Waarom geneest God geen geamputeerden?

Geloof het of niet, maar er is een gehele site gewijd aan de vraag: waarom geneest God geen geamputeerden?, genaamd: www.whywontgodhealamputees.com. Het maakt onderdeel uit van een openlijke aanval op het christendom, door vanuit 'wetenschappelijk' perspectief verscheidene kritische vragen te stellen over God, aan christenen. In een filmpje, die we uiteraard laten zien (klik even op 'lees verder') worden tien vragen gesteld aan 'nadenkende christenen'. ,,Veel christenen geloven dat God geneest van kanker of andere interne ziekten. Maar waarom geneest God geen geamputeerden? Zijn zij minder dan anderen? Slaat Hij ze over? Of heeft Hij een speciaal plan met geamputeerden?'' Ik moet hier een beetje om lachen, eerlijk gezegd. Sommige mensen hebben blijkbaar zoveel moeite met het afschrijven van God, dat ze dit soort vragen moeten gaan stellen om echt helemaal van God los te komen. Ik bedoel, als Hij niet bestaat, waarom maak je je dan zo druk om mensen die wel in Zijn bestaan geloven? Je bent dagen bezig met Iemand die niet bestaat! Zonde van je tijd toch?

Ingaan op de inhoud van de vragen, heeft -ben ik bang- geen zin. Dat is geen zwaktebod, zoals het op het eerste gezicht lijkt. Er zijn namelijk veelal wel antwoorden op dit soort vragen. Maar die antwoorden zijn alleen interessant als je werkelijk op zoek bent naar die antwoorden. Als je de vragen uitsluitend stelt om te proberen God af te schrijven, dan zul je niet geïnteresseerd zijn in het antwoord. Al zou je een antwoord krijgen, dan stel je tien andere vragen, om te voorkomen dat je moet accepteren dat God weldegelijk bestaat. Hoe het ook zij, voor christenen en niet christenen die het boeiend vinden om over dit soort vragen en onderwerpen na te denken, hierbij het filmpje. Overigens is de website in de New York Times bejubeld door Richard Dawkins, bekend vanwege zijn felle anti-religie insteek. De tekst van het filmpje is hier (ook) terug te lezen.

Lees ook op deze weblog: 'Ik val God aan, elke God'

Lees ook:Nachtfilmpje: Bestaat god?
Lees ook:Waarom vrouwen in religies onderdrukt worden (filmpje)
Lees ook:Sssttt… ik zit te soaken
Lees ook:‘Geloof in wonderen is tijdelijk verschijnsel’
Lees ook:Evangelist Jan Zijlstra geeft geen genezingsgarantie

5 reacties op “Waarom geneest God geen geamputeerden?

 1. GJ

  het is inderdaad erg grappig dat je een blog wijdt aan iets dat niet bestaat.

    /   Beantwoorden  / 
 2. dick

  Een Russische juf vroeg in een schoolklas:
  wie gelooft er nou nog in god?
  antwoord van 1 van de kinderen : godzijdank, ik niet!
  Zo lang je nog moet bewijzen, dat er geen god is, heb je nog iets met hem.

    /   Beantwoorden  / 
 3. Caspar

  Aangezien “bestaan” tegenwoordig iets is wat alleen door middel van empirisch wetenschappelijk onderzoek bewezen schijnt te kunnen worden, lijkt het me beter om niet meer te zeggen “God bestaat” (want dan wil men “bewijzen” zien), maar om te zeggen “God is goed” of “God is mooi”…
  Goedheid en schoonheid zijn namelijk fenomenen die per definitie buiten het bereik van de empirische natuurwetenschap vallen!

    /   Beantwoorden  / 
 4. Kruseman

  Toch is het een hele terechte vraag:
  Waarom geneest God geen geamputeerden?
  Ik ben nl. 1 van hen…
  Vertel eens…Mijn geloof is echt te klein om een bevredigend antwoord te vinden.

  Er worden meer hele terechte vragen gesteld. Bijv. Waarom doodt God zoveel mensen in de Bijbelse verhalen: Denk aan de ‘t verhaal van de Ark van Noach: Duizenden mannen, vrouwen en kinderen (!) verdronken (op Noach en zijn familie na). Is dat dan de liefhebbende God?

    /   Beantwoorden  / 
 5. Danny Abdullah van Strien

  Ik ben Moslim Allah is mijn Geloof En de Moskee is mijn tweede huis

  Danny Abdullah van Strien

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.