Peiling: Karate met of toch zonder hoofddoek?

HoofddoekjeEen paar dagen nadat Nena zichzelf uit de Gouden Kooi heeft ge(karate)trapt, staat nu een iets ander facet van de vechtsport in het nieuws. De Utrechtse Karate-do Vereniging KyouKei heeft een klacht ingediend bij de Nederlandse karatebond, omdat de vereniging vindt dat een van haar vrouwelijke leden wordt gediscrimineerd. Het meisje is moslim en wil graag met haar hoofddoek op wedstrijden spelen. De karatebond heeft de vereniging laten weten dat een verzoek met hoofddoek te mogen spelen zal worden afgewezen, aldus een woordvoerder van KyouKei. Nu wil ik graag weten wat jij hiervan vindt. Je kunt stemmen via een peiling (experimentje) en natuurlijk ook je reactie achterlaten.


Create polls and vote for free. dPolls.com

Gaat dit te ver, of moeten we zeggen: 'Het hoofddoekje zit niemand in de weg en je doet er niemand kwaad mee. En als deze meid het wil dragen vanuit haar geloofsovertuiging, moeten we dat respecteren'. Ben benieuwd wat jullie hiervan vinden. Geef je mening in de allereerste religie.blog.nl-peiling!!

Lees ook:Al gestemd in de peiling over hoofddoekjes?
Lees ook:Kleine meerderheid stemt tegen karate-hoofddoek
Lees ook:Christelijke scholieren tonen solidariteit met moslim-directeur
Lees ook:Belgisch protest moslima’s tegen hoofddoekverbod
Lees ook:Vervuiling is geen zonde van de katholieke kerk

9 reacties op “Peiling: Karate met of toch zonder hoofddoek?

  1. rita verdonk

    jullie weten allemaal wel hoe ik erover denk. Ik ben het er niet mee eens! Ze moeten geen hoofddoekje dragen want ze kunnen er explosieven onder bewaren! kijk uit.

    we gaan niet naar links,,, niet naar rechts ,,,, maar recht vooruit!

      /   Beantwoorden  / 
  2. Youssouf

    De vrouwen moeten hun hoofden verbergen achter een doek omdat ze anders kunnen worden afgepakt door andere oversexte mannen
    ALLAH HOE AKBAR!!!

      /   Beantwoorden  / 
  3. fatma

    Hoofdddoeken in de vorm van een sluier, tulband of een doek om het hoofd worden in verschillende bijbelverzen genoemd.

    Tot het Tweede Vaticaans Concilie was het vrouwen verplicht hoofdbedekking te dragen in een katholieke kerk. Dit gebod vindt zijn oorsprong in de Eerste brief van Paulus aan de Korintiërs 11, vers 5 en 6 (“Maar iedere vrouw, die blootshoofds bidt of profeteert, doet haar hoofd schande aan…”). Ook binnen veel protestantse gemeenschappen is dit nog gebruikelijk. Doorgaans was en is dit Bijbelse gebod opgelost door het dragen van een hoed.

    In de christelijke iconografie is een sluier het symbool van de kuisheid. In beelhouwwerken van gothische kerken eveneens.[1]
    De hoofddoek als symbool van kuisheid in de christelijke traditie is nog terug te zien in hedendaagse bruidskleding.

      /   Beantwoorden  / 
  4. Truus Baaij

    Laat de karateka haar hoofddoek dragen. Eventuele akelige gevolgen zijn voor haar en haar familie.

      /   Beantwoorden  / 
  5. Maryam

    Hoi allemaal,

    Ik vind het jammer dat de meesten hier zo negatief tegen elkaar doen,terwijl het eigenlijk alleen maar gaat om een lapje stof om het hoofd van een meisje dat geloofd dat het voor haar beter is als ze die omdoet.

    Een ander zou misschien zijn geluksonderbroek aandoen omdat hij geloofd dat dat beter is voor hem…

    Wat maakt het nou uit waar je in geloofd laat elkaar toch vrij in zijn of haar denken en doen.

    Ik vind het knap van zo’n jong meisje dat ze voor zichzelf durft op te komen en dat ze zo goed bezig is met haar lichaam, dat doen er tegenwoordig niet meer zoveel..daar heb ik alleen maar bewondering voor.

    Er zijn mensen die claimen Moslim te zijn en doden in de naam van Allah…(terwijl Allah zegt dat je niet mag doden!)…Dat wil niet zeggen dat ze Moslims zijn…alleen Allah kan zeggen of je Moslim bent want Moslim betekent: dat je rechtvaardig bent,goede werken verricht en gelooft dat er maar 1 God is(Allah)en Hij(Allah) de enige is die het recht heeft om aanbeden te worden.

      /   Beantwoorden  / 
  6. Redactie (David Slager)

    Alle reacties blijven uiteraard van harte welkom, alleen heb ik er enkele verwijderd omdat ze allen van dezelfde persoon vandaan kwamen onder verschillende niet bestaande namen en enkele reacties daarvan onnodig kwetsend waren. Nogmaals, blijven reageren dus, maar hou bij je reacties een beetje rekening met anderen, oké?!

      /   Beantwoorden  / 
  7. Corderius

    ze moet gewoon zich aanpassen. punt uit.

      /   Beantwoorden  / 
  8. Anoniem

    Ik vind eigenlijk het gedoe rond hoofddoekjes erg overdreven. In de koran staat nergens duidelijk vermeldt dat vrouwen zichzelf moeten verbergen achter hoofddoekjes. In Turkije is het dragen ervan zelfs verboden. Waarom is het hier in een christelijk land wel toegestaan? Als wij ons begeven naar een ander land moeten wij ons aanpassen, waarom zij niet?

      /   Beantwoorden  / 
  9. Frank

    Neej, geen hoofddoekjes bij sport. Een pet mag ook niet. Een (geloof)ketting mag ook niet. Sporten met die dingen kan niet…

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.