Mysterie StoneHenge binnenkort opgelost

Stonehenge Birds

Onderzoekers mogen eindelijk graven onder StoneHenge. Hiermee komt een einde aan de speculaties waar die wazige stenen nou voor diende (aliens? oud-Egyptenaren die verhuisd zijn?). StoneHenge laat zien dat religie veel ouder is dan de huidige drie grote religies in de wereld. Nu is er de suggestie dat het diende als een soort kuuroord.

Lees hier een artikel op trouw.nl.

Lees ook:Moderator David Slager geeft het stokje door
Lees ook:‘Beurscrash 2008 luidt Einde van de wereld in’
Lees ook:ADV: Laat je kind niet vallen
Lees ook:Anonieme schrijver in VVD-blad bekritiseert ‘haatdragende’ Koran
Lees ook:Peiling: Gaat Geert Wilders te ver?

2 reacties op “Mysterie StoneHenge binnenkort opgelost

  1. F.Floor (62)

    Nogal een pseudo-wetenschapsverhaal omdat in een wijde cirkel om Stonehege heen een complete maankalender van 29/30 dagen is blootgelegd en uitgebreid in Bres is gepubliceerd + boektitel. Trouwens, als de zg. ‘Heelsteen’ op 21 juli 06:00,00 resp op 21 dec. om 18:00,00 de enigste 2 tijdstippen zijn waarop een kleine lichtflits van de zon wordt doorgelaten: kan het gewoon niet anders zijn of het gaat om een kalender.

    Maar er is meer. In de Grote Piramide van Cheops komen ook stijgende gangen voor. Als men deze hellingshoeken omlegt, dwz. ze als een plat vlak neerlegt wijst de ene precies naar Stonehenge en de andere hellingshoek naar de Tempelberg van Jerusalem en nog een 3e hoek naar zowel de Schelfzee, alsook naar de berg Horeb in Saudi-Arabië (nu een militaire installatie) alwaar Mozes zijn 2 stenen Wettafels zou hebben ontvangen.

    Voorts is lange tijd discussie geweest over de tijdschalen van de Grote Piramide en wel over de datum 17-09-2001 en daarvan bleek dat het Davidsongenootschap al in 1994 op Internet had gewaarschuwd dat dat “17″ een tikfout was en moest 11 zijn – wat inderdaad bleek te kloppen maar dan wel jaren later.
    Ook in mijn eigen lezingen in 1999 is er melding van gemaakt dat dat “17″ een tikfout was en als 11 moest worden gelezen – en dat bleek 2 jaar later zelfs te kloppen tot ieders verbijstering.

    De vragen die dan reizen zijn dan ook:
    a. was Cheops (=de harige) soms Alwetend?
    b. was Stonehenge in dezelfde tijd als de piramide van Cheops gebouwd of vlak erna?
    Cheops is immers gebouwd in 2800 jaar voor Chr. en ze hebben er precies 28 jaar over gedaan. Daarbij werden stenen van gemiddeld 12-ton (sommige 70-ton) over rechthoekvlakken van 5 meter finaal vlakgeslepen met een precisie van 0,2mm en met 2-componentenlijm aan elkaar geplakt in het ontstellende bouwritme van 2 geplaatste stenen per minuut… en dat alles zonder hijskranen.
    National Geographic Channel heeft dat bouwen nagedaan met 2 stenen van 1-ton. Eén steen brak meteen doormidden en nr 2 hield het 25 meter uit en brak toen ook aan diggelen.
    De wetenschappers hieven het glas, deden een plas en spraken in de lens: “Het is ons gelukt!!” en wezen op de brokstukken.
    Maar wààr is die precisie op 0,2 mm nauwkeurigheid dan gebleven?

      /   Beantwoorden  / 
  2. Paapsgezind

    Stonehenge is voor de meeste mensen geen mysterie, het is een doodnormale zonnekalender. Alleen voor gnostici en samenzweringsdenkers is het een bron van geheimen.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.