Anonieme schrijver in VVD-blad bekritiseert ‘haatdragende’ Koran

Man leest KoranDe Koran is zo ’primitief, haatdragend en ongenuanceerd’, dat degene die dit heilige boek voorleest zich al schuldig maakt aan ’discriminatie en opruiing’, zo staat in een artikel van het VVD-blad Liberaal Reveil. De schrijver is anoniem en heeft onder een pseudoniem geschreven. De VVD-fractie distantieert zich van het artikel, schrijft dagblad Trouw. Maar niet alleen bij de partij van Wilders, ook binnen de VVD is een stroming die vindt dat grote delen van de islamitische Koran zo ’gewelddadig en onverdraagzaam jegens andersdenkenden zijn’, dat het boek niet meer in de huidige vorm in Nederland verspreid zou mogen worden.

Wilders adviseerde moslims een paar weken terug om de helft van de Koran te verscheuren. Vooral de vele passages waarin moslims worden opgeroepen andersdenkenden te vermoorden, moeten het ontgelden. Een anoniem gemaakte schrijver onder de pseudonaam ’Frankenvrij’ stelt nu in het jongste nummer van Liberaal Reveil dat de Koran door islamitische redacteuren drastisch herschreven zou moeten worden, en aan de huidige tijd worden aangepast. Voor de christelijke Bijbel vindt hij dat niet nodig, omdat die een stuk verdraagzamer zou zijn.

Volgens Frankenvrij fungeert de Koran als een „psychologisch ontstekingsmechanisme van de fundamentalistische islamitische terreur, die onophoudelijk wereldwijd wordt bedreven”, en om die reden zou de Koran eigenlijk verboden moeten worden. Het stuk krijgt inhoudelijk de volledige instemming van VVD-senator Heleen Dupuis, tevens voorzitter van de redactie van het blad, al is het uitdrukkelijk op persoonlijke titel geschreven. Volgens Dupuis is het stuk door islamitische experts bekeken en goedgekeurd en vertolkt het bovendien een mening die ook veel moslims hebben.

Op uitdrukkelijk verzoek van de redactie is er een pseudoniem voor de schrijver bedacht. De VVD-fractie in de Tweede Kamer distantieert zich uitdrukkelijk van het artikel. Kamerlid Henk Kamp vindt niet dat de Koran op zichzelf moet worden herschreven, omdat de teksten passen in de context van de tijd – de zesde eeuw – waarin ze zijn geschreven. „Als je dat wilt veranderen moet je straks ook het Wilhelmus herschrijven.” Wel vindt Kamp dat het goed zou zijn als ook de „grenzen van de verlichting” door moslims opgezocht zouden worden zodat door discussies de interpretatie van de Koran wordt aangepast aan deze tijd.

Lees ook op deze blog:
IKON-column: Judenrein en moslimvrij lijkt op elkaar
Balkenende bekritiseert 'onnodig harde' toon Wilders
Uitslag peiling: Wilders is te ver gaan in interview
Wilders krijgt steeds meer vijanden
Islam 'grootste bedreiging sinds communisme'
Wilders: moslims moeten helft uit Koran scheuren
Zeer provocerende en beledigende column Wilders

Lees ook:Balkenende bekritiseert ‘onnodig harde’ toon Wilders
Lees ook:Uitslag peiling: Wilders is te ver gaan in interview
Lees ook:Peiling: Gaat Geert Wilders te ver?
Lees ook:Cartoons religieus nieuws van het jaar
Lees ook:In de ban van de verWildering

Eén reactie op “Anonieme schrijver in VVD-blad bekritiseert ‘haatdragende’ Koran

  1. birtanem

    ik snap niet hoe die mensen het in de hoofd halen om nog steeds over de koran te spreken.
    ze nemen de neiging niet eens om de koran te lezen maar schrijven wel een hele artikel erover.
    slim is dat zeg

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.