RK-Kerk trekt steun Amnesty International in vanwege abortus

Logo AmnestyDe mensenrechtenorganisatie Amnesty International moet niet langer meer rekenen op financiële steun van de rooms-katholieke Kerk omdat de organisatie is toegetreden tot het kamp van de voorstanders van abortus. Dat heeft het Vaticaan vandaag medegedeeld, schrijft RKnieuws. Kardinaal Martino, voorzitter van de pauselijke raad Rechtvaardigheid en Vrede, verklaarde dat de maatregel het "onvermijdbare gevolg" is van de recente beslissing van Amnesty International om de toegang tot abortus te promoten voor vrouwen die het slachtoffer werden van verkrachting of waarvan de gezondheid in gevaar is door zwangerschap.

Kardinaal Martino zei niet welke bedragen de Kerk eerder aan de mensenrechtenorganisatie heeft geschonken. In 1996 nam het Vaticaan een soortgelijke maatregel tegen Unicef, het kinderfonds van de Verenigde Naties, eveneens wegens promotie van abortus. Tot dan kreeg Unicef jaarlijks 2.000 dollar van het Vaticaan.

Lees ook:abortus zorgt voor onrust in Italië
Lees ook:Meerderheid vindt abortus geen moord
Lees ook:Abortus mag geen moord genoemd worden
Lees ook:Kabinet gaat aan de slag met alternatieven voor abortus
Lees ook:Carnaval de Morning-after pil

7 reacties op “RK-Kerk trekt steun Amnesty International in vanwege abortus

  1. Fawkes

    Ik ben dan wel Christen, maar dat neemt niet weg dat ik vind dat een vrouw bij verkrachting of waarvan de gezondheid in gevaar is best een abortus overwogen mag worden, mits de vrucht nog niet al te groot is.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Cynthia

    Ik ben ook Christen en nog katholiek ook, maar dit is volslagen achterlijk. Ik wil ook geen tweede kind meer, omdat er een heel groot risico is dat ik na de zwangerschap helemaal niet meer kan lopen, terwijl dat nu met mate nog kan. Dus ik slik de pil ook gewoon. En als de kerk het er niet mee eens is? Jammer dan… God heeft dit echt niet gewild hoor.

      /   Beantwoorden  / 
  3. Chas

    Vertel mij, had het Vaticaan in de tweede wereldoorlog ook ingegrepen? Maar moord blijft moord en een Christen in “daad” laat alles aan God over dat het goed zal verlopen, men noemt dat “Geloof”.

      /   Beantwoorden  / 
  4. Paapsgezind

    Ik steun de boycot van Amnesty International van harte, ik hoop dat de invloed van deze enge organisatie snel zal verminderen.

      /   Beantwoorden  / 
  5. daphne andersen

    wie maakt daar nou woorden aan vuil, die clownerij uit rome. Dat is bemoeien met wat staten toe besluiten na een demokraties proces genomen door demokraties gekozen vertegenwoordigers. Laten ze maar wat aan pedofile priesters doen.
    Ik roep iedereen op te staken met bijdrages geven aan rome, weg met kollektes enz.
    en…………weg met de paus

      /   Beantwoorden  / 
  6. Hanneke

    Het zou nogal krom zijn als het Vaticaan abortus zou goedkeuren. In ieder geval wel in het geval van verkrachting. Zo’n baby’tje is daar onschuldig aan, maar krijgt wel de doodstraf.

      /   Beantwoorden  / 
  7. Ladies

    De paus en zijn kliek zitten er warmpjes bij en hebben genoeg te eten en te drinken, wie zijn zij om te bepalen wat arme, verkrachte en ondervoede vrouwen in heel de wereld wel en niet mogen doen. Het wordt tijd dat vrouwen zelf bepalen wat ze doen en laten.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.