Mohammed B: ‘Doel moslims is sharia invoeren’

‘Ik roep elke moslim op tot de jihad: pak het zwaard', zegt Mohammed B. Ja, ook de Nederlandse jeugd valt daaronder, bevestigt hij tegenover de president van het gerechtshof.. En ja, ‘ik ben nog altijd even strijdbaar', schrijft De Volkskrant. Mohammed B., de moordenaar van filmmaker Theo van Gogh, gaat woensdag als getuige in het hoger beroep tegen zeven Hofstadverdachten, geen vraag van presidente Van Dijk van het hof uit de weg. Integendeel zelfs. Hij is bereid zijn geloofsvisie uitgebreid uit de doeken te doen.

Die is nog altijd precies dezelfde als in de geschriften die hij schreef voordat hij op 2 november 2004 de moord op Van Gogh pleegde, waarvoor hij tot levenslang is veroordeeld. Maar niet eerder – tijdens zijn eigen rechtszaak noch tijdens het Hofstadproces in eerste aanleg – legde hij zijn gedachtengoed in de rechtszaal zo helder uit.

Het doel van iedere moslim moet volgens hem zijn de sharia in te voeren, ook in Nederland. ‘Maar als u mij vraagt of dat reëel is, dan zeg ik nee.' Waarom niet? In Nederland is er een coalitie die de islam bestrijdt, zegt B. Er worden moslims opgepakt en gevangen gezet, ze worden gemarteld en beledigd in de media. ‘Tegelijkertijd is er een systeem waarmee je met de rug tegen de muur wordt gezet, waardoor je wel geloofsafval moet plegen.'

B. stelt dat een goede moslim dan nog maar twee opties heeft. Of ‘jassen en tassen pakken en wegwezen' naar een land dat wel islamitisch is. ‘Alleen bestaat zo'n land op dit moment niet.' Dan is er nog een mogelijkheid: ‘Je pakt de wapens en vecht', zegt B. ‘Daar heb ik voor gekozen.'

Zucht. Sommige mensen zijn zo verschrikkelijk gehersenspoeld dat het gewoon eng is. Zo'n betoog als van Mohammed heeft niet meer met religie te maken, maar met een psychische ziekte. Godsdienstvrijheid moet ver gaan, vind ik. Maar niemand zal zich op godsdienst mogen en kunnen beroepen bij een moord.

Ik vraag me af of iemand als B. ooit nog verlost wordt van het satanische gedachtengoed dat in z'n hoofd rondgaat. Heeft zo iemand ooit nog kans om normaal te worden? Zo niet, dan moet de maatschappij tegen hem -en ieder ander met hetzelfde gedachtegoed- beschermd worden, lijkt me. En om dat te zeggen hoef je echt geen fan van Theo van Gogh te zijn.

Lees ook:Rapper voor Mohammed B. aangezien in Fitna
Lees ook:Fitna wordt aangepast
Lees ook:Geert Wilders moet boete betalen aan rapper
Lees ook:Marokkaanse jongeren minder gevoelig voor kritiek op islam
Lees ook:Moordenaar vrouwelijke Pakistaanse minister ter dood veroordeeld

42 reacties op “Mohammed B: ‘Doel moslims is sharia invoeren’

 1. Wilfried

  Dit is duidelijk een geval van godsdienstfanatisme, maar dit is geen alleenstaand geval en dat is nu net zonde.

    /   Beantwoorden  / 
 2. Eis

  Mohammed B is helemaal niet gek. Hij volgt simpelweg de daden van de profeet, die ook criticasters en dichters (de toenmalige journalisten) die dingen zeiden die hem niet bevielen, vermoorden. Islam is ziek. En wie islam volgt zoals Mohammed het als voorbeeld heeft gesteld in de hadith, de sirat en de koran zijn veel dingen die Mohammed B. hier zegt heel normaal.

  Wij zitten in een heel ander denkuniversum. Maar denk maar niet dat hij gek is. Vergeet ook niet dat 30% van de moslims in NL aangaf te zijn voor invoering van de sharia in NL.

  Islam is het probleem. En een nog groter probleem zijn de mensen die islam zien als ‘just another religion’.

  Islam betekent de langzame dood voor elke afwijkende maatschappij. We worden, generatie na generatie, langzaam als een kikker in een langzaam heter wordende pan om zeep geholpen, als we niets doen.

  Kijk maar naar wat islam heeft aangericht in 1400 jaar tijd in andere voorheen andersdenkende culturen en maatschappijen.

    /   Beantwoorden  / 
 3. shogun

  Waarom loopt die gek nog vry.
  De hem geen pyn,want onze rode vrienden hebben de stemmen nodig van zyn kompanen.

    /   Beantwoorden  / 
 4. roel

  Denk nu niet dat mohammed b alleen met deze gedachten leeft.In heel europa,en onder alle moslims leeft de stille hoop,dat dit ooit in vervulling zal gaan.
  Indien europa niet snel een antwoord vind,op deze zich razend snel verspreidende kanker,dan staat uw klein kinderen en nakomelingen een bloedige toekomst te wachten.AUB.Behoed ze daar voor

    /   Beantwoorden  / 
 5. Verzet_nu

  Dat Mohammed Bouyeri nog even strijdbaar is als voorheen bleek vandaag maar weer eens. Of we het nu wel of niet eens zijn met zijn denkbeelden laat ik verder in het midden. In de heilige Koran lezen we dat “één mens vermoorden, is alsof je de hele mensheid vermoordt”.

  Rug tegen de muur

  Toch roept Mohammed “elke moslim op tot de Jihad: Pak het zwaard.” De vraag of daar ook de Nederlandse jeugd onder valt beantwoord hij bevestigend tegenover de president van het gerechtshof. Volgens hem moet het doel van iedere moslim zijn het invoeren van de Sharia, dus ook in Nederland. “Maar als u mij vraagt of dat reëel is, dan zeg ik Nee.” Volgens hem is er in Nederland een coalitie die de Islam bestrijdt. Moslims worden opgepakt en gevangen gezet en beledigd in de media. “Tegelijkertijd is er een systeem waarmee je met de rug tegen de muur wordt gezet, waardoor je wel geloofsafval moet plegen.”

  En hierin is Mohammed Bouyeri deels correct. Door het systeem worden niet alleen Moslims maar ook Christenen haast tot geloofsafval gedwongen. De wereld is anti religieus en egocentrisch. Ze heeft het over de mens centraal stellen, maar vermeldt er niet bij dat ze daarmee bedoelt ‘in plaats van God’. Het gaat om ‘je goed voelen’, om de ‘belangrijke dingen in het leven’, over bier en soms veel bier, om grotere borsten, over het leven van beroemdheden, over sex en luxe vakanties.

  Wilders

  Ook de door de AIVD geregistreerde bezoeken van Geert Wilders aan de Israëlische ambassade zouden goed in dit plaatje passen. Ik kan mij prima voorstellen dat de Israëlisch er belang bij hebben om het Westen uit te spelen tegen de Islam. Om de Westerse landen op te zetten tegen de Moslims. Of ik ze ertoe in staat zie? Absoluut!!! Het zou dus zeer wel kunnen zijn dat Wilders uitstekende adviseurs heeft die hem haarfijn uit de doeken doen waar en tegen wie en op welke gelegenheid wat te zeggen om zo een heel klein beetje en heel langzaam de publieke opinie te sturen. Daar de politieke partijen afhankelijk zijn van stemmen volgt de politiek dan vanzelf.

  Ander land

  Is vertrekken naar een waarlijk Islamitisch land dan een optie? Bouyeri: “Zo’n land op dit moment niet,” en dat is maar al te waar. Zo’n land zal waarschijnlijk ook nooit bestaan terwijl het al wel bestaat. De Islam maakt namelijk geen onderscheid op basis van nationaliteit of ras, maar kent alleen maar Moslims en niet Moslims, en eventueel nog gescheiden in andere mensen van het boek en de geheel ongelovigen. Derhalve heeft de Ummah geen land nodig en kent het al helemaal geen grenzen.

  Strijd

  Is er dan nog een noodzaak tot een andere weg, de weg van de gewelddadige confrontatie? “Je pakt de wapens en vecht”, zegt Bouyeri “Dat is waar ik voor heb gekozen.” Maar constructieve oorlog moet een doel hebben en zin hebben in termen van een haalbaarheid. Wat was het doel en was het haalbaar?

  Doel, voor ons in ieder geval, is een maatschappij die rechtvaardig is, een maatschappij waarin Allah en zijn profeet en zijn Soenna centraal staan. Een maatschappij zonder idolen zonder verheerlijking van mensen of zaken naast Allah. Juist hierdoor komt de mens werkelijk centraal te staan en pas dan is er sprake van werkelijke vrijheid.

  De acties van Bouyeri, hoe goedbedoeld misschien ook, hebben meer slecht dan goed gedaan. Van mij mocht alles wat Van Gogh uitbraakte ook branden in de hel maar het is niet aan ons om iemand te doden zonder eerst goede afwegingen te maken. De man viel de Islam niet aan maar beledigde deze slechts. Een aanval op de Islam moet toch wel heel wat meer zijn en uit een geloofwaardige bron komen om de titel “aanval” te verdienen. Wat een onwetende zegt over Moslims zegt meer over hem dan over mij.

  Normen en waarden

  We weten allemaal wat een groot deel van de niet-Moslims vinden van de Islam, gehersenspoeld door de media op de zelfde manier als de reclames ze hebben doen geloven wat zaken van werkelijke waarde zijn; bier, dure auto, grote borsten, het leven van celebs en sex. Deze wereld is “waardeloos”, dus zonder normen en waarden. Raar hè voor een wereld waarin normen en waarden als een groot goed worden aangeprezen en vaak het onderwerp van politieke strijd zijn geweest, of eigenlijk als term misbruikt zijn geweest voor heel andere agenda’s.

