier

    Ik zou Ankie willen uitnodigen om eens duidelijk te maken over welke “dingen hitler best gelijk had”

      /   Beantwoorden  / 
  13. Annette

    Ik ben het met Ankie eens.

      /   Beantwoorden  / 
  14. Dennis

    Ankie mag ook wel bijlessen Geschiedenis krijgen helft klopt niet van wat ze zegt.

      /   Beantwoorden  / 
  15. ankie

    ten eerste nee ik heb geen bijles nodig en ik heb geschiedenis gehad dus ik heb ook video’s gezien wat hitler heeft gedaan en ik ben geen gozer ik ben een meisje deuh. en ik reageerde op @siegfried over het feit datg hitler zeker ook een grap was dat bedoel ik ermee en verder blijf ik erbij wat ik gezegd heb en mijn ouders hebben gezegd dat ik groot gelijk had duss en ja die jonegns krijgen waarschijnlijk straf, maar waarom dat snap ik niet dat het ministerie hun gaat vervolgen ofzow kom op zeg ga echte boeven vangen ofzow want dat kunnen ze nog niet eens :S dus mense ik blijf bij mijn mening wat jullie ook zeggen I don’t give a fuck

      /   Beantwoorden  / 
  16. SiegFried

    ach ja, de joden hebben er wat van geleerd en gebruiken het nu tegen de palestijnen. of is dat ook een grapje van hun?

      /   Beantwoorden  / 
  17. Derksen

    Straffen is geen oplossing. Het baart mij wel zorgen dat jongeren er blijkbaar geen kwaad in zien om bij wijze van ‘grap’ de symboliek van een misdadig regime te gebruiken.
    Wellicht kan deze christelijke school kiezen voor een studiereis naar Auschwitz-Birkenau. Wellicht dringt dan de reikwijdte van het nazi-regime echt door.
    Ook ‘humor’ heeft zijn grenzen.

      /   Beantwoorden  / 
  18. "koosje"

    wat mij zorgen baart is dat er niet nagedacht wordt!
    tuurlijk…geintjes moeten kunnen,maar denk aan de “grenzen”!!
    ik heb ook kinderen en ja…ook zij denken niet altijd even goed na over de gevolgen van hun “daden”,maar ze krijgen tenminste wel een opvoeding waarbij hun dat wordt geleerd.
    ook weet ik dat niet alle kinderen een goede opvoeding oppikken(dat geld dus duidelijk voor deze kinderen op het filmpje en voor de “dame” die dit allemaal nogal licht opvat!)ondanks ouders die hard hun best doen.
    de vraag is…zouden jullie ooit nog kunnen inzien wat jullie hebben gedaan en is jullie gedachtengang nog te verranderen? waarschijnlijk niet!!
    toch blijf ik hopen dat jullie deze ellende (zoals in de oorlog) zelf nooit hoeven mee te maken,want dat zou zelfs voor jullie een erg harde les zijn!
    maar het is inderdaad een slim idee als deze jongeren de gevolgen van dichtbij zouden meemaken…films over de gaskamers en andere ellende heeft blijkbaar niet voldoende invloed!
    enne…”verleden tijd”??? kijk eens in de rest van de wereld ,meisje….er zijn nog steeds plekken op de wereld waar deze ellende dagelijks voorkomt.
    omdat het toevallig (nu) jouw plekje niet is,maakt dat het dan minder erg? ben je echt zo egoistisch? of had je liever op die plek geboren willen worden?!
    zouden jullie ooit wel gaan denken?
    IK HOOP HET!!

      /   Beantwoorden  / 
  19. ankie

    siegried doe ff normaal ofzow tsssss ik zei toch al dat ik hitler nniet als grap zie hoe vaak moet ik het je nog zeggen mense kinders doe ff gewoon ofzow

      /   Beantwoorden  / 
  20. Sylvester

    Die kinderen denken gewoon niet na wat ze doen, kan je het ze kwalijk nemen? Het zijn en blijven kinderen.

