‘Lekker samen’ op de EO-jongerendag

Opening EO-JongerendagEnkele duizenden springen voor minister Andre Rouvoet (Jeugd en Gezin), die met gitaar en microfoon tussen de rookmachines staat. X-Factorwinnares Sharon Kips zingt een speciaal voor haar geschreven openingslied en de meiden van X-Factorgroep X6 hoopten vroeger als bezoekers al dat zij er nog een keer zouden optreden, schrijft Kerknieuws.nl. De EO Jongerendag lijkt zaterdag een feestje voor zowel zowel artiesten als voor de 34.000 bezoekers, 2000 meer dan vorig jaar.

''We zijn hier met een kleine twintig man van onze kerk,'' vertellen drie jongens en drie meiden uit het Drentse Schoonebeek. ''We komen om mee te feesten met de gezellige sfeer die hier is,'' aldus Gerwin (16), Corwin (15) en Rick (15). ''Je kunt lekker meezingen en je bent eens een keer van een echt grote groep mensen niet de enige jongere die gelooft,'' vinden Judith (14) en haar vriendinnen.

De groep uit Schoonebeek is slechts een van de vele groepen die met circa 150 bussen uit heel Nederland zijn gekomen, vaak op initiatief vanuit een kerkgemeente. Behalve jongeren van gemiddeld 12 tot 18 jaar bezoeken ook veel gezinnen de dag. Zij zitten op de tribunes of op de achterste helft van het veld. Zo makkelijk als iedereen opstaat voor de populaire EO Praiseband – iedereen kan meezingen – zo makkelijk wordt heel het stadion stil voor een toespraak of gebed.

''Ik kom voor de praisedienst en rockband Stellar Kart, maar ook voor het woord van God,'' zegt bijvoorbeeld de 14-jarige Sander Bouterse uit Schiedam. ''Daarnaast is het gewoon gezellig dat je samen bent.''

Voor het evenement stonden zaterdagochtend al om acht uur een paar duizend jonge bezoekers voor het stadion. Organisator Jan-Willem Bosman: ''Sharon Kips en X6 waren echt een kadootje, zeker omdat ze hier zelf al graag een keer wilden optreden. We beginnen namelijk in september altijd al met de voorbereidingen voor het jaar daarop.''

Lees ook:Peiling: hoe vind je de nieuwe lay-out?
Lees ook:Christelijke scholieren tonen solidariteit met moslim-directeur
Lees ook:Eis: werkstraf voor dominee wegens bommelding concert Madonna
Lees ook:Bekende Amerikaanse homo is na bekering ‘straight’
Lees ook:Verrassing: Sharon Kips is ook maar een mens

3 reacties op “‘Lekker samen’ op de EO-jongerendag

  1. Henk-Jan

    De muziek was best leuk :-)
    Alleen jammer dat ‘k al die ettertjes in de gaten moest houden :-P

      /   Beantwoorden  / 
  2. Fawkes

    Het was gezellie

      /   Beantwoorden  / 
  3. Harrie

    Beetje jammer dat ze dan weer ‘Alles is mogelijk’ stukjes laten zien op het journaal. Bad promotion :(

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.