  Ook deze wereld zal vergaan en vernietigd worden. Ik zal aan de vernietiging alleen niet bijdragen. Zij vernietigd zichzelf wel en heeft mij daar helaas niet bij nodig. Helaas omdat als ze mij wel nodig had het zo slecht nog niet was. Ook ik ben een voorstander van Jihad alleen een andere Jihad. Ten aanzien van de Jihad van broeder Bouyeri; ook ik wil best strijden, maar de beste strijd is wijsheid en in leren en uiteindelijk in het een voorbeeld zijn voor anderen. Dus doe Doua zodat Allah ons allen mag leiden op de enige weg van de waarheid.

    /   Beantwoorden  / 
 6. Peter

  Pfft da isla-MIETJE is gewoon krankzinnig hé,dat ziet een blinde zelfs!!!
  Véél volk zal ie niet meekrijgen..
  Gewoon deurtje van cel dichtgooien en sleutel wegsmijten voor altijd.
  Weet ook wel wat leuke dingen we met zo’n krapuul zouden kunnen doen,maar dat mag ik hier niet schrijven ;) )
  Greetz.

    /   Beantwoorden  / 
 7. Paapsgezind

  Als je kijkt naar de honderden moorden die dagelijks in naam van de islam worden gepleegd zie je dat Mohammed Bouyeri niet alleen staat in zijn denkbeelden. Verontrustend is ook dat er vanuit de moslimgemeenschap amper verzet komt tegen dit dagelijks islamitisch geweld. Een cartoon over Mohammed of een citaat van een Byzantijns keizer brengt echter wel duizenden verontwaardigde moslims op de been. De conclusie kan niet anders zijn dan dat het merendeel gewelddadige onderwerping van andersdenkenden goedkeurt zoals dat ook in de Q’raan op veel plaatsen letterlijk staat geschreven.

    /   Beantwoorden  / 
 8. roel

  Aan verzet nu:Heren de nonsens die u hier uit kraamt zegt genoeg over uw geestes gesteldheid.Dit grenst niet aan het belachelyke,dit is belachelyk.
  DE wereld zal vergaan zegt u,wel de wereld draaid al millioenen rond zyn as en rond de zon.En ze zal wel nog millioenen jaren verder draaien.Geen enkele religie heeft invoed op de aarde of op de natuur.religièn van gelyk welke aard of soort zyn voort gesproten uit verhalen die een eigen leven zyn leiden,en in de loop der tyden zyn aangedikt en aangepast in de tyd.
  Volgens de geest die dan heerste.
  Dus probeer het verhaal van de aarde zal vergaan,aan goed gelovigen te slyten.

    /   Beantwoorden  / 
 9. Peter

  Wel eu Roel,Millioenen jaren geleden waren er natuurlijk nog geen Kernwapens,biologische wapens enz…..Onze Aarde kan wel wat hebben,maar ‘t geen er op leeft niet hé.
  En ben er zowat zeker van dat Iran écht niet alléén elektriciteit probeert te maken,Busch gaat zijn troepen (Luchtaanvallen)dus gewoon opschuiven van Irak naar Iran,en dan gaan we nog wat meemaken denk ik zo…..

    /   Beantwoorden  / 
 10. DT71

  Dit is gewoon Godsdienstwaanzin, helaas gebaseerd op een wijdversprijd legaal agressief discriminerend racistisch antisemitisch boekje dat de Koran pleegt te heten. Waarom Mein Kampf verboten ist en de Koran niet, is mij een raadsel. Het is een hersenspoelende receptuur voor wereldheerschappij door het zwaard en terreur.
  -
  Maar dit terzijde.
  -
  Godsdienstwaanzin. Er zijn in het verleden heel veel mensen voor minder verplicht opgenomen geworden in een gesloten psychiatrisch instituut. O.a. mijn vroegere bijbeljuf. Helemaal wacko. Waarom gebeurt dat niet wat meer met geflipte imams en ander maf religieus spul? Stel dat het in je eigen land normaal is om bijvoorbeeld op straat een keaukosneaut in je anus te duwen; prima! Lang leve je vrijheid. Maar doe het daar en niet hier. Moven. We zijn te klein om een diversive multiculti maatschappij te zijn. Multi-etnisch is al lastig zat. Laten we het daar dan ook bij houden; mult-etnisch, mono-cultureel. Dank u wel.
  -
  Overigens is God een door de mens verzonnen opperwezen.

    /   Beantwoorden  / 
 11. Verzet_nu

  “DE wereld zal vergaan zegt u,wel de wereld draaid al millioenen rond zyn as en rond de zon.En ze zal wel nog millioenen jaren verder draaien.Geen enkele religie heeft invoed op de aarde of op de natuur. religièn van gelyk welke aard of soort zyn voort gesproten uit verhalen die een eigen leven zyn leiden,en in de loop der tyden zyn aangedikt en aangepast in de tyd.”

  Met “de wereld” wordt bedoeld de wereld zoals door de (deze) mens gebouwd. De cultuur met zijn (afwezige) normen en waarden. Dus niet de aarde, The Big Bal in Space.

    /   Beantwoorden  / 
 12. foetsie

  De islam is braaf,De islam is lief,De islam is mooi.En terwyl hun daden en woorden het tegen deel bewyzen.Of wel kan ik niet goed lezen,Of wel hebt je een andere difinitie over goed en kwaad.Ik zit met een groot vraagteken.Waarom komt u als religieuze moslim,in het goddeloze europa wonen?De reden
  ,er kan er maar een zyn,goddeloos geld,van goddelozen

    /   Beantwoorden  / 
 13. Verzet_nu

  “Waarom komt u als religieuze moslim,in het goddeloze europa wonen? De reden ,er kan er maar een zyn, goddeloos geld, van goddelozen.”

  Ja, ik denk dat het voor de meeste om economische redenen is en was, daarom werden het gastarbeiders genoemd. De huidige generatie is de 2e, 3e of al 4e generatie. Ook hieronder zitten religieuze Moslims, maar zijn zijn Nederlanders, hier geboren en getogen. Daarnaast propageert het Westen V vrij te zijn, het “vrije Westen” weet u wel. Helaas bleek dat niet op alle vlakken en ten aanzien van alle groepen te gelden.

    /   Beantwoorden  / 
 14. Paul Penning

  Waarom gaan moslims inderdaad niet naar een islamitisch land waar ze lekker middeleeuws moslimpje kunnen spelen. Ze hóeven hier niet te blijven. Persoonlijk zou ik NOOIt in een land blijven als ik het daar niet naar m’n zin zou hebben. Ik begrijp dan ook niet waarom moslim toch maar zo tegen het westen aanschoppen. De grenzen staan wagenwijd open om te verterekken! Syrië is een prima moslimland. Toedeledokie!

    /   Beantwoorden  / 
 15. Verzet_nu

  Oh ja, nog een vraagje maar eerste een citaat:
  “De islam is braaf,De islam is lief,De islam is mooi.En terwyl hun daden en woorden het tegen deel bewyzen.”

  Wie zijn hier “hun” als in “hun daden” en wat zijn de “daden” waaraan u refereert?

    /   Beantwoorden  / 
 16. benoni

  Ik kan aannemen dat u zich economisch wil verbeteren.Maar ik kan niet begrypen,nadat je uw thuis land door die religieuze onzin op de rand van de armoede gebracht hebt.Die onzin heeft veel verdriet en leed gebracht.
  U krygt de kans op een vry en goed leven.
  Ondanks dat u die kans krygt,begint u die religieuze onzin hier ook uit te oefenen.
  Leert u dan nooit uit fouten.
  GODEN ZYN UIT GEVONDE DOOR MENSEN.

    /   Beantwoorden  / 
 17. Lexion

  Nederland heeft nu 1 miljoen moslims die tot nog toe gematigd zijn. Over 30 tot 40 jaar zal het aantal moslims enorm zijn toegenomen. Moslims zijn over de hele wereld met elkaar in contact en leveren strijd om plaats te maken voor de islam. De moskee is naast het beleven van je religie een politiek platvorm van hoe je dient te leven en hoe de maatschappij er uit dient te zien. Het beperken van andermans vrijheid schuwt men niet in de islamitische wereld. Ook in Nederland worden discussies gevoerd met moslims waarin te bespeuren valt dat de moslimwoordvoerders een zeer gesloten houding hebben en nauwelijks bereid zijn tot zelfreflextie. Waarom? Zij hebben een uitgesproken roeping en dat is de macht van de islam uitbreiden om deze maatschappij naar hun hand te zetten.

  Nederland gaat veranderen. Ik ben benieuwd of Nederlanders die zijn opgegroeid met westerse normen en waarden zich laten inperken door moslims. Nederland wordt in de toekomst een moslimland. Let op mijn woorden. Moslims zijn strijdvaardig. Ze hebben een strategie. Ze hebben de macht van het getal. Ze hebben een wereldwijd netwerk en ze gebruiken de kracht van de underdogpositie. En daarnaast hebben zij de naief links nederland aan hun kant. Meneer Bolkenstein U had moeten doorpakken in de jaren negentig!!!!!!! Nu is het 5 voor twaalf.

    /   Beantwoorden  / 
 18. Kale Aarde

  Wie is Mo. B.??
  Het lijkt er gewoon op,dat de fanatiekelingen van Mo(Geen B.!)allemaal een zonnesteek hebben opgelopen.en er nooit meer vanaf zijn gekomen.
  Ook niet nu ze allemaal hier in dit kikkerlandje zitten.
  Zo zie je maar weer,dat culturele wortels niet door geiten gevreten worden,ook al worden ze in hun achterste genaaid.