      /   Beantwoorden  / 
  21. ankie

    hah we zijn pubers ja so what man maak er toch niet zoveel ophef over er zijn wel ergere dingen in de wereld jezus zoek een hobby

      /   Beantwoorden  / 
  22. ankie

    hah we zijn pubers ja so what man maak er toch niet zoveel ophef over er zijn wel ergere dingen in de wereld jezus zoek een hobby

      /   Beantwoorden  / 
  23. Thomas

    Beste mensen
    wat een ophef om een grap,er is geen belangrijker nieuws in de wereld?
    Dit is weer zo hollands met ons wijzende vingertje.
    Het was een grap zoals er zovele grappen over WO2 gemaakt worden kijk maar eens naar de BBC daar wordt vaak gegrapt over de oorlog in comedies met allo allo als voorbeeld.Vaak hitlergroet gebracht daar).
    Maar wij hier in Nederland lopen hier na meer dan 60 jaar nog met een nationaal schuldgevoel rond.
    Het is hun oorlog niet nog de mijne daarmee wil ik van de gruwel ervan niks afdoen,maar er gebeurd nu nog steeds op grote schaal hetzelfde.
    Ageer daar dan ook tegen klim in de pen en maak daar lawaai over.
    Niet over een (misplaatste)grap.
    Relativeer en denk vooruit (of denk alleen maar) dat is nog beter.
    En hiervoor hoeft ook niemand gestrafd te worden maar praat erover,daar wordt je wijzer van.
    En wijs zijn de meeste reacties hier niet,das dan weer jammer.

    Gegroet

      /   Beantwoorden  / 
  24. roseetje

    Wat een ophef over een uit de hand gelopen pubergrap… Begrijp goed dat de meeste onder ons die humor niet delen. Maar houdt je liever bezig met verbeterpunten bij jezelf! Zet al je kritiek liever om in positieve energie, daar wordt je gelukkiger van! En mensen die gelukkig zijn voeren geen oorlogje!!! Verbeter de wereld, begin bij jezelf… succes!

      /   Beantwoorden  / 
  25. Wessel

    Jongens kom op zeg is gewoon een geintje ik doe het ook wel eens.

      /   Beantwoorden  / 
  26. Wessel

    Waar is het filmpje te zien :P

      /   Beantwoorden  / 
  27. Sylvester

    haha tja ben ook pas 19 ;)
    Als of dat nooit bij ons vroeger op de vmbo is gebeurt.

    idd veel ophef over niets, maar ik snap de punten wel van de rest hier over.

    ps. hobby…. tja gaat moeilijk als je stage loopt :P

      /   Beantwoorden  / 
  28. Peter

    Ik ben het met sylvester en ankie eens.. misschien weten die kinderen ook niet wat ze doen.. maar daar hoef je nog niet zo’n ophef over te maken

      /   Beantwoorden  / 
  29. Lichtenvoorde

    Als wij een middelvinger naar jullie jongeren opsteken moet je eens zien wat er allemaal gebeurd
    Valt dat ook onder een grapje

      /   Beantwoorden  / 
  30. denize

    Weet je wat een grap is..dat hersenlozen zoals ankie serieus worden genomen. Ze schrijft zelf dat haar ouders hebben gezegd dat ze groot gelijk heeft dus dan weten we al hoe ze aan haar ideeen komt! Het is de plicht van de ouders om haar normen en waarden bij te brengen en te leren dat ieder mens gelijk is. En als ze dan schrijft dat hitler niet alles verkeerd deed tja wat valt er dan nog te zeggen! Jammer hoor dat ouders hun kinderen vergiftigen met waardeloze gedachten!

      /   Beantwoorden  / 
  31. graatje

    Derksen
    ga de dvd bekijken van Auschwitz: The Nazi’s & The Final Solution.
    Daar zul je zien dat na de bevrijding van het kamp door de Russen, De gevangen nog slechter behandeld worden dan door de Duitser en vooral de vrouwen en kinderen.

