Hulpbisshop: ‘Wilders moet niet beledigen en geen straattaal gebruiken’

De kunst van het beledigen"Kies de woorden waardoor je tot een echt debat kunt komen. Wat er nu
gebeurt is alleen maar mensen beledigen. En als mensen beledigd worden,
hebben ze meestal de neiging zich af te schermen en niet meer te
luisteren, laat staan dat ze nog bereid zijn in debat te gaan," zegt
hulpbisshop Gerard de Korte van Utrecht op katholieknederland.nl.

"Ik
denk dat we zo niet met elkaar in debat moeten gaan. Het gaat over de
kwaliteit van het debat in de samenleving. Als politici gewoon
straattaal gaan gebruiken dan doe je daar geen recht aan. In het
parlement moet je ook een bepaalde vorm van fatsoen en kwaliteit
handhaven in het onderlinge debat. En als we alleen maar gaan schelden,
dan bereik je elkaar niet. Wat we nodig hebben in dit moeilijke thema
is blijvende communicatie, blijvend gesprek."

 

Het is verrassend dat de Korte uitspraak doet over Wilders. Het is de eerste keer dat een hoge religieuze functionaris in Nederland zich mengt in het debat over Wilders en de anti-Koranfilm waaraan het Tweede Kamerlid werkt. Het maakt duidelijk dat ook de kerk zich zorgen maakt over de consequenties van de anti-islam film Fitna.

 

Gebruikte bronnen ANP/katholieknederland.nl

Lees ook:Wilders: Laffe premier oorzaak wereldwijde onrust film
Lees ook:Kerk weigert huwelijk impotente man te voltrekken
Lees ook:Balkenende bekritiseert ‘onnodig harde’ toon Wilders
Lees ook:Zeer provocerende en beledigende column Wilders
Lees ook:Wilders: Fitna verschijnt voor 1 april

12 reacties op “Hulpbisshop: ‘Wilders moet niet beledigen en geen straattaal gebruiken’

  1. Kees Droog

    Re: Het maakt duidelijk dat ook de kerk zich zorgen maakt over de consequenties van de anti-islam film Fitna.

    De kerk is geen veilige plaats meer voor de gelovigen:

    De Bijbel onderwijst dat in deze dagen wij zullen vluchten van de kerken. Gods oordeel is begonnen, en God start het in de uiterlijke kerk. Wij zullen, als mogelijk, bijeenkomen met andere gelovige (Hebreeën.10:25) maar niet in de kerk.

    Vreest God, en geeft Hem heerlijkheid, want de ure Zijns oordeels is gekomen; en aanbidt Hem, Die den hemel, en de aarde, en de zee, en de fonteinen der wateren gemaakt heeft. Openbaring 14:7

    Maar wanneer gij zien zult, dat Jeruzalem van heirlegers omsingeld wordt, zo weet alsdan, dat haar verwoesting nabij gekomen is. Alsdan die in Judea zijn, dat zij vlieden naar de bergen; en die in het midden van dezelve zijn, dat zij daaruit trekken ; en die op de velden zijn, dat zij in dezelve niet komen. Want deze zijn dagen der wraak, opdat alles vervuld worde, dat geschreven is. Lukas 21:20-22

    In deze versen, “Jeruzalem” en “Judea” verwijzen naar de uiterlijke kerken. De eeuwige Kerk bestaan uit al die God heeft zalig gemaakt en deze zullen leven met Hem eeuwig in de Hemel. De “legers” zijn satan (de anti christussen), als hij komt met zijn valse profeten met kracht, tekenen en wonderen der leugen. De “bergen” naar Christus Psalm125:2. Dit is Gods oordeel in de plaatselijke kerken. Zie ook 2 Thessalonicensen 2:1+. … Want het is de tijd, dat het oordeel beginne van het huis Gods, … 1 Petrus 4:17

      /   Beantwoorden  / 
  2. Frans

    Ho, ho hulpie van de bisschop: WIE BELEDIGT ER NOU WIE? WIE ROEPEN ER OM HET VERMOORDEN VAN DE ANDER EN HET DE MOND SNOEREN EN STRAFVERVOLGEN? WIE HEEFT ER EEN COMMITÉ TEGEN EEN KAMERLID’S MENINGSUITING OPGERICHT: JUIST: DE TEGENSTANDERS VAN WILDERS!

    Als je wérkelijk een kerk-knecht bent, dien je onpartijdig te zijn, en om Wilders zo aan te spreken is partijdig!

    Het is ook verloochenen van je eigen mensen- als Nederlander- en zo pleeg je landverraad!

    En het is een verloochenen van Christus, omdat moslims (en Joden) anti-christenen zijn, omdat zij de Zoon van God loochenen! 1 Johannes 2:22 in de Bijbel!

      /   Beantwoorden  / 
  3. Frans

    De waarheid zal de moslims altijd beledigen, omdat de Islam een leugen is, en zij de leugen als waarheid met de paplepel ingegoten hebben gekregen.

    En het is de taak van de kerk deze heidenen, deze afgoden-dienaars van de duivel die hen in zijn leugens en afgoderij bindt, te verlossen!

    Want Allah is de enige van de 365 afgoden van de Ka’aba in Mecca die Mohammed overliet. Die deed hij een jasje aan van attributen van God, die hij van verhalen van christen-sekteleden en Joden had gehoord.

    Dat bedriegt mensen die God niet kennen, zoals deze hulp-bisschop, gemakkelijk! dat blijkt. Maar mensen die God kennen, laten zich niet door het jasje van God dat Mohammed Allah valselijk heeft aangetrokken, misleiden! Het is wel bijzonder triest dat de dwazen niet willen horen naar de wijzen die inzicht hebben!