    /   Beantwoorden  / 
 19. Janneman

  Een toepasselijke columns van Lagonda:

  Sinds op 9-11 de verhoudingen tussen het avondland en het morgenland op scherp zijn gezet, hebben moslims en islamapologeten het nogal eens over “De Ware Islam”. Want “De Ware Islam”, dames en heren, dat schijnt echt iets geweldigs te zijn. Met natte ogen van ontroering wordt erover gesproken. En wij, domme bange westerlingen, snappen het maar niet. Nee, die terroristische aanslagen hebben niks met De Ware Islam te maken. De Ware Islam is namelijk juist de sleutel tot het aards paradijs! De Ware Islam is een bron van vrede en liefde, tolerantie en respect! De Ware Islam is de oplossing voor het wereldvoedselvraagstuk. De Ware Islam is een probaat middel tegen kanker, AIDS, Weltschmerz en neusverkoudheid, ja, De Ware Islam gaat ervoor zorgen dat de mensen huilend van geluk elkaar in de armen storten. Uren kunnen we er over praten! Die Ware Islam toch! Ach, hoe graag zouden we u toch duidelijk maken welke hemelse zaligheden u aan uw eigenwijze westerse neuzen voorbij laat gaan, alleen maar omdat u zich zo aanstelt over die paar aanslagen. Waarom ziet u toch niet dat De Ware Islam daar niks mee van doen heeft? Vol onbegrip schudden zij hun hoofden.

  Maar hoewel ik echt mijn best doe, kom ik er maar niet achter wat De Ware Islam precies inhoudt. En dat is raar, want ik heb toch een goed stel hersens in mijn kop. Dus dan ga ik vragen stellen over De Ware Islam. Dan vraag ik bijvoorbeeld: kijk, daar storten twee torens in, en daar blaast een moslimterrorist zichzelf op! Beangstigend hoor! Is dat nou De Ware Islam? Nee, gekkie! zeggen de islamapologeten dan. Dat is niet De Ware Islam; je bent enkel bang omdat je De Ware Islam niet kent. Verdiep je eens in de Koran, en dan zul je zien hoe prachtig onze gedachten zijn!

  Ja, dat lijkt me inderdaad redelijk. Ik moet ook niet oordelen over wat ik niet ken. Kijk! Hier staat dat alle ongelovigen doodgeslagen moeten worden. En hier staat dat moslims hun uiterste best moeten doen om de islam te verspreiden, desnoods met behulp van strijd. En hier staat dat vrouwen niks waard zijn, en geslagen mogen worden. En hier staat dat je moet liegen tegen ongelovigen, en mag stelen van de Joden, en dat je slaven mag houden. Het is allemaal niet erg hoogstaand, hè? Is dat dan wellicht De Ware Islam? Nee, dompietje! zeggen ze dan. Jij moet helemaal niet proberen De Ware Islam te begrijpen aan de hand van de Koran, want dat kunnen alleen maar de imams en de schriftgeleerden. Niet-moslims die de Koran bestuderen, trekken alleen maar de verkeerde conclusies. En ja, met verkeerde conclusies leer je De Ware Islam natuurlijk nooit kennen.

  Nou ja, dat moet ik dan maar voor waar aannemen. Misschien dat ik dan meer over De Ware Islam te weten kom door eens te kijken naar hoe de islam de gelijkwaardigheid tussen de seksen heeft geregeld. Kijk! Een wandelende vuilniszak met een kijkgaatje! En daar zie ik blauwgeslagen vrouwen, en daar zie ik gestenigde vrouwen, en daar zie ik vrouwen die besneden zijn. Oh, en daar zie ik helemaal geen vrouwen, omdat ze al vijfentwintig jaar in de keuken achter de verwarming zitten. En daar zie ik islamitische jongetjes, die ondanks hun lage leeftijd al hebben geleerd dat ooit wellicht de dag aanbreekt waarop ze hun moeder, vrouw, zus, nicht, tante of dochter de strot door moeten snijden. Is dit dan De Ware Islam? Een kokende pot vol vrouwenhaat, kuttenweerzin, hoerenlust en castratieangst? Welnee, mallerd! zeggen ze dan. Je moet eens luisteren naar de halfverwesterde universiteitsvrouwtjes die Anja Meulenbelt voor het voetlicht haalt. Deze hybride hittepetitjes weten je te vertellen dat binnen De Ware Islam de vrouw wordt gezien als een parel van glorie, en dat het juist geweldig goed gaat met de emancipatie van de islamitische vrouw; het schijnt dat in Teheran een vrouw laatst helemaal zelf drie lamsbouten bij de slager heeft gehaald, en dat ze daar van de geloofsraad alleen maar een berisping voor heeft gekregen. Dus het gaat de goede kant op!

  Ha, nou ja, dan wachten we dat maar af. Laat ik dan maar eens kijken naar wat de islamitische inzichten omtrent landsbestuur in de praktijk zoal hebben opgeleverd. Kijk, daar is Afghanistan, een bouwput vol puin waar de hele bevolking moet leven van de melkopbrengst van drie geiten. En kijk, daar heb je Iran, waar ze het belangrijker vinden om hun intellectuele bronnen in te zetten voor de ontwikkeling van een atoombom dan voor het ontwerpen van aardbevingsbestendige hoogbouw. En, Oh! daar is dat prachtige Saoedi-Arabië, waar mensen worden gestenigd en onthoofd, en waar een vijftal families zich wentelen in schathemelhoge oliegelden terwijl de rest van de bevolking crepeert. Is dit dan het resultaat van De Ware Islam? Sadistische dictaturen vol armoede en ellende? Nee, gekkie! zeggen de islamapologeten dan weer. Die landen hebben overduidelijk niks met De Ware Islam te maken. Die landen hebben de sharia onjuist geïmplementeerd, want De Ware Islam biedt juist liefde, rijkdom en genade voor ieder mens! Hoezee! En misschien dat bij het volgende land dat wordt geannexeerd De Ware Islam er wel in slaagt het islamitisch paradijs te vestigen.

  Ach, zit dat zo! Maar, als De Ware Islam zo’n zegen voor de mensheid is, wellicht dat De Ware Islam zijn uiting dan wel vindt in allerlei prachtige kunst en wetenschap. Kijk, daar zijn bijvoorbeeld alle zes islamitische Nobelprijswinnaars, waarvan er eentje voor zijn terroristische bewind de vredesprijs heeft gekregen. Oh, en kijk daar eens! Islamitische kunst! Vijfendertig strekkende kilometer volgekalligrafeerde boekrol, twee lemen potten en een juten vaatdoek. En hoort allen! Is dat nou islamitische muziek? Eindeloos herhaalde jengelmantra’s zonder harmonie of contrapunt? Het is bijna Bach, maar net niet helemaal. En waar zijn de islamitische technologische innovaties? Waar is de islamitische lucht- en ruimtevaart? Waar zijn de islamitische auto’s, wapens en computers die niet uit het buitenland gehaald hoeven te worden? Nee, sufferd! wordt er dan weer gezegd. Weet je dan niet dat De Ware Islam ver verheven is boven aardse zaken als muziek of technologie? Je moet De Ware Islam daar niet op beoordelen; je moet juist kijken naar de hoogstaande moraliteit van De Ware Islam. Dat is iets waar jullie in het westen nog wat van kunnen leren!

  Welke hoge moraliteit bedoelt u dan precies? Ik stel mij hogere moraliteit voor als een vorm van inzicht dat uitstijgt boven aardse beslommeringen en de ijdelheden van het ego. Ik stel mij voor dat hogere moraliteit de mens lijdzamer en toleranter maakt. Ik stel mij voor dat hogere moraliteit de mens in staat stelt wijs en doordacht te handelen, zelfs, of juist met name, in crisissituaties; dat de mens zodra hij onder druk komt te staan niet eerst aan zichzelf denkt, maar leunend op zijn diepere inzichten in staat blijft een relativerend oog te handhaven.

  Maar hoe handelen moslims die onder druk staan? Ten tijden van de rellen in Parijs toonde de tv mij beelden van een viertal sociaal achtergestelden. Temidden van brandende wrakken zaten ze gevieren in een auto. Lachend schreeuwen ze naar de camera: He, Sarkozy! We gaan je moeder neuken! En verleden week toonde NOVA ons beelden uit Afghanistan, waar een getergde dorpsoudste zich uitliet over een landgenoot die naar zijn zin teveel met de Amerikanen heulde: Ik zal de vrouw van die klootzak eens neuken! Hogere moraliteit, zegt u? Het lijkt me meer een vorm van regressie naar de laagste instincten van de mens. Zien we dit ook niet terug in fenomenen als eerwraak en de hoofddoek? Zien we dit niet ook terug in de islamitische voorliefde voor lijfstraffen en steniging? Is dit niet ook de drijfveer achter al die aanslagen, en de moord op Van Gogh? Is dit niet de reden dat moslims waar ook ter wereld zich over het algemeen extreem snel tot strijd en geweldadigheden laten aanzetten? Ik zie helemaal geen hoge moraliteit. Ik zie juist alleen maar een lagere moraliteit; reflexhandelingen van een instinct dat zich bedreigd voelt.

  Lieve moslims, ik doe toch zo mijn best! Vertel mij, waar is toch die prachtige cultuur van jullie? Welke exclusief aan de islam toe te schrijven diepere waarheden gaan deze wereld een stukje mooier maken? Waar zijn die glorierijke islamitische heilstaten, gebaseerd op de hogere inzichten van Mohammed? Waar zijn de resultaten van de superieure moraliteit waar u zich zo op beroept? Waar is Allah eigenlijk? U galmt over uw geloof, maar wenst geen enkele verantwoordelijkheid te nemen voor haar daden of haar bronnen. Weet u wat ik denk? Ik denk dat uw Ware Islam helemaal niet bestaat. Ik denk dat De Ware Islam precies *die* islam is waarover wij dagelijks in de kranten lezen; de islam waarvoor wij terecht te vrezen hebben. De Ware Islam heeft helemaal geen hogere moraliteit in huis. De Ware Islam is vastgelopen in een preoccupatie met de primitiefste instincten van de mens; angst, zelfbehoud, controle, seksualiteit en strijd. Uw Ware Islam leunt op exact dezelfde drijfveren als het kuddegedrag van een roedel wolven. Wanneer gaat u daar toch eens achter komen?

  Lees ook: http://lagonda.blogspot.com/2005/08/het-systeem.html

    /   Beantwoorden  / 
 20. Lexion

  Je kunt alle schuld wel aan de joden geven. En jezelf op de borst kloppen dat je een goed religieus moslim bent en vroom leeft.