      /   Beantwoorden  / 
  32. Tim

    Was Hitler nog maar aan de macht, dan hadden we nu niet zo’n last van al die kut marokannen,turken en ander moslim en islam gespuis in ons inmiddels aardig verkankerd landje.
    Mensen word wakker en kijk eens om je heen,kerken worden moskeeen,ze dringen binnen in onze politiek en ga zo maar door,waar gaat dit heen!!!???

      /   Beantwoorden  / 
  33. Catharinastraat 30L

    Tim je had t beter kunnen brengen. Je kern klopt maar door je openingszin maak je jezelf ongeloofwaardig.

      /   Beantwoorden  / 
  34. Truus Baaij

    Stel de klas van Ankie zou als grap, de aloude vuistopstekende groet van het (gestaalde) communisme hebben gebracht? Zou de morele verontwaardiging dan even groot zijn geweest?
    Toenmalig bevrijder Stalin kon zich immers qua schurkenstreken met Hitler meten?

      /   Beantwoorden  / 
  35. JR

    Een grap? Nou dan wel een ongepaste. En inderdaad het is een tijdje geleden maar het is heel erg wat er is gebeurd. En ‘t goede dat Hitler heeft gedaan is snelwegen aanleggen voor de rest heeft hij onschuldige mensen vermoord! En ja hij is verkozen maar dat zijn ermeer. Vele duitsers en nederlanders en anderen zagen te laat in wat een slecht mens hij was. Wat als jij Ankie in z’n doelgroep had gevallen???
    Gauw vergeten deze slechte grap en niet de tweede wereldoorlog.

      /   Beantwoorden  / 
  36. JR

    Een verkeerde grap snap ik maar opmerkingen als die van Tim zijn gewoon rascistisch. Neem het je ouders kwalijk dat zij in de jaren 70 de noord-afrikanen hierheen hebben gehaald voor de rotklussen! En nu moeten ze oprotten. Begrijpelijk dat ze hun cultuur/geloof willen behouden. Diep triest dit soort ongenuanceerd geneuzel.
    Zou jij als je een topbaan in Marokko aangeboden krijgt terwijl je hier in de shit zit ook niet gaan? Maar zou je dan ook Moslim worden. Laat iedereen wezen wat ze willen zolang iedereen zich aan de wet houdt!

    Een hollandse jongen

      /   Beantwoorden  / 
  37. mike

    je heb helemaal gelijk

      /   Beantwoorden  / 
  38. Henk

    Ankie,
    ik weet wat. Ik weet niet of je opa of oma is overleden, maar laten we daar met zn allen eens grapjes over maken.
    Je kunt ons niet maken, want
    *Het is toch al een tijd geleden
    *We lachen er allemaal om dus het is gewoon een geintje.

      /   Beantwoorden  / 
  39. Anke

    Ze zeggen dat wijsheid met de jaren komt, beste Ankie. Ik hoop het van harte voor jou.
    Mocht je ooit in een land komen waar oorlog is ben ik benieuwd hoe ver je komt met je mening. Praat a.u.b. eens met mensen die de oorlog hebben meegemaakt en in het verzet hebben gezeten. Misshien kom je dan op andere gedachten. Boeken en een oorlogsmuseum zijn niet voldoende. Succes.

      /   Beantwoorden  / 
  40. ankie

    denize flikekr toch een end op man jezus ben niet hersenloos sorry hoor maar we leven toch in een vrij land of niet dan ooit gehoord van mening uiten deuh dom wicht en mijn ouders hebben mij beter opgevoed dan jij ooit zal kunnen doen hoezo respectloos man jezus doe niet zo verneukt ZOEK EEN HOBBY MAN

      /   Beantwoorden  / 
  41. ankie

    sorry hoor maar mijn opa heeft de oorlog meegemaakt zie je wel dat jullie zelf ook vooroordelen hebben jullie kennen mij niet eens je weet niet eens wie ik ben man en ik ben al wijs geneog loop niet in 7 sloten tegelijk aargh ik kan hier gewoon gvd zo pissig om worden nogmaals JULLIE KENNEN MIJ NIET EENS DUS NIET OORDELEN ROT TOCH EEN END OP MAN STELLETJE APEN ZOEK EEN HOBBY MAN IN PLAATS VAN MIJ AF TE KRAKEN

