President Ahmadinejad (Iran): Atoomwapens zijn strijdig met islam

Mahmoud Ahmadinejad  Grappig hoe één toespraak tot twee verschillende nieuwsberichten kan leiden. Ongeveer de helft van de media kopt over de uitspraak van de Iraanse president Ahmadinejad dat ,,de islamitische traditie het gebruik van massavernietingswapens verbiedt, inclusief nucleaire wapens''. De andere helft schrijft: ,,Het nucleaire programma van Iran is een trein zonder achteruitversnelling en remmen en zal dus hoe dan ook worden voortgezet.'' Om in de traditie van Henk Westbroek te blijven: Wat is waarrrr?

Protest n.a.v. Ahmadinejads uitspraak dat Israel van de wereldkaart geveegd moet wordenTsja, hij heeft het allebij gezegd, blijkbaar. Ahmadinejad wil in ieder geval graag de internationale gemeenschap laten geloven dat zijn nucleaire programma uitsluitend bedoeld is voor het opwekken van energie. De VS en veel van hun bondgenoten zijn ervan overtuigd dat Iran bezig is kernwapens te ontwikkelen. Iran heeft deze week een resolutie van de Veiligheidsraad genegeerd die het land had opgeroepen het verrijken van uranium op te schorten. Het land is bezig in hoog tempo gascentrifuges te produceren. Sinds begin november is 66 kilo uranium verrijkt, aldus een rapport van het Internationale Atoomagentschap (IAEA) te Wenen. Ahmadinejad riep de internationale gemeenschap op weer met Iran te gaan onderhandelen en zei dat het afgelopen moet zijn met het intimideren van zijn land.

Ahmadinejad zei in een redevoering voor duizenden toehoorders dat Iran zijn atoomprogramma zal verdedigen. Iran zou een voorbeeld kunnen worden voor andere landen die geavanceerde technologie proberen te ontwikkelen. Iran heeft alle 'treiteraars en corrupte machten' weerstaan en zal zijn rechten ten volle verdedigen, zei hij. Sorry hoor, maar moet je zo'n figuur geloven als hij zegt dat zijn uranium-verrijking (wat nodig is voor de ontwikkeling van atoomwapens) uitsluitend gebruikt wordt voor energie-doeleinden? Als dat werkelijk zo is, moét hij de inspecteurs in zijn land toelaten. Zolang hij dat niet durft, heeft hij blijkbaar iets te verbergen. Boycotten dat extremistische land, met die gevaarlijke gek als president.

Lees ook op deze blog: 'In Iran vieren we de dood-aan-Israël-dag'
Lees ook op deze blog: Ahmadinejad: '16-jarig meisje wekt thuis nucleaire energie op'

Lees ook:Ahmadinejad: ’16-jarig meisje wekt thuis nucleaire energie op’
Lees ook:Iran garandeert religieuze vrijheid Baha’i's
Lees ook:‘In Iran vieren we de dood-aan-Israël-dag’
Lees ook:Ahmadinejad bekritiseerd vanwege omarming en kus
Lees ook:‘Religie niet schuldige zelfmoordaanslag’

Eén reactie op “President Ahmadinejad (Iran): Atoomwapens zijn strijdig met islam

  1. birtanem

    het is de waarheid in islam dat je nooit geweld of ook wel oorlog genoemd niet gebruiken voor een oplossing je hebt ook een mond gekregen om het te gebruiken.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.