  Hoogmoed is 1 van de grootste gevaren. Hoogmoed openbaart zich ook als een moordende, egoïstische arrogantie vol van eigenwaan. Het snijdt je af van mensen om je heen. Het sluit je op in een rigide wereld, waar jij de scepter zwaait. Hoogmoed is ook de breuk tussen geliefden en intieme relaties. Het is je trots die je ervan weerhoudt even het hoofd te buigen. Je excuses aan te bieden. Het gesprek te openen. De lange schaduw van trots die zoveel pijn en gekwetstheid brengt.

  Ook de Koran staat er bol van. Daarom hebben de islamieten een belachelijk grote moskee gebouwd op de plaats van de oude tempel van de joden. Om te laten zien dat hun religie de echte is. Daar was het begin van het minderwaardigheidscomplex van Moslims. Ook de christenen hebben al eeuwenlang willen laten zien dat het christendom het ware geloof is. Dan zijn er nog ideologische gekken geweest. Nationaal socialisme en communisme en ga maar even waar we van hebben geleerd maar ook ons heeft geschaad.Denk aan prostitutie, slavernij, geweldadigheid, mishandeling, verkrachting, verovering en ook extreme verschillen in rijk en arm.

  Hoe meer ik lees over armageddon en het einde der tijden, des te meer ik mij meer zorgen ga maken over de islamisering in Nederland. Moslims staan van nature tegenover Joden en Christenen. Alle drie de godsdiensten zijn bezeten van hun gelijk en staren zich blind voor de boodschap van God/Jaweh en Allah. Dat is namelijk dezelfde god. Door al dat gevecht en al die strijd komen de slechtste maar ook de beste kanten van mensen naar boven. Het is moeilijk om stand te houden tegen godsdienstfanaten. Mensen die een religie aanhouden en smachten naar de dag des oordeels waar zij verwachten dat hun godsdienst zal zegevieren en hun opdracht zal zijn vervuld wanneer ieder mens voordat zij sterven hun Allah, God of Jaweh zal prijzen!!!!

  Je bent pas veilig als je in de enige echte geloofd, want anders ben je verloren is hun motto!!!

  Wat een wereld. Wijzen der aarde vereenig U en kom met een antwoord!!!

    /   Beantwoorden  / 
 21. Lexion

  Je kunt alle schuld wel aan de joden geven. Jezelf op de borst kloppen dat je een goed religieus moslim bent en vroom leeft.

  Hoogmoed is 1 van de grootste gevaren. Hoogmoed openbaart zich ook als een moordende, egoïstische arrogantie vol van eigenwaan. Het snijdt je af van mensen om je heen. Het sluit je op in een rigide wereld, waar jij de scepter zwaait. Hoogmoed is ook de breuk tussen geliefden en intieme relaties. Het is je trots die je ervan weerhoudt even het hoofd te buigen. Je excuses aan te bieden. Het gesprek te openen. De lange schaduw van trots die zoveel pijn en gekwetstheid brengt.

  De religieuze boeken staan er bol van. Islamieten hebben een moskee gebouwd op de plaats van de oude tempel van de joden. Om te laten zien dat hun religie de echte is. Daar begon het minderwaardigheidscomplex van Moslims, daar waar mohammed zijn idee door de joden werd afgewezen. Ook de christenen hebben al eeuwenlang willen laten zien dat het christendom het ware geloof is. Joden moesten dood of zich bekeren. Dan zijn er nog andere ideologische gekken geweest. Nationaal socialisme en communisme en kijk wat het ons gebracht heeft. Al die oorlogen en ellende heeft uitvindingen en technologische vooruitgang versneld. Maar wat doen we er mee. En dan de losbandigheid van de mensheid; Denk aan prostitutie, onderdrukking, geweldadigheid, mishandeling, verkrachting, verovering en ook extreme verschillen in rijk en arm die we in de wereld overal vinden. Waar zijn we met zijn allen mee bezig?

  Hoe meer ik lees over armageddon en het einde der tijden, des te meer ik mij meer zorgen ga maken over de islamisering in Nederland. Moslims staan van nature tegenover Joden en Christenen. Moslims die openlijk de holocast in twijfel trekken. Ookal is er meer dan voldoende documentatie.

  Alle drie de godsdiensten zijn bezeten van hun gelijk en staren zich blind voor de boodschap van God/Jaweh en Allah. Dat is namelijk dezelfde god. Door al dat gevecht en al die strijd komen de slechtste maar ook de beste kanten van mensen naar boven. Het is moeilijk om stand te houden tegen godsdienstfanaten. Mensen die een religie aanhouden en smachten naar de dag des oordeels waar zij verwachten dat hun godsdienst zal zegevieren en hun opdracht zal zijn vervuld wanneer ieder mens voordat zij sterven hun Allah, God of Jaweh zal prijzen!!!!

  Je bent pas veilig als je in de enige echte geloofd, want anders ben je verloren is hun motto!!!

  Wat een wereld. Wijzen der aarde vereenig U en kom met een antwoord!!!

  Wie helpt ons

    /   Beantwoorden  / 
 22. Gerard

  De overtuigingen van Mohammed Bouyeri zijn niet het gevolg van een psychische ziekte; Lees de geschriften erop na. De opdracht voor de moslims is duidelijk.

    /   Beantwoorden  / 
 23. draak

  De allerslechtste uitvinding van de mens!
  god/jaweh/allah!!!!!!verlichting komt vanuit jezelf! niet door een denkbeeld! hoeveel verkapte psychoten bestaan er wel niet in de wereld??

    /   Beantwoorden  / 
 24. draak

  Dat nederland steeds multicultureler word,neemt niet weg dat het een westerse samenleving is die langzamerhand invloeden(geneugten!) van andere culturen overneemt!
  Eigenlijk zie je dit soort situaties overal wel in de wereld, en dat is onvermijdelijk!
  Maar laat de huidige cultuur wel in hun waarde! Probeer het niet te indoctrineren met vage denkbeelden als religie!

  Ik vind dat wij mensen onszelf veel te serieus nemen! dat doe ik zelf ook wel eens, aard van het beestje denk ik zomaar.
  Maar uit dat gegeven vloeit wel de behoefte aan een hoger wezen voort omdat wij mensen weigeren in te zien dat we net als alle andere aardse wezens geboren worden,ons voortplanten om de soort in stand te houden en dan dood gaan.

  Maar dat kan niet!Wij verhevenen boven alles wat leeft is dat het dan? er moet toch meer zijn in het leven?
  we moeten toch tot meer in staat zijn dan dat?
  Laten we denkbeeld één in het leven roepen voor voorspoed in ons miezerig zoogdierenleven! en als dat niet lukt hebben we zelf de toorn op ons afgeroepen en zo ontstonden de eerste leefregeltjes voor verlichting en daarmee is het gedonder begonnen, tja toen hadden ze nog geen antipsychotica!!
  dank u,

    /   Beantwoorden  / 
 25. volgeling van Jezus

  Beste Lexion,
  je hebt gelijk, hoogmoed is gevaarlijk, het is een gruwel voor de Here(spr. 6:17)

  In Daniël lezen we hoe de hoogmoedige koning Nebukadnezar zijn koningschap wordt afgepakt en dat zijn verblijf bij het gedierte des velds zal zijn en gras te eten zal krijgen.

  Daarnaaat zegt de bijbel dit over hoogmoed:
  Pr 8:13 De vreze des HEREN is het kwade te haten; hoogmoed en trots en boze wandel en een mond vol draaierijen haat ik.

  Pr 16:18 Trots gaat vooraf aan ellende, hoogmoed aan de val.

  Pr 29:23 Wie hoogmoedig is, komt ten val, wie bescheiden is, wordt geëerd.

  En inderdaad de plek waar de Dome of the rock staat in Jeruzalem, was de plek waar God Abraham beproefde met zijn zoon Isaak. Daar heeft de eerste tempel van Salomo gestaan die is verwoest door Nebukadnezar in 586 voor Chr. daarna is de 2e tempel gebouwd (Herodus) en ook deze tempel is verwoest in 70 na Chr. door de Romeinen.

  Nu is dit al meerdere malen geprofeteerd in de Bijbel o.a. door Daniël

  Dan 11:31

  Dan zullen strijdmachten door hem op de been gebracht worden; zij zullen het heiligdom, de vesting, ontheiligen, het dagelijks offer doen ophouden en een gruwel oprichten, die verwoesting brengt. (verwoesting van de 2e tempel)

  Maar ook mogen we weten dat er een derde Tempel zal komen op dezelfde plek waar Ezechiel over spreekt..

  Ook in het N.T. zien we dat Paulus schrijft over diezelfde tempel als hij zegt dat de antichrist in de tempel het volk zal verleiden door te zeggen dat hij de Messias is, de Christus.

  2 Tess 2:3,4
  Laat u door niemand misleiden, op geen enkele manier. De dag van de Heer breekt niet aan voordat velen zich van het geloof hebben afgekeerd en de wetteloze mens (de antichrist)verschenen is, hij die verloren zal gaan. 4 Hij zal alles wat goddelijk en heilig is bestrijden en zich erboven verheffen, om in Gods tempel plaats te nemen op de troon en zich voor te doen als God zelf.

  En verder..de Armagedon komt uit de Openbaring, maar dan zoals het allemaal echt zal gaan gebeuren…ik adviseer je om daar eens in te studeren!

  Vriendelijke groeten!

    /   Beantwoorden  / 
 26. neversurrender

  Mohammed denkt nu heel groot te zijn door al die aandacht,in zijn pleidooi vergeet hij wel 1 ding en dat is,dat mochten de moslims het zwaard opnemen zoals hij dat stelt Nlers zich natuurlijk niet als makke schapen laten afslachten en als het op zwaarden aankomt delven hij en z’n domme vriendjes allemaal het onderspit en zullen zij het zijn die bloeden en niet wij..dus mohammed kom maar op met je zwaard dan stop ik em zover in je moslimkont dat je het pountje met je tong kan voelen..mijn haat voor jou is zo sterk dat ik er in geval van oorlog niet voor terug zal deinzen jou en je hele familie en je extremistische kutvriendjes te laten lijden dat jou pijn legendarisch zal zijn ,zelfs in de hell!!