      /   Beantwoorden  / 
  42. Robby

    de mensen die zich zo druk maken over die hitler groet, moet eerst eens bij zichzelf kijken, want wat maakt iedereen zich toch druk om, het lijkt een grap te zijn, deze grap was iedereen alweer vergeten, als iedereen zich daar niet zo druk om maakte.
    mijn opa heeft ook de oorlog mee gemaakt, net als de rest van de wereld, maar hij kan hier ook om lachen, want kinderen zijn kinderen en was daar de oorlog niet om gevochten, dat iedereen voor zijn mening kon uit komen of een grap uit halen, zonder daar gestraft voor te worden, dus waar maakt iedereen zich toch zo druk om, zo lang ze niet als al die ouwe heren in leger pakjes op 4 mei over straat lopen, terwijl ze eigenlijk in de oorlog nog in luiers liepen of onder gedoken waren van angst, hier in nederland mogen grappen gemaakt worden en ja, sommige kun je beter niet doen of beter over nadenken, maar om overal iets achter te zoeken is gewoon zielig.

      /   Beantwoorden  / 
  43. Nina

    Jezus wat is Ankie dom zeg. Als die niet van het vmbo komt.. Er leven nog steeds mensen die er een trauma aan overgehouden hebben. Je moet maar respect hebben in plaats van alleen aan jezelf en aan je eigen ‘coole ego’ denken. Misschien betekent die hitlergroet voor jou niks, maar je hebt maar gewoon rekening te houden met anderen. Hitler was een schurk en die moet je op geen enkele manier vereren.

      /   Beantwoorden  / 
  44. Sjimmie

    Leuk.. Stimuleer de jongeren maar.. straks komen ze allemaal met zulke excuses. Zulke dingen kunnen gewoon niet. Zij moeten meer respect hebben voor de mensen die het allemaal mee moesten maken, die er nog steeds aan moeten denken en flashbacks ervan krijgen.. en dan kom jij zeggen dat ze niet beter weten!! Je weet toch ook wel dat je ouders niet mag uitschelden uit respect en dat je oudere als ”u” aanspreekt ofniet??

      /   Beantwoorden  / 
  45. Sjimmie

    Ankie jouw gedraag zoals ik dat nu zo lees, ben jij niet meer waard dan mijn stoeptegel voor de deur! Waardeloos! Hoe kan je nou zulke dingen zeggen:”was maar een grap”. En Tim..? Zit jij bij Ankie in de klas ofzo.. ook een stuk drol ben jij! En dan praten mensen over Recht op meningsuiting?!#@$ Scheld jij maar is een politie agent uit. Dan kijken we of jij een gele papiertje krijgt ofniet… of misschien iemand anders die gevoelig is voor dat soort dingen, dat je Theo v G. (moge hij in rust verkeren) taferelen krijgt kijken hoe je dan praat.
    Het gaat niet om het hitler groet maar om het principe “respect” Jeugd van Nederland wordt te laat wakker, te laat volwassen, leert te laat van hun fouten! LEER VAN ELKAAR MENSEN EN GENIET VAN HET LEVEN, LEER VAN HET LEVEN, GEEF JE ZELF EEN KANS OM GROOT TE WORDEN EN TERUG TE KIJKEN WAT JE ALLEMAAL IN LEVEN HEBT GEDAAN EN HELP ANDERE MENSEN OOK ZO’N KANS TE KRIJGEN

    I’M OUT! Ode aan me Collega’s die naast me sliepen en naast me kuilen groeven!

    Amerikaan, 89 jaar oud en meegemaakt megevochten en sinsdien woonachtend in Scheveningen!

      /   Beantwoorden  / 
  46. denize

    Ankie ik had niets anders van jou verwacht meid! Ga zo door zou ik zeggen en je toekomst zal er niet best uit zien!!! Geloof mij nou maar! Tim weet je wat jongen ik ben zelf van buitenlandse afkomst en nog wel docent..je maakt je zeker wel zorgen dat de toekomst van de jeugd in mijn handen ligt! Reken er maar op dat ik ze zal leren wat gelijkheid en respect inhoud!