    Het is de taak van de kerk dat zij de mensen de waarheid, het evangelie van Jezus Christus onderwijzen en Christus discipelen maken!

    dat doet de kerk iha. helemaal niet meer. Daaromdeugt zij nergens meer voor dan om als niet zoutend zout op straat te worden geworpen en door mensen met voeten te worden vertreden! (Matthéüs 5:13)

    En deze hulp-bisschop en dergelijken die zich ten onrechte christen noemen, omdat zij Christus met hun woorden en daden verloochenen, zegt Christus:

    Openbaring 3:16:
    Zo dan, omdat gij lauw zijt en noch heet, noch koud, zal Ik u uit mijn mond spuwen.
    Matthéüs 5:13:
    Gij zijt het zout der aarde; indien nu het zout zijn kracht verliest, waarmede zal het gezouten worden? Het deugt nergens meer toe dan om weggeworpen en door de mensen vertreden te worden.
    Matthéüs 7:21-31:
    Niet een ieder, die tot Mij zegt: Here, Here, zal het Koninkrijk der hemelen binnengaan, maar wie doet de wil mijns Vaders, die in de hemelen is. Velen zullen te dien dage tot Mij zeggen: Here, Here, hebben wij niet in uw naam geprofeteerd en in uw naam boze geesten uitgedreven en in uw naam vele krachten gedaan? En dan zal Ik hun openlijk zeggen: Ik heb u nooit gekend; gaat weg van Mij, gij werkers der wetteloosheid.
    Jacobus 4:4:
    Overspeligen, weet gij niet, dat de vriendschap met de wereld vijandschap tegen God is? Wie dus een vriend der wereld wil zijn, wordt metterdaad een vijand van God.
    1 Johannes 2: 15-17:
    Hebt de wereld niet lief en hetgeen in de wereld is. Indien iemand de wereld liefheeft, de liefde des Vaders is niet in hem. Want al wat in de wereld is: de begeerte des vlezes, de begeerte der ogen en een hovaardig leven, is niet uit de Vader, maar uit de wereld. En de wereld gaat voorbij en haar begeren, maar wie de wil van God doet, blijft tot in eeuwigheid.

      /   Beantwoorden  / 
  4. Frans

    Omdat de waarheid als belediging wordt ervaren door mensen die de leugen verkiezen, mag dan de waarheid niet meer gecommuniceerd worden?

    Dan regeert de leugen, en dus satan!

    Door zo te spreken, vanuit de mens, hulp-bisschop, en niet vanuit God, en ook niet vanuit de waarheid, ben je geen dienstknecht van God, noch van de Kerk, maar van Satan!

    Belediging… als maatstaf.

    Waarom ben je zo HYPOCRIET- HULPBISSCHOP? Als je eigen kerkleden; als Christenen worden beledigd, trek je je mond niet open! Dan zeg je niks.

    Maar omdat deze barbaren met geweld dreigen, laat je je door angst leiden.

    “Alle lafhartigen,” zegt God, “belanden in de Poel die Brandt van Vuur en Zwavel!” (Openbaring 21:8)

    Dat zijn er zo velen in Nederland. De voorzitter van het CDA, deze hulpbisschop en veel journalisten die ik op het Journaal premier Balkenende hoorde ondervragen!

      /   Beantwoorden  / 
  5. Frans

    Als de kerk haar taak had gedaan en Christus discipelen had gemaakt van de moslims, in de tijd dat het Westen de macht had daar, en zij door ons als kolonie door Westerse natiën werden geregeerd, hadden wij nu deze problemen niet!

    “Mea Culpa,” hulpbisschop, “Mea Culpa, Mea Maxima Culpa,” is wat alle kerkknechten dienen te belijden voor Christus!

    Nu krijg je de onbetaalde rekening gepresenteerd. Nu oogst je wat je gezaaid hebt! Ongehoorzaamheid heb je gezaaid. Oordelen zul je oogsten!

      /   Beantwoorden  / 
  6. Chris van Hattem

    Ik woon al jaren in the New Jerusalem, met mijn vriendschappen….

      /   Beantwoorden  / 
  7. Frans

    Okay Jos. Ik zal het overdenken.

      /   Beantwoorden  / 
  8. Nilsson

    @Frans ik ben bang dat iedereen die het niet met jou eens is, partijdig is. Iedereen die een andere mening heeft een landverrader is. Iedereen die een ander geloof aanhangt een ongelovige is. Waarschijnlijk vind je in jouw duistere hoekjes wel ondersteunende teksten.

    Frans dit patroon lijkt ergens heel erg op, heel erg op. Frans kijk eens in de spiegel na enige tijd zul je weten tegen wie je je echt richt. Na enige tijd hoop ik dat je de ware Frans nog eens vindt.

    Schoppen tegen alles en iedereen maakt heel alleen.

      /   Beantwoorden  / 
  9. Paapsgezind

    Die bisschop zou juist dankbaar moeten zijn dat kamerlid Wilders de gevaarlijke ketterij van de islam ontmaskert als gevaarlijk en fascistisch.

      /   Beantwoorden  / 
  10. Frans

    De bisschoppen en Rome liggen in bed met de islam! Dat heet dialoog! Dat loog er niet om!

      /   Beantwoorden  / 
  11. Paapsgezind

    Gelukkig heeft Zijne Heiligheid Benedictus een wat minder naïeve kijk op de islam getuige zijn citaat van Keizer Manuel. Blij dat de Kerkleer van boven wordt opgelegd in de Kerk van Rome!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.