    /   Beantwoorden  / 
 27. cugel

  Alle reacties laten duidelijk zien dat de islam zoals hij door moderne godsdienstwaanzinnigen wordt geïnterpreteerd het probleem is. Ook wordt duidelijk dat deze gekken niet anders doen dan de islam letterlijk nemen zodat een gematigd moslim altijd met de teksten in de hand aangetoond kan worden dat hij het fout heeft en de moordenaars het bij het rechte eind hebben.

  Een groot mysterie blijft altijd waarom deze hysterici niet naar Iran verhuizen waar met stokslagen, ophanging en dergelijke de vrouwen en homo’s op het “rechte” pad gehouden worden.
  Je zou zeggen dat Ahmedinejad en de “hoeders” er alles aan doen om het de fanatieke moslims naar de zin te maken. Dus waarom zijn Mohammed Bouyeri en “Verzet nu” nog hier?

  Zou het soms iets te maken hebben met de hoogte van de bijstandsuitkeringen in Nederland en in Iran? Het is natuurlijk wel makkelijk om op de autochtonen af te geven als die alles voor je betalen. Lekker lui in het o zo tolerante Nederland blijven schelden dat nergens in de wereld een echte islamstaat bestaat. Geestelijk gesteund door Anja Meulenbelt en de website “Wij blijven hier!”

    /   Beantwoorden  / 
 28. Paapsgezind

  @draak:
  Het Christendom heeft een einde gemaakt aan geweld, onderdrukking, wetteloosheid en slavernij. De godsdienst is in alle culturen het begin der beschaving geweest. Het vertelde de mensen hoe hun relatie met de wereld was en hoe hun relatie tot andere mensen moest zijn (filosofie ende ethiek). Zonder de uitvinding van de Godsdienst zouden mensen nog steeds als beesten leven.

    /   Beantwoorden  / 
 29. roel

  Brave christenen,brave moslims,en andere goden aanbidders,alle maal zonder uitzondering,zyn gewoon,wolven in schapen vacht

    /   Beantwoorden  / 
 30. foetsi

  Hoe meer ik van die commentaren lees,hoe meer ik tot de overtuiging kom,dat er meer psychoten op deze aarde wonen dan ik had gedacht.Dit is niet praten met elkaar,met zaken die in de verste verte niet bestaan.Dat u goed gelovig bent is geen ziekte,maar dat zou u toch niet mogen beletten op een gezonde wyze na te denken.

    /   Beantwoorden  / 
 31. Verzet_nu

  “Hoe meer ik van die commentaren lees,hoe meer ik tot de overtuiging kom,dat er meer psychoten op deze aarde wonen dan ik had gedacht.”

  Helemaal met u eens. Zeker daar ondergetekende de enige reactie gaf uit Islamitische hoek. Voo de rest waren alleen maar “wijzen uit het westen”. Daar u het heeft over “commentaren”, meerderen dus, kan het niet anders dan dat u hen bedoelt, of vergis ik mij hierin….

    /   Beantwoorden  / 
 32. mori

  Dit is nu werkelyk het prototype van de religieus gestoorde moslim.
  Van hem komt geen gevaar meer.
  Maar het grote probleem is daarmee niet opgelost.In Europa bevinden zich massa’s van deze gestoorden,die deze religieuze nonsens aanhangen.Hoe gaan we in de toekomst om met deze latent gevaarlyke personen.Gaan ze onze democratie niet in vraag stellen?De eerste tekenen zyn al merkbaar.

    /   Beantwoorden  / 
 33. Lexion

  Ik wil graag reageren op Verzet Nu.

  Ik krijg het gevoel dat je andere fourmleden diskwalificeerd met als reden dat zij niet moslim zijn. Ik wil graag met jou in debat over het volgende. (ik daag je uit als ongelovige niet moslim, om in debat te gaan)

  De meeste moslims in Nederland zijn of zelf als gastarbeider of afstammeling daarvan naar Nederland gekomen. Daarnaast is er een aanzienlijke groep als politiek vluchteling hier gekomen.
  Dat hebben zij gedaan om een bestaan op te bouwen met betere kansen dan in het land van herkomst. Dat voelen veel van hun kinderen niet. Zij hebben het al beter dan hun ouders het hadden. Turken en Marokkanen hebben de gelegenheid om terug te keren naar land van herkomst waar zij ook in bijna alle gevallen nog onderdaan van zijn. Dat doen de meeste niet. Zij hebben in hun overweging gekozen om zich in dit land te vestigen en een toekomst op te bouwen. Nederlanders hebben verzuimd hen er op te wijzen dat het een voorrecht is om in Nederland te wonen en daar trots op dienen te zijn. De Nederlandse bevolking heeft verzuimd om uit te leggen dat nieuwkomers zich hebben te vinden in de grondwaarden en van deze samenleving die gebaseerd zijn op een joods christelijke traditie. We zijn momenteel een sociaal liberale staat en daar hebben onze voorvaderen hard voor gestreden. Helaas waren veel Nederlanders dat vergeten. Sommigen deert het nog steeds niet, zoals Marcel van Dam en zijn club die los is van welke traditie (behalve de socialistische )dan ook en willens en wetens Nederland wilde veranderen in een multiculturele samenleving, waar mensen zoals jij vrijbaan kregen.

  Nederland is een democratie die kwetsbaar is en makkelijk van binnenuit uitgehold kan worden door bijvoorbeeld een geloofsgemeenschap die weinig boodschap heeft aan de joods christelijke waarden waarop deze samenleving op is gebaseerd.

  Als men de geschiedenis bestudeert zijn er vele voorbeelden waar bevolkingsgroepen de ene cultuur met religie zich moest onderwerpen aan een andere dominantere cultuur en daarbij horende religie. Dat is niets nieuws. Dat ging in het verleden meestal niet vreedzaam. Jou betoog riekt naar gedachtegangen waar je een omverwerping van deze huidige maatschappij wenselijk vindt.

  De reden waarom de meeste van de nieuwgekomen groepen van bijvoorbeeld turken en Marokkanen blijven, is dat er hier een relatief goed leefklimaat is voor hen. De levenstandaard met al zijn voorzieningen is beter dan in het land van herkomst. Binding en loyaliteit voor dit land is vaak beperkt tot de eigen groep, maar binding met Nederland is er naar mijn mening nog niet voldoende opgebouwd. Ook dat is niet meer dan logisch te verklaren. Hun voorvaderen kwamen hier om geld te verdienen en niet omdat zij het land en de cultuur zo prachtig vonden. Dat begrijp ik allemaal. Dat maakt het wel moeilijker om je weg te vinden in deze maatschappij als nakomeling van deze groep immigranten. Er was weinig gemeenschappelijks. Daar hebben zowel Nederlanders als allochtone moslims niet veel moeite voor gedaan om allochtonen te wijzen op hun plichten om goed Nederlands staatsburger te worden.

  De medische en sociale voorzieningen wil bijna iedereen in Nederland in stand houden ook voor de sociaal zwakkeren waaronder een hoog percentage moslims. Daar zou elke Nederlander aan bij moeten dragen door een ieder die de handen uit de mouwen kan steken dat ook te doen om hier een veilig en goed bestaan voor hun nageslacht op te bouwen.
  Allochtonen en zeker de eerste gastarbeiders in Nederland hebben ook hard gewerkt hier in Nederland. Ook heeft een deel van de immigranten genoten van de voorzieningen van AOW en WAO en andere uitkeringen genoten, wanneer het minder ging. Daar hebben zij ook aan meebetaald en hadden verworven rechten opgebouwd. Zij mochten blijven en hun families naar Nederland halen. Er is er veel geld gegaan naar de nieuwkomers, omdat Nederland een sociaal Nederland wilde zijn. Tot op heden is dat het geval. Dat vind ik op zich allemaal begrijpelijk want allochtonen mochten hier van politici en bedrijven komen en maken zij deel uit van Nederland.

  Terug naar Mohammed
  Men zou helemaal geen tijd mogen hebben om zoals Mohammed B. een aanslag te kunnen plegen. Die man had verplicht moeten werken voor zijn uitkering om zich in te zetten voor deze samenleving. Hij had bezig moeten zijn om zijn kop boven water te houden. Deze samenleving geeft niets kado. Heel raar wat Mohammed B zegt. Ik kan mijn biezen pakken en vertrekken naar een moslimland die niet bestaat. Vertrek dan naar het land waarvan je ook staatsburger bent. Dat lijkt meer op de islamitische land waar je naar snakt dan dit westerse land met zijn joods christelijke tradities. Ga je daar inzetten voor je bestaan als je hier niet kunt of wilt deelnemen aan deze samenleving. Het is wel heel makkelijk om je als slachtoffer te zien van een kind van gastarbeiders die geen kansen krijgt in een voor hem vreemde westerse samenleving. Ben je boos op je ouders dat die naar Nederland zijn gekomen? Ben jij de ontwortelde zoon die geen andere keuze had om te gaan moorden om zingeving aan zijn leven te geven. Iemand die geen kans zag om hier zijn leven op te bouwen, omdat hij anders is.. Om die reden welvaart verafschuwt en het antwoord zoekt in zijn religie, uitspattingen veroordelen van anderen. Zijn eigen moorduitspatting van frustratie vergoelijken op basis van zijn radicale geloof.

  Ik ben het met je eens dat een ieder toegang moet krijgen op werk en een bestaan kan opbouwen in Nederland. Maar snap jij dat een autochtoon niet met iemand in zee wil gaan die hem later in de tijd tot de islam wil dwingen en anders hem te dwingen zich aan zijn cultuur en geloof te onderwerpen. Wat dat betreft ben ik het met je conclusie eens. Het is onrechtvaardig dat als moslims op basis voor hun geloof geen kansen krijgen verwerpelijk is. Anderzijds is het begrijpelijk dat Nederlandse autochtonen mensen als Mohammed B. wantrouwen.