      /   Beantwoorden  / 
  47. ankie

    Hou je gore bek dicht laat je mening maar aan iemand anders zien heb jullie helemaal gehad man met die vieze vooroordelen van jullie en het is niet mijn klas hoe kun je dan weten dat ik op het vmbo zit terwijl dat helemaal niet zo is loser

      /   Beantwoorden  / 
  48. ankie

    haah ik ben zelfs meer waard als jou whaha loser ik heb tenminste nog een leven whaha en waar leef jij voor om zielige reacties te geven op mensen die je niet kent en met je vuile vooroordelen zoek een obby man ga met jezelf dingen doen ofow tssssssssszx

      /   Beantwoorden  / 
  49. ankie

    whaha mijn toekomst ziet er juist perfect uit whaah wat weet jij van mij whaha helemaal niks oordeel toch niet over mij je kent me niet en je hebt mee nooit gezien dus rot op doe iets waar je nuttig bent haha hier in ieder geval niet ff dat je het weet tssssss

      /   Beantwoorden  / 
  50. ankie

    nee ik ben niet dom haha hebtenminste nog hersens haha maar dan is de grote vraag waar zijn die van jou whaha ga ze zoeken doe je nog wat met je loser leven hah

      /   Beantwoorden  / 
  51. daan

    laat ankie toch met rust. jullie geven nu toch ook je mening over haar? mag zij dan geen mening geven over wat zij ervan vind. jonge!

      /   Beantwoorden  / 
  52. daan

    laat ankie toch met rust. jullie geven nu toch ook je mening over haar? mag zij dan geen mening geven over wat zij ervan vind. jonge!

      /   Beantwoorden  / 
  53. Anke

    Naar aanleiding van jouw reacties ben ik in ieder geval blij dat je met de opleiding die je gevolgd hebt geen ambitie toont om in de regering te komen. Bedankt! Vooral houden zo.
    Het voordeel van jouw uitspraken is dat ik in ieder geval weer ga stemmen. Levert alle commotie toch nog iets positiefs op. Zolang jij commentaar geeft krijg je van mij een reactie terug. Dit recht heb ik ook! Net als jij.

      /   Beantwoorden  / 
  54. JR

    Ankie je noemt jezelf niet respectloos. Het vloeken van jou is anders uiterst respectloos. Daar kunnen we een nieuwe discussie over starten. Laat jij anderen in hun waarde nee dat is duidelijk……… Helaas ben jij de enige niet. Tuurlijk mag je een andere mening hebben dan anderen maar mensen onnodig kwetsen is op z’n minst onfatsoenlijk. Dus probeer het vloeken te beheersen en houd rekening met je medemens.

      /   Beantwoorden  / 
  55. JXR

    Ankie, wat een breezerslet ben je. “Ik vind dat ik gelijk heb en I don’t give a fuck”. Leer nou maar eens te begrijpen wat hier geschreven word en waar het om gaat. Wat Sunadumari heeft geschreven ga je geeneens op in, waarschijnlijk omdat je er werkelijk geen zin van begrijpt.

    Brrrr, eigenwijs, dom kind!

      /   Beantwoorden  / 
  56. Redactie (David Slager)

    Willen jullie -als je reageert- een beetje op je woordgebruik letten, aub. Woorden als ‘Jezus’, zoals ze in deze reacties gebruikt worden zijn nu niet bepaald nuttig te noemen, net als (afgekorte) vloeken. Even een beetje rekening houden met anderen die zich hier (terecht) aan storen, als je wilt. Ook wil ik je vragen om gewoon op argumenten te discussiëren en je niet te verlagen tot het plat uitschelden van anderen. Daar komt niemand verder mee en het lokt alleen maar meer agressie en gecheld uit. Deal? Alvast bedankt en groetjes, David Slager (redactie religie.blog.nl)

