Welkom op religie.blog.nl!

(meer achter de?) Wolken(Download hier het persbericht dat bij de lancering van dit blog verstuurd is.)

Van harte welkom op deze gloednieuwe themablog over religie, onderdeel van blog.nl (ongeveer 900.000 bezoekers per maand). We hopen je vanaf nu regelmatig te mogen begroeten op deze weblog, waar dagelijks nieuwe, verrassende en prikkelende berichten geplaatst zullen worden over religie. Voor dat dagelijkse bezoekje kun je, maar hoef je zelf niet religieus te zijn, want juist als niet-religieus persoon ben je onmisbaar in de discussie over welke plaats religie moet hebben in de samenleving. Mag een Boerka nu wel of niet? Mag een christen zeggen dat hij seksualiteit tussen twee mensen van hetzelfde geslacht als 'zonde' ziet? Moet een moslim een niet-gelovige een hand geven? Waren die Deense spotprenten nu wel of geen goed idee? Mag je een hoofddoekje op als gemeente-ambtenaar of een kettinkje met een kruisje om je nek dragen als stewerdess?

Zomaar een paar vragen die regelmatig langs zullen komen op deze weblog. David Slager, redacteur van deze weblog, zal deze onderwerpen belichten vanuit zijn eigen achtergrond, maar wil daarmee niet het laatste woord hebben. Liever het eerste woord, waarna we met elkaar kunnen discussiëren over welke kant we op moeten. Er is dan ook uitgebreide mogelijkheid om te reageren, zowel via deze blog, als direct naar auteur via e-mail.

Naast discussie, zijn de belangrijkste nieuwtjes uit de verschillende religies dagelijks terug te lezen. Interessante, belangrijke, maar zeker ook humoristische berichtjes helpen de lezer van de blog om wat verder te kijken dan de eigen beschermde wereld en te ontdekken hoe (andere) gelovigen tegen bepaalde zaken aankijken. Want veel wederzijds onbegrip komt voort uit onwetendheid. Kijk rustig rond en check de blog elke dag even. Laat je reactie achter, neem deel aan de discussie en mail met tips, nieuwtjes, opmerkingen of vragen!

Lees ook op deze weblog: Reacties van (bekende) gelovigen op deze blog

Lees ook:Moslimkinderen en protestantse kinderen ruimen samen zwerfvuil op
Lees ook:Religie.blog.nl vandaag 10.000 keer bezocht
Lees ook:Reacties van (bekende) gelovigen op deze blog
Lees ook:Religie.blog.nl zoekt columnisten met een mening over religie
Lees ook:De zogenaamde spruitjeslucht van het regeerakkoord

10 reacties op “Welkom op religie.blog.nl!

  1. Michael

    Welkom! Erg goed om erbij te hebben, dit blog. Inderdaad een buitengewoon actueel onderwerp en zeer bloggerswaardig zeg maar.
    Ik wens je vooral succes met het vinden van woordvoerders uit de Islamitische hoek, is niet makkelijk. Wel noodzakelijk.
    Ik organiseer een grote bijeenkomst over integratie in en via de sport, maar iemand uit Marokkaanse/Turkse hoek vinden kostte me dagen, bijna weken…
    Ook ben ik erg benieuwd wat voor soort politieke cartoons je bereid bent te plaatsen over religie (:-)

      /   Beantwoorden  / 
  2. erik van der molen

    Als ongelovige wil het volgende melden. Het geloof moet in de hele werld worden afgeschaft zodat er eindelijk wereldvrede zijn. Het geloof is alleen maar toegespitst op angsten en verdeeldheid te creeeren. Maw verbieden dat verderfelijke geloof en sloop al die stomme kerken en dergelijke. Kan op die plaats iets komen te staan dat wel enige nuttige functie heeft (woninge etc).

      /   Beantwoorden  / 
  3. erik van der molen

    lekkere site is dit zeg. Als je een EIGEN mening hebt die niet past in het straatje van de redactie wordt deze gewoon gewist. Maar ja wat wil je ook. Binnen het geloof is een andere menng dan hun eigen opgedrongen mening de enige juiste en al het andere is per definitie een leugen.

      /   Beantwoorden  / 
  4. Redactie (David Slager)

    Beste Erik, zoals ik je zojuist gemaild heb, staat deze site (juist!) open voor andere meningen dan onze ‘eigen opgedrongen mening’. Dat is ook de reden waarom ik enkele van je reacties gewoon heb laten staan. Maar de redactie hecht wel waarde aan bepaalde fatsoensnormen en een stukje respect voor mensen met een andere mening. Dat betekent dat je geen ruimte krijgt om -zonder argumentatie en met grof taalgebruik- bepaalde gelovigen te beledigen, of de God van die gelovigen belachelijk te maken op een manier die nogal respectloos is.

      /   Beantwoorden  / 
  5. henk versteeg

    “Het geloof moet in de hele wereld worden afgeschaft zodat er eindelijk wereldvrede zijn”

    Jij gelooft ook iets, in jezelf, in de wereld, in geen God, ook dat is geloof. Niet alles is zeker in de wereld, daarom bestaat er zoiets als geloof… Als iedereen hetzelfde zou geloven zou er wereldvrede zijn, niet als er geen geloof zou zijn, jij gelooft namelijk ook in je eigen ideeen hoop ik

    En daarbij is het de keus van de mens om oorlog te voeren, of om iemand te beledigen of te kwetsen, als je dat doet creeer jezelf vijandschap en daarmee al een ‘kleine oorlog’, wereldvrede begint bij jezelf en niet zoals jij gelooft bij het afschaffen van geloof, geloof ik! Of hebben we hier nu al verdeeldheid tussen twee ongelovigen… dat zou raar zijn, dat kan volgens jou helemaal niet!

      /   Beantwoorden  / 
  6. erik van der molen

    Het probleem is juist dat oorlog voor 99% voortkomt uit het feit dat de ene gelovige de andere gelovige niet accpeteerd. Dit wordt gevoed door kerkleiders en de bijbel etc. Er is geen almachtige oid. Inderdaad mensen maken oorlog maar de gedachte komt voort uit een verschil in religie.

      /   Beantwoorden  / 
  7. henk versteeg

    ik vind dat nogal kortzichtig, het zijn allemaal aannames van je… en ik betwijfel of die werkelijk waar zijn, het zou je goed doen ook je vraagtekens bij jouw feitenkennis te zetten en gelovigen misschien wat respectvoller te benaderen, ik geloof namelijk niet dat de God waarin zij geloven oorlog propagandeerd, maar juist zoals zij zeggen liefde is…

    dan ligt de keus voor oorlog nog altijd bij de mens zelf en niet in het geloof

      /   Beantwoorden  / 
  8. Caspar

    Je weblog ziet er mooi uit! Ik zal hier zeker vaker eens komen kijken!
    Veel succes!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.