  Het klopt inderdaad dat Mohammed B. geboren is in een land die ver afstaat van de cultuur waar zijn voorvaderen mee zijn opgegroeid en het heel moeilijk is om een bestaan op te bouwen als allochtone Nederlander. Maar je hebt altijd een keuze. Je hoeft hier geen radicale moslim te zijn. Het kiezen van geweld is ook een keuze. Aanzetten tot bloedvergieten is ook een keuze. Het zagen aan de tafelpoten van de dominante cultuur in Nederland is ook een keuze. Maar ik geloof niet dat je daar mee weg komt. Het is zo jammer dat mensen zo zelfdestructief zijn in naam van hun geloof of hun eigen frustraties. Daardoor vallen velen van de zwakkere groep allochtonen tussen het wal en het schip. Moslims ontzeggen zichzelf kansen door zich afwijzend naar de niet moslimcultuur op te stellen. Is de kloof te groot om te integreren. Ik denk het niet. Kijk naar je succesvolle mede moslims in dit land. Zij laten zien dat het wel kan. Maar vergis je niet. Schiet als moslims niet in je eigen voet. Oftewel doe je eigen gemeenschap geen kwaad door te radicaliseren of als groep orthodox te gaan worden.

  Er is hier vrijheid van godsdienst. Ik kan zeggen dat een groot deel van het Nederlandse volk geen islamitische staat duld op zijn grondgebied. De eerste voortekenen zijn zichtbaar. Zie hoe populair Geert Wilders wordt. Een islamstaat is namelijk het einde van de democratie, einde met de vrijheid van meningsuiting en einde van de andere vrijheden waar hard voor gevochten is zoals;

  Gelijkheid van man en vrouw
  Acceptatie van homo’s
  Godsdienstvrijheid (de vrijheid om zelf te kiezen waarin je wil geloven of helemaal niet, je kunt dus kiezen om afvallig te zijn)
  Kritiek kunnen uiten op geloof of andere levensbeschouwing.(ook in de vorm van grappen en satire)

  De islam kent teksten waar het tegendeel staat. Jammer voor hen maar uitvoering van deze opvattingen is geen plaats in het huidige Nederland. Christenen moesten ook afstand doen uitspraken en bepaalde teksten. Deze beschaving wil niet zwichten voor de grondwaarden van deze samenleving. Met geweld of druk kan men proberen dat te forceren echter zal het Nederlandse volk zich tegen uw groep keren. Ook met tactiek om binnen het huidige systeem stukje bij beetje dit om te vormen via de politiek en dichter naar een islamitische samenleving toe, zal waarschijnlijk leiden tot het vloeien van bloed. Daar maak ik mij zorgen over. Maar ik zie dat vele moslims en autochtonen zich daar op al aan het instellen zijn.

  Als ik jou stukken lees, krijg ik het gevoel dat Nederland het paard van Troije heeft binnengehaald. Er zijn zoveel brandhaarden in de wereld waar ik zie dat moslims met geweld of met strategie de macht naar zich toetrekken. Zoals Pim fortuin zei: de vijfde colonne. Ik krijg het idee dat er vroeg of laat moslims zijn die gewelddadig gaan optreden, wanneer zij voelen dat er genoeg basis is om dit land voor eens en voor altijd te veranderen in een land waar de moslims kunnen bepalen wat wel en niet acceptabel is.

  Af en toe zal een moslim over de scheef gaan en geweld toepassen de komende tijd. Andere moslims keuren geweld af, maar niet de boodschap. De trend is gezet en de angstmakerij is effectief. Niet moslims komen met een tegenreactie en kiezen voor Geert Wilders of zelfs extreem rechtse organisaties.

  De bevolking met een joods christelijke traditie geven stukje bij beetje Nederland weg. Zij maken plaats voor een nieuwe ontstane groep moslims. De kans bestaat dat dat wordt terug gedraaid. Hou er rekening mee dat je opeens weer wakker wordt in Turkije of Marokko, omdat je Nederlandse paspoort is ingetrokken. Dat klinkt nu nog vreemd, maar ik zie hoe snel een publieke opinie kan veranderen. Allochten die zich misdragen staat dat te wachten als mensen als Geert Wilders aan de macht komen. Vandaar jou oproep om je gematigd op te stellen. Het is te vroeg om je als moslim te roeren in Nederland. Eerst wachten tot er genoeg moslimkinderen zijn geboren.

  Ik begrijp uit jou stukken dat je graag in toekomst wanneer er genoeg moslims worden geboren in Nederland door het hebben van grote gezinnen in jullie gemeenschap het aantal moslims zodanig zal toenemen dat er een meerderheid zal komen in (delen) van dit land om dit mogelijk te maken ten zeerste aanmoedigt. Kan jij je voorstellen dat Nederlanders die hier van origine wonen zo langzamerhand vinden dat de maat vol is.

  Er hoeft niet veel meer te gebeuren en de bom barst voor een aantal onder hen. Snap jij dat je van dit land door deze geloofsgemeenschap een puinhoop aan het maken bent.

  Allochtonen komen vaker voor in de statistieken als het gaat om crimineel gedrag, ze zijn veelal laag opgeleid en spreken slecht Nederlands waardoor hun kansen op de arbeidsmarkt beperkt zijn.

  Deze mensen hebben de plicht zichzelf en hun kinderen zich te ontworstelen aan de huidige achterstandspositie ten aanzien van de rest van de bevolking. Daarbij horen zij alle steun te krijgen van iedere Nederlander. Daar hoort het debat in de toekomst over te gaan.

  Nederland is naar mijn idee voor jou een podium om van de wereld in een moslimbolwerk te veranderen. Als het merendeel van de moslims Nederland wil veranderen tot een shariastaat, komen er zware tijden voor de allochtone moslims. Er is geen plaats voor hen binnen Europa. Bereid je voor op de remigratie naar de dorre landen van je voorvaderen en les je bloeddorst op elkaar uit. U voegt niks toe aan dit land. Wie niet horen wil moet maar voelen is een oud spreekwoord dat hier naar mijn idee toepasselijk is.

  En voor alle moslims die bereid zijn tot dialoog en verlichting …….welkom!!!!!!!!!! Je bent wat mij betreft altijd welkom geweest en ik ben de eerste die met u verder wil!!!!!!!!!!

    /   Beantwoorden  / 
 34. mori

  Men laat de woorden vallen,de enige echte god?Wel het enige echte is de natuur en de evolutie.De rest is allemaal KWAKZALVERY.

    /   Beantwoorden  / 
 35. missy

  weet je wat mij ongerust maakt al die reacties. Ik heb het gevoel dat jullie alle moslims het zelfde vinden. Ik als moslim kan je zeggen dat moord in onze godsdienst niet hoort. Ja er zijn zogenaamde moslims zoals mohammed b die moorden in naam van de islam. zever dit klopt niet hij moordt omdat hij het wil en gebruikt de islam zoals zovelen in plaats van alle moslim te beledigen zou ik eerst iets over de islam leren en dan pas reageren. O ja en zijn er dan geen nederlanders die moorden zijn dan alle nederlanders slecht

    /   Beantwoorden  / 
 36. Lexion

  Beste missy,

  Mohammed B. legt de islam op een radicale manier uit. Zo zijn er vele uitleggen mogelijk. Er zijn verschillende stromingen binnen de islam.
  Theo van Gogh is vermoord. Dit is een politieke moord van iemand die stelselmatig moslims beledigde. Vele moslims zijn tegen moord, maar vinden wel dat Theo de mond gesnoerd moest worden. Daar gaat het hier om. Daar zit een hele godsdienst van Islam achter waar de vrijheden van anderen worden ingeperkt.Heel vervelend als je niet kiest voor de islam.

    /   Beantwoorden  / 
 37. cugel

  @missy
  Waarom is er wel een fatwa tegen Salman Rushdie en niet tegen Osama bin Laden? Vindt de hoge geestelijkheid van Iran het schrijven van een boek erger dan het massaal vermoorden van mensen?

  Ook bij jou hoor ik vooral verontrusting om de afkeer die het Westen krijgt van de islam en geen verontrusting om de misstanden in de islam. Je hebt in ieder geval geen reactie gegeven op de vele problemen met de islam die lexion aansnijdt.

  Het zou mooi zijn als moslims zouden zeggen: oke, er zijn problemen met onze religie en daar gaan we wat aan doen.

    /   Beantwoorden  / 
 38. Verzet_nu

  Beste Lexion, een goed debat zal ik nooit uit de weg gaan, zeker als het open, eerlijk en helder gevoerd wordt en wat jou betreft lijkt het aan die voorwaarden te voldoen.

  Voordat ik van start ga wil ik graag enkele zaken ophelderen. Ik ben een Nederlander van de tigste generatie en geen Marokkaan. Het is altijd leuk om mensen te zien vervalen in stereotypen terwijl daar geheel geen indicatie voor is. Dat ik Moslim ben is voor anderen en eigenlijk alleen aan Allah om over te oordelen. Ik doe mijn best maar moet heel veel concessies doen om mij te kunnen handhaven in deze maatschappij.

  Dat we hard hebben gewerkt als Nederlanders om dit land op te bouwen kan ik beamen. Ik ben namelijk één van hen en zo was mijn vader en mijn grootvader. Mijn grootvader was nog een echte socialist. Toen hij met pensioen ging gaf hij zijn bedrijf weg aan zijn personeel. Ik zelf heb altijd gewerkt en, afgezien van enkele maanden, ben gelukkig nooit aangewezen geweest op een uitkering. Ook ben ik altijd blijven doorleren.

  Even over socialisme; ik ben geen volbloed socialist. Zowel het liberalisme als het socialisme heeft goede kanten, maar dat terzijde. Ik roer het alleen maar even aan omdat jij het ook noemde. Dat de Nederlandse bevolking heeft verzuimd om uit te leggen dat nieuwkomers zich hebben te vinden in de grondwaarden van deze samenleving die gebaseerd zijn op een joods christelijke traditie, klopt. Men heeft er schijnbaar nooit bij stilgestaan wat het gevolg van deze toestroom van vreemde cultuur en geloofsovertuiging zou kunnen zijn.

  Politieke dreiging?