      /   Beantwoorden  / 
  57. ankie

    ik zeg er helemaal nisk meer over ik ga hier geen tijd mee aan verspillen aju en nee ben geen breezerslet want ik drink ga geen breezer ga weg man stom tijds verdrijf zeker hiero aju paraplu stelletje (losers)

      /   Beantwoorden  / 
  58. JR

    Ankie een discussie over dit punt zou best kunnen maar zeg zelf je verlaagt je zelf ook tot een niet inhoudelijke discussie maar ordinair schelden/vloeken net als trouwens een aantal van je ‘tegenstanders’. Dat is terecht jammer! Dus inderdaad wellicht verstandig om deze discussie te beeindigen. Jammer alleen dat jij dat WEER moet doen met het schelden iets wat ik bijvoorbeeld niet heb gedaan…..

      /   Beantwoorden  / 
  59. ankie

    okey dan zal ik het afronden zonder te schelden okey ik heb het gewoon met deze mensen gehad mij beetje af lopen kraken terwijl ze mij nietkennen ze kennen mij alleen van dit stuk en dat maakt mij zo boos en dat kanik gewoon niet hebben vandaar, maar ik verspil mijn tijd hier niet meer aan ik heb het helemaal gehad ik wil er geen woorden meer aan vuil maken ik heb wel wat beters te doen dan hele dagen hierop reageren ik wordt er gewoon niet goed van mensen veel plezier nog hiero aju

      /   Beantwoorden  / 
  60. Henk

    Ha die Ankie, wijs zal je waarschijnlijk niet zijn. Het zijn inderdaad erg misselijke grapjes en er wordt te veel ophef over gemaakt. Zo zit NL ook wel weer in elkaar. Dan heb ik het dus over de media… Maar als je hier al niet goed van wordt, dan zou je het erg zwaar hebben gehad in de tweede wereldoorlog.

    Overigens ben ik van mening dat de school juist gehandeld heeft, naast dat de leerlingen niet integer zijn geweest is de school ook in de media gekomen wat negatieve invloed met zich meebrengt. Met alle gevolgende van dien.
    Ik hou wel van Hitler grapjes maar niet in deze vorm… hoever zou een “grap” mogen gaan?

      /   Beantwoorden  / 
  61. mij

    ik vind dat ankie best haar eigen mening mag geven, en als jullie daar zo dom op reageren vind ik gewoon onzin. Er is een journalist en die vroeg om ankie’s reactie en niet die van jullie.

      /   Beantwoorden  / 
  62. ankie

    dank je wel ik ben je heel dankbaar:D

      /   Beantwoorden  / 
  63. BoB

    ik vind dat ankie gelijk heeft beetje uit de hand gelopenen grap en ide mensen die zo reageren moeten allemaal tegen de muur zetten weet je wat jullie moeten doen ALLEMAAL lekker stikken of zo mafkezen bah ga toch lekker NVU stemmen dan ben je tenminste een ECHTE HOLLANDER ORANJE BOVEN

      /   Beantwoorden  / 
  64. Anke

    Ik ben blij dat je je excuses aanbiedt en weet zeker dat dit hele gebeuren wat met je heeft gedaan. Excuses aanvaard!
    Om op deze manier in de media te komen is niet fijn. Alvast bedankt dat je niet meer gaat schelden en er geen tijd meer aan wilt besteden. Groet, Anke

      /   Beantwoorden  / 
  65. Anke

    Tja Bob, je valt toch echt niet serieus te nemen hoor. Discussie gesloten!

      /   Beantwoorden  / 
  66. ankie

    Sorry hoor maar ik verwacht van jullie ook wel een excuses want dit is niet normaal heb al aangifte bij de politie gedaan dus ja helaas pindakaas

      /   Beantwoorden  / 
  67. birtanem

    ik zie hier niks serieus zitten, als ik zo kijk wat jullie allemaal te discussieren vinden, nee ik vind het niks.
    in plaats van een positieve taal, word er gebruik gemaakt van het negatieve, ik wil niemand kwetsen niemand pijn doen.
    MAAR VOEL JE MAAR AANGESPROKEN MET MIJN BERICHT!
    nederlander, turks, surinaams, afrikaan, indiaan wat dan ook we moeten een multiculturele samenleving delen heb dan respect voor elkaar;)

      /   Beantwoorden  / 
  68. Anke

    Kun je uitleggen waarom ik excuses aan jou zou moeten maken?