  Dat Nederland een democratie is die kwetsbaar is en gemakkelijk van binnenuit uitgehold kan worden door bijvoorbeeld een geloofsgemeenschap die weinig boodschap heeft aan de joods christelijke waarden waarop deze samenleving is gebaseerd, klopt ook. Maar opgemerkt dient te worden dat dit niet uniek is voor Nederland. Dit is namelijk kenmerkend voor elke democratie. Daar de meerderheid het roer in handen krijgt is er “slechts” een meerderheid nodig om dat roer om te gooien. Dat deze koerswijziging gevolgen kan hebben voor de fundamenten van de samenleving (lees het terugdraaien van het seculiere karakter en eventueel van de democratie, hoewel het eerste tevens het tweede inhoud) is nooit uit te sluiten, maar voor grondwetswijzigingen is veel meer nodig dan een simpele meerderheid.

  Als we nu eens realistisch kijken naar de hoeveelheid Moslims in Nederland, t.w. ongeveer 1 miljoen, en er vanuit gaan dat alle stemgerechtigde Moslims, indien dat zou kunnen, op een Moslimpartij zouden stemmen, dan nog komen we niet erg ver. Ik kan je daarnaast verzekeren uit gesprekken met Moslims dat er niet erg veel zijn die zich alleen maar laten leiden door hun geloof wanneer men stemt. Het leeuwendeel van de Moslims in Nederland is Nederlander, hier geboren en getogen, of is zeer geïntegreerd. Vele Moslims in Nederland zullen zich ook verzetten tegen een aanval op het seculiere karakter van onze maatschappij en de democratie. Vergeet niet dat de Moslims die de media halen niet representatief zijn voor de gemeenschap als geheel.

  In hoeverre mijn gedachtegoed zoals door mij op deze site geventileerd, riekt naar de wens tot omverwerping van de maatschappij weet ik niet. ‘Een bang oog ziet vreemde dingen’ is één van mijn spreuken. Dat ik niet blij ben met de huidige maatschappij is in mijn betoog evident, dat kan en zal ik niet ontkennen. Maar dat is op geheel andere gronden dan de door jou veronderstelde. Mijn grond vindt zijn fundament in normen en waarden, de zelfde normen en waarden welke hier ook een tijd in zwang geweest zijn in de politiek en weer vergaan zijn als waren ze een modeartikel. Dit besef is in de Islam hoog ontwikkeld en daarom stuiten een hoop zaken in de westerse maatschappij Moslims tegen de borst, zoals het ook veel strenge Christenen tegen de borst stuit.

  Ik ben heel blij met je besef dat de “gastarbeiders” met hun arbeid rechten hebben opgebouwd. Hun aanwezigheid hier, primair in de meeste gevallen om economische redenen (van beide zijden, ook die van de Nederlandse ondernemers), maakte hun bij lang genoeg verblijf Nederlanders. Dat Nederland, zoals ik eerder al zei, fouten heeft gemaakt in de inschatting van de maatschappelijke gevolgen mag duidelijk zijn. Had men geweten wat men nu weet dan was het onderwerp integratie veel eerder aangepakt, maar hierbij dient aangetekend dat integratie van twee kanten moet komen en niet een passief accepteren is van de aanwezigheid van een andere cultuur maar ook een actieve participatie van de Nederlanders verlangt. Om elkaar te kunnen begrijpen is tenslotte begrip voor, dus kennis van elkanders cultuur nodig.

  Terug naar Mohammed B.

  Wat betreft MB kan ik simpel refereren naar mijn column. “Gij zult niet doden” en ook lees je in mijn verhaal dat ik dat wat Van Gogh spuide verwens maar niet Van Gogh zelf. Verder moet ik, voordat we verder gaan over MB, nogmaals herhalen dat MB niet representatief is voor alle Moslims in dit land. Enige dreiging verbonden met MB mag dus ook niet gezien worden als komend van “de Moslims” en deze link wordt helaas maar al te vaak stilzwijgend gelegd.

  Ten aanzien van MB is het niet aan mij om het te oordelen, laat staan de VERoordelen. Ik heb nooit met hem gesproken en alleen zijn “brief” en zijn uitlatingen in de rechtbank ken ik. Dat je, kort samengevat, zegt “rot op als het je niet bevalt” kan ik begrijpen en lijkt mij terecht. Wel moet je proberen om zijn uitlatingen even los te zien van zijn daad hoe moeilijk dat dan ook te verkroppen is. Op enkele punten heeft hij wel gelijk. Dat is niet zo zeer zijn verdienste maar betreft enkele opmerkingen over onze maatschappij die midden in de roos zijn.

  Zo dwingt onze maatschappij haast tot geloofsafval. De keus tussen integreren en Moslim zijn is vrijwel onmogelijk daar er geen overlap is. Kies je voor Moslim zijn dan kan je niet anders dan stellen dat je leeft in een Moslimvijandige maatschappij. Hiermee bedoel ik niet enige anti-Moslim houding maar puur de normen en waarden of zo je wilt de afwezigheid ervan in deze maatschappij. Wat wij in Nederland cultuur, zeden en gebruiken noemen zijn die aanduidingen niet waard. Als een Moslim zijn/haar Islamitische normen en waarden als leidraad aanbied voor de Nederlandse maatschappij dan kan die daar alleen maar beter van worden.

  De neon-image

  Aangetekend dient wel te worden dat mensen die “buiten de maatschappij staan” van buitenaf alleen maar de buitenkant zien van die maatschappij. Zij worden alleen maar geconfronteerd met de beelden die zij voorgeschoteld krijgen via media, op straat, etc. een soort van neon-image. Dat de meerderheid van de Nederlanders gelukkig wel haast Islamitische normen en waarden er op na houden wordt alleen, helaas niet gezien. Dit is binnenskamers.

  Wij hebben in Nederland en in de meeste westerse landen geaccepteerd dat het publieke domein gecontroleerd wordt door de media en het bedrijven. De “buitenkant” is daardoor ook niet representatief voor de Nederlanders maar helaas is dat wat de “niet actie aan onze maatschappij deelnemende buitenlander”van onze maatschappij te zien krijgt. Het opnemen van “de anderen” in onze maatschappij verlangt dus dat die maatschappij naar hen toekomt daar de drempel van de neon-image veel te groot is. En als we dan toch bezig zijn kunnen we ons gelijk afvragen of wij zelf nog langer door deze neon-image gerepresenteerd willen worden.

  Economische factor

  De economische factor is ook een leuk iets om foute beelden van buitenlanders mee te scheppen. Het gemiddelde inkomen van groepen die de landstaal maar moeilijk spreken en welke altijd slechte toegang tot scholing hebben gehad zal altijd minder zijn. Dit geldt voor elke groep. Stuur een groep zeer slecht opgeleide Nederlanders naar Japan dan bakken die er qua aansluiting bij de maatschappij en qua inkomen ook niets van.

  Dit heeft niet te maken met cultuur en geloof maar met opleiding, taalbarrière en cultuurVERSCHIL. Naarmate de Moslims in Nederland van een latere generatie zijn zal dat verschil teruglopen, hoewel het gevoel van achtergesteld zijn langzamer zal slijten dan dat de kansen toenemen omdat ze lang de lessen geleerd van hun kansarmere ouders met zich mee zullen dragen. Het is namelijk onmogelijk om vrij van je verleden te leven. Het vormt je en je draagt het mee.

  Je zegt: “Moslims ontzeggen zichzelf kansen door zich afwijzend naar de niet moslimcultuur op te stellen. Is de kloof te groot om te integreren.” Christenen ontzeggen zich kansen met het afwijzen van zaken die niet met het Christendom te verenigen zijn. Ik bewonder deze Christenen zeer. Vele in ons land zouden daar een voorbeeld aan moeten nemen. Maar het “afzetten” dat jij signaleert op straat zoals “die rot Marokkaantjes” hebben niets met Moslims en Islam te maken. Ik heb hiermee zelf heel veel te maken en ik kan je vertellen dat “tuig” gewoon “tuig” is en dat het geheel niet relevant is of dat “tuig” geel, groen of pimpelpaars is, dat het van geen belang is of het Moslim (in woord) is of Christen. Ik hoorde enige tijd geleden een interview van een woordvoerder van justitie over een zaak waarin een aanhouding had plaatsgevonden De journalist vroeg “kunt u ons iets vertellen over de dader?”. Het antwoord begon met “de man had een donkere huidskleur…..” ?????????????? Of dat dit iets met de misdaad waarvan hij verdacht werd te maken zou hebben? Volgens mij waren we in dit land allemaal voor de wet gelijk? Laten we dan ook gelijk oordelen en, veroordelen volgens de wet, zonder onderscheids des persoons. Maar nee het doet het zo goed om steeds maar er bij te zeggen op welke punten de (mogelijke) dader afwijkt van ons ideaal beeld, de blanke Nederlander. Een misdadiger is een misdadiger. Geen onderscheid en gewoon vervolgen die hap! Maar dan ook niet langer die irrelevante stemming kwekende details noemen in de media.

  Dat Wilders populair wordt zegt dat wat over de dreiging of over de angst? En welke van de twee moet dan aangepakt worden? En einde van de vrijheid van meningsuiting? Me laars! Grappen en satire o.k. maar dat is toch wat anders dan beledigen (moetwillig kwetsen) Vrijheid van beledigen is niet het zelfde als vrijheid van meningsuiting, en dat zeg ik nu effen niet als Moslim.

  “Deze beschaving wil niet zwichten voor de grondwaarden van deze samenleving.” Ik hoop hier toch van harte dat je niet spreekt namens de Nederlandse beschaving maar slechts namens jezelf. Ik verwijs in deze weer naar die normen en waarden waar ik het al eerder over had. Of je de Islamitische, en in veel gevallen gelijk aan de Christelijke, het paard van Troije moet noemen lijkt mij overdreven. Vraag je eens af wat we hier in Nederland allemaal accepteren uit naam van “verworven vrijheden”. Ja, we hebben veel goede dingen bereikt, maar de vrijheid is gekidnapt en wordt misbruikt en de misbruikers hoeven ‘m nog niet eens te verdedigen, dat doe jij wel en nog zo vele andere mensen die zich zand in de ogen hebben laten strooien.

  Homo’s en gelijkheid van man en vrouw

  Waarom moet ik homo’s accepteren om door de maatschappij geaccepteerd te worden, leg mij dat eens uit. Heb ik onder de door jou zo geprezen vrijheid niet het recht om homofilie niet te accepteren? Gelijkheid van mannen en vrouwen; leg mij eens uit wat gelijkheid is en op welke vlakken en ten behoeve van wat. Wat is het hogere doel van deze gelijkheid. Is het gelijkheid om de gelijkheid, waarbij “de gelijkheid” een soort van heilig icoon wordt, een doel en zaligheid op zich? Voor mij is het huwelijk heilig en heeft de jeugd de toekomst. Beiden dienen voor alles te gaan en zijn de basis van de samenleving. Geen “gelijkheid” mag belangrijker zijn indien dat ten koste gaat van die twee zaken. Of je nu in schepping of in evolutie gelooft, man en vrouw zijn NIET gelijk of je dat nu leuk vindt of niet anders hadden we allemaal borsten gehad. Zelfs de natuur maakt onderscheid en daar denk jij boven te staan? Maar voor Allah zijn man en vrouw wel gelijk, maar dat is op een andere en veel betere manier. Dat er sprake is in sommige groepen van een dominantie door mannen welke zwaar ten koste gaat van de vrouwen is een feit maar ook dit moet niet toegeschreven worden aan de Islam maar is meer een cultureel iets.

  Je zegt: “Af en toe zal een moslim over de scheef gaan en geweld toepassen de komende tijd”. Je ziet Moslims geen geweld toepassen. Je ziet mensen met de islam als excuus, geweld toepassen. Verder zeg je “Andere moslims keuren geweld af, maar niet de boodschap. De trend is gezet en de angstmakerij is effectief.” Ja, juist de angstmakerij. Maak nou eens een scheiding tussen geweld en Moslims. Je doet alsof er sprake is van een causaal verband. “Niet moslims komen met een tegenreactie en kiezen voor Geert Wilders of zelfs extreem rechtse organisaties.” Die mensen zijn net zo gek als de geweld gebruikende dwazen. Het is alleen maar onbegrepen actie en tegenactie en zolang niemand luistert en de schellen van de ogen gooit blijft dit voortgaan en kunnen er dadelijk heel rare dingen gebeuren.

  “Ik begrijp uit jou stukken dat je graag in toekomst wanneer er genoeg moslims worden geboren in Nederland door het hebben van grote gezinnen in jullie gemeenschap het aantal moslims zodanig zal toenemen dat er een meerderheid zal komen in (delen) van dit land om dit mogelijk te maken ten zeerste aanmoedigt.” Ik kan mij niet herinneren dat ooit gezegd te hebben, maar ik zou het zeer op prijs stellen als je het voor elkaar zou krijgen ook van de Islam wat op te steken, te implementeren en er ten behoeve van alle Nederlands ingezetenen een betere maatschappij van te maken.

  “Snap jij dat je van dit land door deze geloofsgemeenschap een puinhoop aan het maken bent.” Pardon, de Moslims maken er een puinhoop van? Waar dan en met ze hoe velen? Dat allochtonen oververtegenwoordigds zijn in de criminaliteit klopt. Velen zijn laag opgeleid en spreken slecht Nederlands waardoor hun kansen op de arbeidsmarkt beperkt zijn. Dit laatste is op zich al een antwoord. Ik ben blij dat je dan ook zegt dat deze mensen de plicht hebben zichzelf en (vooral) hun kinderen te ontworstelen aan de huidige achterstandspositie. Daarbij horen zij alle steun te krijgen van iedere Nederlander. Maar daar hoort geen debat over te gaan. Ik ben met velen moe van het debat. Daden, dat is nodig en ik zal mij daar graag voor inzetten, met discussies, lezingen of anders. Heeft u wel eens de Koran gelezen, bent u wel eens in een Moskee geweest, heeft u zelf wel eens vrijwilligers werk gedaan om de ander te helpen zijn of haar achterstand weg te werken, om zo maar enkele dingen te noemen?

  En voor alle niet-moslims die bereid zijn tot dialoog en het vertellen over normen en waarden …….welkom!!!!!!!!!! Je bent wat mij betreft altijd welkom en ik ben de eerste die zijn hand uitsteekt!!!!!!!!!!

    /   Beantwoorden  / 
 39. cugel

  @Verzet nu
  In ieder geval van u/jou kun je niet zeggen dat je het debat niet aangaat. Wil je ook een reactie van mij of heb ik me gediskwalificeerd door nog harder de islam aan te vallen dan Lexion? Vandaag is er wel tijd voor, mogelijk en anders volgende week, want ik ben er niet van donderdag tot en met zondag.
  Als voorschot even, voor ik gedwongen ben punt voor punt op je artikel in te gaan, heb ik een vraag: waar wil je je nu tegen verzetten? Is dat de “neon” maatschappij (zoals jij het wel treffend noemt) en denk je dat de islam de enige stroming is met voldoende tegenwicht daartegen? Of ben je om andere (amoureuze?) redenen je op de islam gaan richten?
  Ik ben het met je eens dat de religie een punt heeft door het belang van de stabiele relatie voor de kinderen te onderstrepen en dat er weinig belangrijker is dan dat. Maar hebben we de islam daar voor nodig?

    /   Beantwoorden  / 
 40. Verzet_nu

  “In ieder geval van u/jou kun je niet zeggen dat je het debat niet aangaat.” dank je wel.

  “Wil je ook een reactie van mij of heb ik me gediskwalificeerd door nog harder de islam aan te vallen dan Lexion?” Natuurlijk niet. Wie ben ik om mensen uit te sluiten…

  “Vandaag is er wel tijd voor, mogelijk en anders volgende week, want ik ben er niet van donderdag tot en met zondag.” any time.

  “waar wil je je nu tegen verzetten? Is dat de “neon” maatschappij (zoals jij het wel treffend noemt)” JA onder anderen “en denk je dat de islam de enige stroming is met voldoende tegenwicht daartegen?” nee, maar wel een krachtige, maar daar komen we beiden dan nog op terug,

  “Of ben je om andere (amoureuze?) redenen je op de islam gaan richten?” nee (grinnik).

  “Ik ben het met je eens dat de religie een punt heeft door het belang van de stabiele relatie voor de kinderen te onderstrepen en dat er weinig belangrijker is dan dat. Maar hebben we de islam daar voor nodig?” Niet perse, maar ik kan de vraag ook omdraaien; is er een argument om de Islam er niet bij te betrekken?

    /   Beantwoorden  / 
 41. cugel

  Allereerst sorry omdat ik gister niet bij de computer kon vanwege technische omstandigheden.
  “is er een argument om de Islam er niet bij te betrekken?”
  Dat vergt ben ik bang een lang antwoord.
  Allereerst pro:
  Vaak raken ontwortelde mensen ontheemd en hun kinderen kunnen in allerlei soorten problemen komen zonder anker. Beter een import bevolking die zich aan regels van fatsoen houdt opgelegd door hun religie dan een losgeslagen criminele bende.
  De islam heeft ooit een glansrijke beschaving in stand weten te houden naast een middeleeuws Europa.
  De huidige Westerse samenleving heeft grote problemen op sociaal vlak door de modernisering.
  Contra:
  De ontworteling heeft al plaatsgevonden en de ontwortelde jongeren grijpen inderdaad terug op hun geloof, maar een rigide versie daarvan waar de bevolking in het land waar ze vandaan komen met afgrijzen naar kijkt. Deze religiositeit is in vele gevallen de basis voor een, soms gewapende, strijd tegen het “verdorven” Westen. Kijk naar de nog ternauwernood bedwongen “intifada” in de Franse banlieues. De politie heeft onlangs gezegd dat (toen een boef in 020-gaza wegvluchtend voor de politie zich doodreed tegen een paal) ze soortgelijke taferelen in Nederland maar ternauwernood kon voorkomen door met de jeugd te gaan “bidden” (sic!). De islam is dus eerder een focus van aggressie tegen het Westen dan iets dat jongeren op het rechte pad houdt. Met de islam in de hand mag je Nederlandse meisjes het bed in praten, want dat zijn toch maar hoeren waar je je hormonen op uit kunt leven tot je met het kuise hoofddoekje trouwt. Met de islam mag je alles doen wat het Westen verzwakt (stelen etc)want uiteindelijk komt dat de stichting van een islamitische staat ten goede.
  De moslims die het er niet mee eens zijn zeggen dat niet hardop en duidelijk. De zogenaamde “ja, maar…” moslims. Omdat Israel, Irak, Afghanistan etc is dit allemaal begrijpelijk.
  De ooit glansrijke moslimbeschaving (of dat blijkt te kloppen bij nader onderzoek moeten we nog zien) is al sinds ongeveer 1600 in stagnatie. De hele moslimwereld is, op een paar enclaves na, één groot probleemgebied. Alleen dat is al een reden om te zorgen dat de islam nooit vaste voet krijgt in Europa. Kijk eens naar de Balkan die half geïslamiseerd is: wij hebben problemen met de moderne tijd maar daarmee zou niemand willen ruilen.
  Vorige groepen gastarbeiders zijn goed in Nederland geïntegreerd omdat ze een christelijke achtergrond hadden, maar de moslims integreren niet (we zitten nu bij de derde generatie en de problemen zijn nu pas echt groot: hun grootouders waren wél aardige mensen, dus daar ligt het niet aan)

  Tot zover een antwoord op je vraag “is er een argument om de Islam er niet bij te betrekken?”
  Nog een paar linkjes:
  http://mirror.huldu.net/DOVN/dovn.htm#voorwoord
  http://www.elsevier.nl/opinie/weblog/asp/artnr/151958/index.html
  http://www.faithfreedom.org/book1.htm
  Niet allemaal even overtuigend, maar toch “a growing body of evidence”

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.