      /   Beantwoorden  / 
  69. ankie

    ja voor de dingen die je tegen mij hebt gezegd ik bedoel je mening uiten is iets adners dan iemand helmaal de grond in trappen bij wijze van dus

      /   Beantwoorden  / 
  70. Anke

    Wie zijn billen brand moet op de blaren zitten.

      /   Beantwoorden  / 
  71. Joop

    Maak je toch niet druk man tegenwoordig maakt iedereen zich druk over vanalles. Dit is gewoon een leuk grapje meer niet.

      /   Beantwoorden  / 
  72. ankie

    tss yeah right

      /   Beantwoorden  / 
  73. tim

    uh.. BOEIEND? waar maakt de media zich druk om tegenwoordig? er zijn veel ergere en belangerijkere dingen in de wereld
    dit is gewoon een grap
    ik ben het met Ankie eens óók met wat ze zei dat hitler ook gelijk had

      /   Beantwoorden  / 
  74. F.Floor (61)

    Leuk die jeugdreacties te lezen. Vooral omdat ikzelf 45 jaar geleden dus in 1963 een bekeuring kreeg voor de Hitlergroet in combinatie met het typische Nazi-soldatenloopje, dus je been strak bovenin de lucht gooien en dan bij de volgende voetstap met een klap op de grond te laten neerkomen.
    Moest bij de kinderrechter voorkomen. “Maar dit was onderwijs, ik demonstreerde aan de andere kinderen wat mijn pappie nog had gezien” protesteerde ik. Kreeg rectificatie.
    Maar dat de duitse burgers haast allemaal op Hitler zouden hebben gestemd klopt niet met een getuigenis van een soldaat op het fort dat toen onze buurman was: “…zodra de biljettenton vol was ging die de vuilnisbelt op en kwam er een andere volle ton voor in de plaats, zo ging dat vroeger altijd”.

    Het Nazi-Rijk is trouwens ook het enige Rijk ooit geweest dat het voor elkaar kreeg om overal ter wereld het volgende misdrijf veroordeeld te krijgen: om als baby je hoofdje buiten de vagina van een joodse moeder te steken… daar stond internationaal in ALLE landen ter wereld een zware celstraf op. Ze kregen dat voor elkaar omdat in 1937 Duitsland op dat moment toevallig voorzitter van de IPC was.
    Ook in Nederland en Zwitserland was je 1e dag direkt en meteen een zware misdadiger als je aldus je 1e luchtje ging scheppen als je uit een dergelijke moeder eruit werd geperst in 1938. Het schijnt dat dit zware misdrijf inmiddels in Nederland is verjaard.

      /   Beantwoorden  / 
  75. ankie

    tss het is toch te belachelijk voor woorden dat jullie hier nog steeds op reageren haha ik was het haast al weer vergeten mensen hebben jullie geen leven ofzo dat dit nog steeds een belangrijk onderwerp is alsjeblieft zeg zoek een baan en weet ik veel krijg kinderen ofzo heb je tenminste wat te doen vooral jij anke

      /   Beantwoorden  / 
  76. Paapsgezind

    Ik ben het met Ankie eens, de Tweede Wereldoorlog is zolang geleden dat je er best wel een gebbetje over kan maken. In Groot-Brittanië worden er voortdurend grappen en grollen over de oorlog gemaakt en dat zijn toch geen barbaren, wel?

      /   Beantwoorden  / 
  77. Boelns

    @Paapsgezind
    Het gaat niet zozeer om de Hitlergroet,
    maar om het feit dat Ankie vindt dat “Hitler op sommige dingen gelijk had”, en dat ze elke discussie bij voorbaat de grond in boort.
    een 14-jarige scholier

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.